If-Koubou

Utilizați Windows Defender Offline Tool pentru a repara un PC infectat

Utilizați Windows Defender Offline Tool pentru a repara un PC infectat (Sfaturi pentru computer)

Am avut un client a doua zi a carui PC-ul a fost practic mort, pentru ca au facut clic pe unul dintre acele reclame pop-up in timp ce erau pe un site de tip "sketchy". Ceva a fost descărcat și computerul a fost infectat cu malware și nu s-ar încărca corect. Atunci când încercați să vă conectați la Windows, au apărut o eroare cum ar fi cea de mai jos:

Interogarea inițială a procesului de logare a eșuat

Cine știe ce înseamnă asta. Oricum, nu mai puteau intra în mașina lor Windows și din acest motiv nu exista nicio modalitate de a elimina spyware-ul de pe computer. Nu s-au putut loga chiar în Safe Mode pentru a rula un program antivirus. Deci, singurele opțiuni au fost să ștergeți totul, să reinstalați și să începeți proaspete sau să încercați să utilizați un instrument de scanare spyware offline pentru a elimina malware-ul înainte ca Windows să aibă chiar șansa de a porni.

Din fericire, Microsoft a lansat o versiune offline offline a Windows Defender care scanează sistemul dvs. în afara Windows și elimină orice infecții. Apoi, puteți porni calculatorul și malware-ul va dispărea și, sperăm, sistemul dvs. va porni în mod normal! E destul de cool și cu siguranță mai bine decât să reinstalați totul.

Scanarea offline a virusului

Pentru a începe, continuați și descărcați instrumentul Windows Defender Offline aici:

https://support.microsoft.com/en-us/help/17466/windows-defender-offline-help-protect-my-pc

Modul în care funcționează este că descărcați un program care vă va ajuta să creați un mediu de pornire CD / DVD sau USB ce rulează Windows Defender. Veți crea suportul media și apoi încărcați computerul de pe unitatea CD sau USB, care va scana apoi sistemul dvs. și va repara eventualele probleme.

După ce descărcați versiunea de 32 sau 64 de biți, executați programul și veți vedea ecranul de întâmpinare:

Mergeți mai departe și faceți clic pe Următorul pentru a începe crearea mediei offline. După ce acceptați acordul de licență, vi se va oferi opțiunea de a instala Windows Defender offline pe un CD / DVD, unitate flash USB sau pentru a descărca un fișier ISO.

Am instalat-o pe o unitate flash, care va trebui să fie reformatată pentru a instala Windows Defender Offline. Aveți nevoie doar de aproximativ 250 MB de spațiu liber pe unitatea flash, dar va încă format întregul lucru.

Faceți clic pe Următorul și procesul va începe. Acesta va descărca, apoi procesa fișierele, apoi formata unitatea USB și apoi instala fișierele.

După ce ați terminat, veți vedea instrucțiunile pentru utilizarea noii medii:

Acum puteți să încărcați folosind mediul de stocare și veți obține ecranul familiar Windows Defender. Dacă computerul nu pornește automat pe unitatea USB, va trebui să schimbați mai întâi ordinea de încărcare din BIOS.

Rețineți că toate fișierele de definiție sunt descărcate atunci când utilizați instrumentul de instalare. Nu aveți nevoie de o conexiune la Internet sau de orice altceva pentru a actualiza fișierele de definiție. Dacă trebuie să rulați din nou instrumentul ulterior, trebuie să creați din nou mediul, deoarece va descărca cele mai recente fișiere și apoi va crea suportul de boot.

Sperăm că, data viitoare când aveți o problemă cu computerul dvs. și știți că este spyware sau malware, puteți utiliza instrumentul offline pentru dezinfectarea sistemului. Dacă aveți întrebări sau probleme cu ajutorul instrumentului, nu ezitați să postați un comentariu! Bucurați-vă!