If-Koubou

Ce este SeaPort.exe și cum să îl eliminați

Ce este SeaPort.exe și cum să îl eliminați (Sfaturi pentru computer)

Dacă ați instalat recent programe Windows Essentials pe computer, cum ar fi Galeria foto, Movie Maker, Live Writer sau Live Mail, este posibil să fi observat un nou proces care rulează pe sistemul dvs., numit SeaPort.exe. Deci, ce anume este acest proces și ar trebui să vă îngrijorați?

Din fericire, seaport.exe nu este un program de virus sau malware. Este procesul Microsoft SeaPort Search Enhancement Broker. Acest proces descarcă unele fișiere de configurare pentru a îmbunătăți funcționalitatea de căutare în diferite programe Windows. Acest program se va executa, de asemenea, dacă ați instalat bara de instrumente Bing în IE.

Dacă deschideți Task Manager, puteți vedea programul care rulează și ucide procesul dacă doriți. Totuși, aceasta este doar o soluție temporară. Când reporniți computerul, seaport.exe va apărea din nou.

Descrierea procesului în Windows este după cum urmează:

Permite detectarea, descărcarea și instalarea de fișiere de configurare actualizate pentru Bing Bar. Oferă, de asemenea, o comunicare server pentru programul de îmbunătățire a experienței clienților. Oprirea sau dezactivarea acestui serviciu vă poate împiedica să obțineți cele mai recente actualizări pentru Bing Bar, ceea ce ar putea expune computerul dvs. la vulnerabilități de securitate sau defecțiuni funcționale din Bing Bar.

Anterior, se pare că seaport.exe a fost pur și simplu un instrument de actualizare automată pentru aplicația Microsoft Search Enhancement și acest lucru ar putea fi adevărat dacă a fost instalat cu un program Windows Live, cu toate acestea, dacă este instalat cu Bing Bar, ar putea împiedica computerul să instalând cele mai recente actualizări de securitate pentru bara de instrumente.

Recomandarea mea este să o lăsați în pace dacă ați instalat Bing Bar. Dacă ați instalat un program Windows Essentials, atunci într-adevăr nu este necesar să păstrați procesul, deoarece practic rulează tot timpul și alimentează resurse. Acordat, are o amprentă foarte mică, dar este încă un proces suplimentar care nu trebuie neapărat să fie acolo.

Eliminați SeaPort.exe de pe PC

În funcție de ceea ce ați instalat pe sistemul dvs., procedura de eliminare a seaport.exe poate fi diferită. Prima metodă implică oprirea serviciului prin intermediul consolei Servicii. Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să vedeți ce serviciu execută procesul. Va fi fie Port maritim sau BBUpdate (Actualizare Bing Bar).

Pasul 1: Din managerul de activități Windows procese , faceți clic dreapta pe seaport.exe și alegeți Mergeți la Serviciu (e).

Pasul 2: Aceasta vă va aduce la Servicii unde veți putea vedea numele serviciului. În cazul meu, a fost numit BBUpdate. Acum faceți clic pe Servicii butonul din partea dreaptă jos a ferestrei.

Pasul 3: Derulați în jos până când găsiți BBUpdate sau SeaPort, apoi faceți clic dreapta și alegeți Proprietăți.

Pe General filă, schimbați Tipul de pornire la invalid și faceți clic pe Stop pentru a termina procesul. Apoi apasa O.K pentru a salva modificările. Mergeți mai repede și reporniți computerul și seaport.exe nu mai trebuie să fie difuzat. După cum am menționat mai devreme, aș face acest lucru doar dacă seaport.exe provoacă o problemă în sistemul dvs. Dacă ați instalat Bing Bar, opțiunea mai bună ar fi dezinstalarea Bing Bar-ului, care va elimina și seaport.exe.

În cele mai multe situații, pașii de mai sus ar trebui să împiedice lansarea SeaPort pe computerul dvs. Cu toate acestea, dacă funcționează încă, puteți încerca să ștergeți EXE-ul în sine. În funcție de ceea ce ați instalat, acesta se află într-una din cele două locații de mai jos:

C: \ Program Files (x86) \ Microsoft \ BingBar \ 7.3.161.0 \ SeaPort.exe
C: \ Program Files \ Microsoft \ Search Enhancement Pack \ SeaPort \ SeaPort.exe

În general, programul este inofensiv, dar dacă descoperiți că consumați o mulțime de procesoare sau consumați până la o lățime de bandă a rețelei, puteți să dezinstalați programele Windows menționate mai sus sau să le dezactivați prin intermediul consolei de servicii. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!