If-Koubou

Cea mai ușoară cale de a curăța Windows Instalare 10

Cea mai ușoară cale de a curăța Windows Instalare 10 (Windows 10)

Până acum, dacă vroiați să începeți proaspete cu PC-ul Windows 10, aveați una dintre cele două opțiuni: resetați PC-ul sau descărcați Windows 10 ISO și reinstalați manual sistemul de operare. Într-o postare anterioară, am scris despre cum puteți restaura setările Windows din fabrică, dar acest lucru nu vă permite decât să resetați PC-ul Windows 10.

Resetarea unui computer Windows 10 nu este același lucru cu efectuarea unei instalări curate. Dacă aveți o mașină OEM, o instalare curată va include, de obicei, tot software-ul suplimentar instalat în mod prestabilit de OEM. Acesta nu este un scenariu ideal.

Puteți descărca cu ușurință Windows 10 ISO, dar executarea manuală a unei instalări curate este încă o sarcină tehnică care vă cere să schimbați ordinea de încărcare de pe computer, să formatați unitatea corect, etc. Din fericire, în actualizarea recent lansată de Windows 10 Anniversary, există acum o opțiune pentru a efectua o instalare cu adevărat curată fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la detaliile tehnice.

În acest articol, vă voi arăta cum să efectuați această procedură, care în testele mele durează doar aproximativ 30-60 de minute, în funcție de cât de repede este calculatorul.

Înainte de a efectua o instalare curată

Înainte de a efectua o instalare curată, există câteva lucruri pe care trebuie să le țineți cont. În primul rând, veți avea opțiunea de a păstra fișierele personale, în cazul în care nu doriți să le ștergeți. Este vorba despre singura opțiune pe care o aveți la efectuarea instalării curate.

În al doilea rând, atunci când efectuați o instalare curată utilizând acest instrument nou, nu veți avea posibilitatea de a modifica dimensiunea partițiilor de pe hard disk. Dacă aveți nevoie să re-partiționați unitatea, va trebui să utilizați metoda de modă veche de a efectua manual o instalare curată.

În timpul procedurii, Windows nu va atinge nici o altă partiție de pe hard disk, deci dacă aveți date despre acele partiții, nu veți pierde niciunul dintre aceste date, chiar dacă alegeți opțiunea de a șterge totul.

În al treilea rând, trebuie să vă asigurați că ați instalat actualizarea Windows 10 Anniversary. Dacă nu se instalează prin Windows Update pe cont propriu, puteți descărca manual Actualitatea Anniversary.

Clean Install Windows 10

După cum am spus mai devreme, cu acest nou instrument, procesul este foarte simplu și nu prea durează deloc. Pentru a începe, faceți clic pe start, apoi Setări, atunci Actualizare & Securitate și apoi Recuperare.

În partea de jos, veți vedea un link numit Aflați cum să începeți proaspete cu o instalare curată de Windows sub Mai multe opțiuni de recuperare poziția. Faceți clic pe acel link și veți fi aduși la Porniți proaspăt pe site-ul Microsoft. Derulați în jos până jos și faceți clic pe Descarcă Tool Now buton.

Acest lucru ar trebui să se descarce la dvs. Descărcări dosar automat. Mergeți în continuare și faceți dublu clic pe RefreshWindowsTool fişier.

Va apărea o fereastră de dialog care explică ce va face instrumentul și vă va oferi opțiunea de a șterge totul sau de a păstra fișiere personale.

Apasă pe start și începe primul pas al instalării curate. Primul pas este ca instrumentul să descarce cea mai recentă versiune de Windows 10. Aceasta va avea o dimensiune de aproximativ 3 GB, deci ar putea dura ceva timp dacă aveți o conexiune la Internet mai lentă. Din păcate, nu există nici o modalitate de a alege un fișier de imagine local în acest moment.

Apoi, instrumentul va crea suportul Windows necesar pentru a efectua instalarea curată.

În cele din urmă, va descărca cele mai recente actualizări și le va adăuga și pe media.

Odată ce aceasta este completă, Windows va reporni și veți vedea Instalarea Windows mesaj pe ecran.

Această etapă are cea mai lungă și o dată completă, veți vedea începutul ecranelor inițiale de configurare.

Nu voi intra in detaliu aici pentru ca majoritatea este explicabila, dar voi mentiona urmatorul ecran pentru ca este foarte important pentru intimitate. Am scris un ghid pentru a face Windows 10 mai sigur prin schimbarea multor setări de confidențialitate, dar este mult mai ușor să o faci în această etapă decât odată ce Windows este instalat.

Veți fi tentați să faceți clic pe Utilizați Setări Express, dar nu. Click pe Personalizați și opriți totul pe următoarele trei ecrane (aproximativ între 10 și 12 comută)! Dacă veți avea nevoie de una dintre aceste caracteristici, acesta poate fi pornit cu ușurință la un moment ulterior.

E vorba de asta. Veți putea să vă conectați acum la copia dvs. proaspăt instalată de Windows 10! Acesta este, de asemenea, un mod minunat de a face acest lucru, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la activarea Windows din nou sau ceva de genul asta. În general, aceasta este cea mai ușoară și cea mai rapidă opțiune pentru realizarea unei instalări cu adevărat curată a Windows 10. Bucurați-vă!