If-Koubou

Cum se trimite e-mail criptat securizat gratuit

Cum se trimite e-mail criptat securizat gratuit (Site-uri răcoritoare)

Trebuie să trimiteți pe cineva date foarte sensibile într-un mesaj de e-mail criptat? Desigur, puteți oricând să o trimiteți prin intermediul canalelor de e-mail normale, dar riscați să aveți e-mailul dvs. citit de cineva care știe cum să capteze mesajele de e-mail în timp ce acestea sunt trimise pe Internet. Când vine vorba de criptarea mesajelor de poștă electronică, trebuie să criptați conexiunea și să criptați e-mailul în sine.

Prima problemă este parțial luată în grija furnizorului de servicii de e-mail. De exemplu, atunci când utilizați Gmail, conexiunea este criptată utilizând SSL și veți observa HTTPS-ul în bara de adrese.

Aceasta înseamnă că tot ce trimiteți de pe computerul dvs. la serverele Gmail va fi criptat. Cu toate acestea, odată ce e-mailul părăsește serverele Google și trece prin Internet, este posibil să nu fie criptat până la destinația finală. În acel moment, trebuie să vă asigurați că e-mailul în sine este criptat, deci chiar dacă ar fi interceptat de cineva, ar fi pur și simplu bizar.

Implementarea de criptare în interiorul clientului dvs. curent de e-mail, fie că este vorba de Gmail sau Outlook, necesită configurarea inițială și câțiva pași suplimentari pentru ca destinatarul să o citească. Din păcate, niciun furnizor de servicii de e-mail nu oferă o criptare încorporată care să funcționeze în mod transparent între expeditor și receptor. Google a declarat că testează criptarea end-to-end pentru Gmail prin intermediul unei extensii Chrome, dar încă de la scrierea acestei postări, nu a lansat încă instrumentul.

Deci, singurele alegeri ale dvs. sunt instalarea programelor complicate de criptare pe computerul dvs. sau în browserul dvs. prin extensii, apoi prin schimbarea cheilor publice cu persoana pe care doriți să o trimiteți și prin simpla utilizare a unui serviciu online de trimitere a mesajelor criptate. Această din urmă opțiune este mult mai ușoară și, în principiu, solicită numai destinatarului să introducă o parolă pe care o furnizați separat prin e-mail, telefon, text etc.

În acest articol, voi enumera câteva instrumente pentru trimiterea de e-mailuri criptate fără complicații majore de instalare a software-ului de criptare și de utilizare a clientului de e-mail real pentru trimiterea e-mailurilor criptate. Voi asigurați-vă că actualizați această postare când Google va lansa instrumentul de criptare end-to-end pentru Gmail. Singurul avertisment că va exista probabil că serviciul nu va funcționa decât dacă expeditorul și receptorul utilizează Google Chrome și Gmail. Cred că e mai bine decât nimic.

Dacă sunteți interesat doar să trimiteți e-mailuri criptate unui număr mic de persoane care nu au de gând să instaleze criptarea la sfârșit, urmați acest ghid care explică modul în care puteți seta criptarea într-un client de e-mail cum ar fi Thunderbird sau Postbox sau chiar și în Gmail sau Yahoo, dar cu aceeași restricție pe care destinatarul va trebui să utilizeze și software-ul de criptare.

Setarea propriei criptări este, de asemenea, o idee bună dacă împărțiți informații extrem de sensibile și nu puteți avea încredere în entități terțe. Toate serviciile pe care le menționez mai jos sunt companii private care fac obiectul legii americane, ceea ce înseamnă că o agenție guvernamentală le-ar putea forța să decripte orice pe serverele lor dacă ar fi prezentat un mandat. Chiar dacă nu pot decripta datele pentru poliție, vor fi obligați să renunțe la datele criptate. Dacă poliția poate sparge criptarea, ai noroc.

Secure Mail pentru Gmail

După cum am menționat mai devreme, Google va lansa în curând o extensie de criptare pentru Chrome, dar între timp, puteți verifica Secure Mail for Gmail, ceea ce face aproape același lucru. După ce instalați extensia, veți observa o nouă pictogramă de blocare de lângă Compune buton.

Dacă faceți clic pe Compune, veți primi fereastra normală de compunere în Gmail, dar dacă faceți clic pe pictograma de blocare, veți primi un formular de e-mail securizat, după cum se arată mai jos, cu o rubrică roșie și cuvintele "securizat" în vârf.

Introduceți mesajul în mod normal și apoi faceți clic pe Trimiteți criptată buton. Va apărea un nou dialog care vă va cere să introduceți parola de criptare.

Destinatarul va primi un e-mail cu o grămadă de text criptat, cu un link pentru descărcarea și instalarea extensiei Secure Gmail. Așa cum am menționat mai sus, va funcționa numai dacă destinatarul utilizează Gmail și Chrome, altfel nu vor putea citi conținutul e-mailului.

În general, este o soluție excelentă pentru un anumit scop și de vreme ce folosesc Gmail mult și majoritatea oamenilor pe care îi trimit prin e-mail folosesc și Gmail, se termină bine. Uneori trebuie doar să-i conving pe ei să utilizeze Google Chrome, dar asta înseamnă. Sperăm că această extensie va fi extinsă și mai mult în viitor, cu versiuni pentru diferite browsere, pe lângă suport pentru alte servicii de e-mail.

Lockbin

Lockbin face toată munca murdară de criptare a datelor pentru dvs. folosind un algoritm puternic de criptare etc, deci tot ce trebuie să faceți este să vă gândiți la o parolă și să faceți clic pe Trimitere.

Iată cum funcționează: când doriți să trimiteți un mesaj, trebuie mai întâi să vă gândiți la un cuvânt sau o parolă secretă, care va fi folosit de algoritmul lor criptografic pentru criptarea și stocarea e-mailului pe serverele lor. Apoi, trebuie să transmiteți această parolă persoanei care va primi e-mailul prin telefon, prin mesaj text, prin chat sau prin e-mail neprotejat!

Apoi, receptorul îl vizitează pe Lockbin și își introduce parola pentru a decripta e-mailul în browserul său local. Decriptarea reală nu are loc pe server și, prin urmare, nu se transferă date pe Internet în timpul procesului de decriptare. Imediat ce e-mailul este deschis, mesajul criptat este șters de pe serverele Lockbin pentru totdeauna; nu se păstrează nicio copie sau copie de rezervă. Iată cum mesajul meu "Am un secret" este stocat pe serverele Lockbin.

Când utilizatorul deschide e-mailul criptat, acesta poate fi tipărit sau exportat ca document PDF de către destinatar. Dacă nimeni nu văd mesajul, acesta va rămâne criptat pe serverele Lockbin timp de până la 6 luni înainte de a fi șters.

Trimiteți criptarea prin e-mail

Sendinc are câteva soluții la problema de securitate sigură pe care mi-o place foarte mult. În primul rând, serviciul gratuit pe care îl oferă vă permite să trimiteți 20 de mesaje pe zi cu atașamente de până la 10 MB. Celelalte două caracteristici care îmi plac sunt aplicația gratuită pentru smartphone și add-on-ul gratuit pentru Outlook. Acest lucru vă permite să trimiteți e-mailuri sigure din telefon sau din Outlook fără să vă faceți griji cu privire la cheile de criptare.

La sfârșitul destinatarilor, tot ce au nevoie este un browser web pentru a putea vizualiza e-mailurile. Pentru a utiliza serviciul, trebuie să creați un cont și același lucru este valabil și pentru destinatar dacă doresc să citească mesajul. Sendinc nu vă cere să creați o parolă deoarece orice destinatar care primește e-mailul va putea să decripteze conținutul atâta timp cât își creează un cont. Este mai convenabil, dar trebuie să fii mai atent ca linkul să nu intre în mâinile greșite.

În general, funcționează bine și îmi place faptul că au aplicații mobile și un program de completare Outlook. Pentru a primi e-mailuri criptate înapoi de la destinatari, aceștia vor trebui să utilizeze serviciul în același mod. În toate aceste cazuri, este în esență utilizarea unui nou furnizor de e-mail doar pentru trimiterea de e-mailuri securizate.

Există o grămadă de alte site-uri care fac destul de mult același lucru ca cel menționat mai sus, așa că nu le voi enumera, deoarece acestea funcționează extrem de bine și au cele mai multe caracteristici etc. Din nou, e-mailul este inerent nesigur și până când cineva vine cu o modalitate mai bună de a trimite e-mailuri, veți fi blocați de aceste soluții semi-coapte, care necesită utilizarea unor terțe părți pentru trimiterea de e-mailuri sau necesitatea de a instala software destul de complex pe mașina dvs. și pe mașina destinatarului. Dacă aveți întrebări, postați un comentariu. Bucurați-vă!