If-Koubou

Utilizați monitorul de fiabilitate Windows Vista pentru a depana erorile

Utilizați monitorul de fiabilitate Windows Vista pentru a depana erorile (Cum să)

Dacă ați deținut un computer care rulează Windows, probabil că v-ați plâns de lucruri care s-au prăbușit pe computerul dvs. Windows Vista include un utilitar Monitor de fiabilitate care vă permite să urmăriți de fiecare dată când ceva sa prăbușit.

Pentru a ajunge la acest ecran, va trebui doar să deschideți Monitorizare performanță și fiabilitate în secțiunea Instrumente administrative (sau doar tastați perf în caseta de căutare din meniul de pornire și se va afișa)

Odată ce sunteți acolo, faceți clic pe Monitorul de fiabilitate din meniul arborelui din stânga și veți fi întâmpinați cu acest ecran:

Puteți urmări cât de stabil este calculatorul dvs., pe baza numărului de accidente, și puteți selecta un număr mare de date pentru a obține un grafic frumos, așa cum vedeți mai sus, care include informații despre diferite eșecuri ale sistemului, precum și despre instalările și dezinstalările software-ul.

Pentru a ilustra modul în care aceasta ar putea fi utilizată pentru depanare, să dăm un exemplu:

Computerul dvs. sa prăbușit timp de cel puțin câteva săptămâni acum, dar nu sunteți sigur ce ați făcut pentru a începe să se prăbușească. Mergeți la Monitorul de fiabilitate și descoperiți că nu au existat erori înainte de 2 săptămâni în urmă, iar cu o zi înainte de începerea accidentelor, ați instalat niște software shareware. Acum știm că software-ul shareware este ceea ce probabil a cauzat blocarea aplicației și putem dezinstala doar acest lucru.

Notă: caracteristica Restabilire sistem este foarte utilă și merită utilizată în timp ce lucrați cu Windows Vista. Cele mai multe instalații de software stabilesc automat un punct de restaurare, dar dacă încercați cu registry sau alte setări de sistem, este posibil să doriți să setați mai întâi un punct de restaurare.