If-Koubou

Ghid OTT pentru înțelegerea funcțiilor avansate Google Chrome

Ghid OTT pentru înțelegerea funcțiilor avansate Google Chrome (Software-ul Google / Sfaturi)

Google Chrome este un browser minunat și fiecare actualizare nouă aduce întotdeauna o caracteristică adițională sau utilă. Chrome este un browser special în opinia mea, deoarece este creat de Google. Din acest motiv, Chrome are câteva funcții care utilizează tehnologia avansată pe care Google a dezvoltat-o ​​în ultimul deceniu împreună cu alte produse, cum ar fi căutare, documente, etc.

În acest post, voi trece prin câteva dintre opțiunile și setările avansate din Google Chrome și vă voi explica ce fac aceste funcții. În unele cazuri, poate doriți să le activați, iar în alte cazuri, vă recomandăm să dezactivați opțiunile avansate. În orice caz, este bine să știți care sunt alegerile dvs. și cum vă pot aduce beneficii.

Pentru a începe, hai să mergem la secțiunea Setări avansate din Chrome. Faceți clic pe Personalizați butonul din colțul din dreapta sus și faceți clic pe Setări.

Apoi derulați în jos și faceți clic pe arata setarile avansate link în partea de jos a paginii. Aici veți vedea toate setările avansate, unele despre care voi vorbi mai multe despre acest post.

Confidențialitate / Servicii Web

Toate caracteristicile avansate interesante ale Chrome sunt în secțiunea Confidențialitate în setările avansate. Aici puteți să ștergeți memoria cache, să gestionați cookie-urile și ferestrele pop-up și să activați sau să dezactivați utilizarea a două servicii web.

Până acum două zile, Google Chrome era singurul browser major care nu avea opțiunea de activare Nu urmări. Acum a fost adăugată ca opțiune în cadrul intimitate secțiune.

Dacă doriți să activați această opțiune, verificați Trimiteți o solicitare "Nu urmăriți" cu traficul dvs. de navigare cutie. Acest lucru va notifica practic fiecare site pe care nu doriți să îl urmăriți în timpul navigării. Rețineți că acest lucru nu vă garantează în vreun fel confidențialitatea, ci doar spune unui site web că aceasta este preferința dvs. Depinde de site-ul web să țină seama de cerere. Ele pot ignora complet dacă le place și captează orice date le place. Când bifați caseta, veți primi un mesaj pop-up care explică acest lucru:

Această opțiune nu este activată în mod prestabilit, deci va trebui să o activați manual dacă doriți această caracteristică. O altă opțiune avansată esteUtilizați un serviciu web pentru a ajuta la rezolvarea erorilor de navigare Caseta de bifat.

Ce anume face această opțiune? În principiu, vă poate ajuta să găsiți un site alternativ dacă site-ul pe care încercați să-l vizitați este în jos. Sau să presupunem că introduceți o adresă și nu poate fi rezolvată la o pagină web, Chrome va încerca să vă ofere opțiuni utile. De exemplu, dacă scriu în abcnewsss.com, voi obține Hopa! Google Chrome nu a putut găsi abcnewsss.com, dar va primi și o sugestie pentru site-ul corect.

Acest lucru sa dovedit foarte util în multe situații în care nu am putut aminti adresa URL exactă pentru un site web, dar a avut o ușoară aplecare. Folosind algoritmi avansați și seturi de date uriașe, întotdeauna ajungeți să obțineți răspunsul corect sau răspunsul pe care îl căutați.

Următorul esteUtilizați un serviciu de predicții pentru a ajuta la completarea căutărilor și adreselor URL introduse în bara de adrese Caseta de bifat.

Aceasta este o altă caracteristică foarte utilă, care utilizează algoritmi avansați ai Google pentru a vă oferi sugestii pe măsură ce tastați în bara de adrese. Caracteristica vă va afișa potriviri similare din istoricul dvs. de navigare, căutări web similare și lista de site-uri web populare care ar putea corespunde cu ceea ce introduceți.

După cum puteți vedea în exemplul de mai sus, dacă scriu prețurile mașinilor, Primesc în mod automat câteva opțiuni suplimentare, inclusiv prețurile mașinilor din India, kbb.com și prețurile mașinilor din SUA. Acest lucru este rău pentru că sunt în prezent în India și mi-a detectat locația și mi-a dat o opțiune specifică locației. Următoarea opțiune,Previzați acțiunile de rețea pentru a îmbunătăți performanța încărcării paginilor, poate accelera experiența dvs. de navigare în Google Chrome.

Chrome are o tehnologie minunată de predare care va preîncărca automat o pagină înainte de a da clic pe ea dacă simte că există șanse mari să vizitați pagina următoare. Am gasit ca navigarea sa fie mai rapida, mai ales cand folosesti Internetul pe o conexiune lenta la Internet.

Activează protecția împotriva programelor rău intenționate și a înșelăciunii prin internet este o opțiune avansată pe care ar trebui să o activați cu siguranță. Google este regele indexării paginilor web pe Internet și, prin urmare, cunoaște o tonă despre fiecare pagină, inclusiv dacă pagina este spam, are malware sau este un site de phishing.

Chrome vă va oferi o pagină uriașă de avertizare care vă spune că site-ul poate conține programe malware și ar putea dăuna computerului. Trebuie chiar să bifați o casetă și apoi să faceți clic pe Continuați oricum pentru a vizita efectiv site-ul. Am constatat că acest avertisment nu este întotdeauna corect, dar procentul de fals pozitive este mic. Au fost o grămadă de ori când am făcut clic pe un link dintr-un e-mail sau din Facebook și nu am vizitat site-ul, deoarece Chrome mi-a notificat despre un posibil malware.

Ultimul serviciu web din Chrome esteUtilizați un serviciu web pentru a ajuta la rezolvarea erorilor de ortografie Caseta de bifat. Acest lucru este cu adevărat minunat, deoarece puteți actualiza practic verificatorul de ortografie în Chrome pentru aceeași verificare de ortografie utilizată în căutarea Google și documentele Google.

Verificatorul de ortografie de bază va potrivi în esență cuvintele împotriva unui dicționar, ceea ce este bun, dar dacă bifați această opțiune, veți obține, de asemenea, un expert de ortografie avansată care înțelege și contextul. De exemplu, dacă scriu Icland este un iceland, puteți să faceți clic dreapta și să vedeți că Google a reușit să dau seama că încercați să tastați Islanda este o insulă.

Destul de curat! Nu veți obține o astfel de verificare a ortografiei dacă nu activați această opțiune. Acestea sunt câteva dintre caracteristicile avansate ale browserului Chrome, pe care ar trebui să le verificați dacă nu ați făcut deja acest lucru. Bucurați-vă!