If-Koubou

Cum să aflați cine deține un site web sau un domeniu

Cum să aflați cine deține un site web sau un domeniu (Site-uri răcoritoare)

Nu ar fi frumos să știți cine deține un anumit site? Anterior, am scris despre cum puteți afla cine găzduiește un site web, dar care vă spune doar unde este amplasat serverul. Dacă doriți să verificați proprietarul unui nume de domeniu sau să vedeți când expiră (astfel încât să îl puteți achiziționa), efectuarea unei căutări WHOIS este calea de urmat.

Dacă efectuați o căutare în Google pentru WHOIS, veți obține o grămadă de rezultate, dar în mod normal, primul este whois.net. Prin vizitarea site-ului www.whois.net, puteți afla nu numai cine deține un anumit nume de domeniu, dar și când a fost cumpărat și, mai important, când este expirat.

Căutarea unui nume de domeniu pe www.whois.net este foarte simplă. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți adresa de web pe care doriți să o căutați și să o setați - toate informațiile pe care le doriți vor apărea. De exemplu, dacă căutați adresa site-ului web pentru site-ul WHOIS, veți afla câteva informații importante. În ecranul de mai jos, putem spune că numele de domeniu a fost cumpărat în 1997 și că au plătit pentru acesta până în 2018 (deci nu încercați norocul să-l cumpărați de sub acestea cât de curând!).

În timp ce WHOIS este o referință excelentă atunci când doriți să găsiți informații despre site-ul altcuiva, dar poate fi o problemă atunci când este invers. Atunci când cumpără un domeniu sau chiar după aceea, majoritatea companiilor oferă un beneficiu de înregistrare privată care va elimina orice informații personale despre proprietar.

Recent am făcut un experiment în care am achiziționat două noi nume de domenii și am creat conturi de e-mail pentru fiecare nume de domeniu utilizând formatul [email protected]. Apoi mi-am lăsat informațiile personale afișate pe www.whois.net pentru unul dintre site-uri și am cumpărat caracteristica de securitate pentru celălalt site. (Notă: caracteristica de securitate afișează informațiile unei terțe părți în locul propriei dvs., cum ar fi cea pentru Domenii după proxy afișată mai jos.)

Primul site, cu toate informațiile mele afișate publicului, a început să primească mesaje spam în termen de o săptămână de la postarea informațiilor. Apoi, chiar când am eliminat informațiile câteva săptămâni mai târziu prin achiziționarea pachetului de confidențialitate, am continuat să primesc poștă nesolicitată pe adresa de e-mail inițială.

Cel de-al doilea site, cu toate acestea, nu a primit niciun mail junk în contul său de e-mail. Deși aceasta ar putea fi o coincidență, aș recomanda cu tărie utilizarea funcției de confidențialitate ori de câte ori vă înregistrați un nou nume de domeniu pentru a reduce riscul de a primi o căsuță poștală plină de mesaje nedorite. De asemenea, vă păstrează propriile informații personale, ceea ce este mai bine, deoarece totul și tot ce este hacked în aceste zile.

Un alt site care îmi place foarte mult este căutarea WHOIS de la DomainTools. Când faceți o căutare WHOIS, veți obține mai multe informații decât cele de la WHOIS.NET.

În plus față de informațiile obișnuite, veți obține unele date suplimentare, cum ar fi tipul de server, scorul SEO, codul de răspuns HTTP, istoricul de găzduire, istoricul registratorului, istoria IP și multe altele. Elementele de istorie toate necesită să plătiți o taxă de abonament, dar chiar și fără plată, veți obține o mulțime de informații despre domeniu. Bucurați-vă!