If-Koubou

Cea mai ușoară cale de a găsi și încărca fișiere de subtitrare (SRT) cu video

Cea mai ușoară cale de a găsi și încărca fișiere de subtitrare (SRT) cu video (Sfaturi pentru computer)

Dacă ați descărcat un film sau un videoclip care include unul sau mai multe fișiere SRT pentru subtitrări, atunci s-ar putea să vă întrebați ce ar fi cel mai bun mod de vizionare a videoclipului?

Este posibil să utilizați Windows Media Player sau Media Player Classic pe Windows sau să utilizați QuickTime Player pe un Mac. Dacă căutați pe Google, veți găsi că există tot felul de tutoriale pentru încărcarea subtitrărilor în aceste programe, însă veți avea parte de o mulțime de probleme.

În primul rând, programe precum Windows Media Player și QuickTime suportă numai subtitrări pentru anumite tipuri de fișiere video. În WMP, nu puteți încărca chiar subtitrări pentru fișierele MP4, chiar dacă instalați codecuri, denumiți fișierul SRT la fel ca fișierul de film, etc. Nu va funcționa.

După ce am testat timp de câteva ore toate tipurile de playere media, mi-am dat seama că cel mai simplu mod de a viziona orice videoclip cu un fișier separat SRT este de a folosi VLC Media Player. Este minunat pentru că poate să redea în mod implicit orice fișier video, poate reda fișiere video deteriorate sau corupte și chiar poate remedia chiar și acele filme enervante cu capul în jos pe care le obțineți uneori de pe telefonul dvs. smartphone.

În plus față de toate acestea, aproape întotdeauna arată perfect subtitrări pentru videoclipuri atunci când fișierul SRT este în același folder și are același nume ca fișierul video. Acesta va funcționa pentru fișiere AVI, MP4 și chiar MKV cu fișiere SUB și IDX.

Încărcarea subtitrărilor cu VLC Media Player

VLC Media Player este atât de bun încât tot ce trebuie să faceți în mod normal este să încărcați fișierul video și să îl încărcați automat în fișierul de subtitrări. În mod normal, VLC va găsi chiar fișierul de subtitrare dacă se află într-un subfolder ca SUBS sau SUBTITLE.

De asemenea, va căuta automat toate fișierele SRT, ceea ce înseamnă că nu trebuie să denumiți fișierul SRT exact ca fișierul video. În plus, dacă sunt disponibile mai multe fișiere SRT, le veți alege pe toate și vă veți lăsa să alegeți.

Dacă, din anumite motive, VLC nu încarcă automat fișierul de subtitrări, puteți să faceți clic dreapta pe videoclip, să alegeți Subtitlu și faceți clic pe Adăugați fișierul de subtitrări. Singurul moment în care trebuia să fac asta era când aveam un fișier MKV, iar fișierele de subtitrare consta dintr-un fișier .SUB și .IDX. Am adăugat fișierul .SUB și subtitrările încărcate chiar în ordine.

Asta este literalmente. Este atât de ușor că este nevoie doar de trei paragrafe pentru a explica cum să o utilizați. Singura întrebare este ce faceți dacă nu aveți fișiere de subtitrări pentru videoclipul dvs.? Poate că ați descărcat un film, dar nu a inclus în mod implicit niciun fișier SRT suplimentar.

Găsirea și descărcarea de subtitrări

Din fericire, aproape fiecare emisiune TV și film are un fișier de subtitrare creat pentru el de un suflet bun. Tot ce trebuie să faceți este să-l găsiți. Cea mai ușoară cale este să vizitați un site web pentru subtitrări, să căutați spectacolul TV sau filmul și să descărcați fișierul SRT.

Cele două site-uri cele mai populare pentru obținerea subtitrărilor sunt Subscene și OpenSubtitles.org. Pe OpenSubtitles, efectuați o căutare și apoi veți vedea toate subtitrările disponibile pentru diferite limbi în partea de jos.

Dacă nu vă puteți aminti de steagurile diferitelor țări, nici o problemă. Doar faceți clic pe cutia albă de deasupra coloanei de pavilion și veți putea alege limba după nume!

Instalați VLSub pentru VLC

Un alt mod cool de a obține subtitrări pentru un film este prin adăugarea unui plugin la VLC, astfel încât să puteți descărca subtitrări pentru filme direct în interiorul VLC. Pluginul se numește VLSub și îl poți descărca aici:

https://github.com/exebetche/vlsub/

Faceți clic pe Descărcați ZIP buton din partea dreaptă. Dosarul principal de care suntem interesați este vlsub.lua unu.

Odată ce dezarhivați fișierul, trebuie să copiați fișierul .lua în directorul următor, pe baza sistemului dvs. de operare. Rețineți că, probabil, va trebui să creați extensiile înscrieți-vă singur.

  • Windows (toți utilizatorii):% ProgramFiles% \ VideoLAN \ VLC \ lua \ extensions \
  • Windows (utilizator curent):% APPDATA% \ vlc \ lua \ extensions \
  • Linux (toți utilizatorii): / usr / lib / vlc / lua / extensions /
  • Linux (actualul utilizator): ~ / .local / share / vlc / lua / extensions /
  • Mac OS X (toți utilizatorii): /Applications/VLC.app/Contents/MacOS/share/lua/extensions/
  • Mac OS X (utilizator curent): / Users /% your_name% / Bibliotecă / Suport pentru aplicații / org.videolan.vlc / lua / extensions /

Dacă utilizați versiunea non-installer a VLC unde puteți să o rulați de pe un stick USB, atunci trebuie să navigați în interiorul plugins \ Lua folder și creați extensiile pliant. Odată ce ați copiat fișierul acolo, deschideți VLC și apoi faceți clic pe Vedere meniul.

Veți vedea o opțiune nouă numită acolo Descărcați subtitrări. După ce încărcați videoclipul pe care doriți să îl vizionați, faceți clic pe noua opțiune. O altă fereastră va apărea cu titlul fișierului dvs. deja încărcat în caseta de căutare.

Mergeți mai departe și faceți clic pe Cauta dupa nume și ar trebui să obțineți un număr bun de rezultate în fereastra de jos. Găsiți unul care să corespundă cel mai bine filmului dvs., mai ales în rezoluție (480, 720, 1080), apoi faceți clic pe the Descărcați selecția buton.

Odată descărcat, acesta va încărca automat subtitrările și ar trebui să apară pe videoclipul dvs. după ce începeți să îl redați.

În general, suportul VLC pentru atât de multe formate și ușurință în utilizare îl fac cel mai bun player media pe care l-am folosit de departe. Pentru oricine care trebuie să utilizeze în mod regulat subtitrări, VLC este calea de parcurs. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!