If-Koubou

Instrumente gratuite pentru personalizarea meniului contextual cu clic dreapta

Instrumente gratuite pentru personalizarea meniului contextual cu clic dreapta (Descărcare gratuită de software)

Căutați un program gratuit pentru a personaliza sau edita meniul contextual pentru desktop sau pentru Explorer în Windows? Unul dintre principalele motive pentru care cred că oamenii utilizează Windows pe Mac este că faceți clic dreapta pe ceva este mai natural în Windows. Deci, de ce să nu supraîncărcați meniul cu clic dreapta pentru al face chiar mai util decât este deja?

În acest articol, voi acoperi câteva editări ale meniului contextual cu adevărat utile pe care le folosesc tot timpul. Aceste opțiuni suplimentare de meniu vă pot ajuta să navigați mai rapid Windows și să efectuați mai ușor operațiile de fișiere.

Meniul fișierelor

FileMenu Tools este o aplicație minuțioasă care face foarte ușor să adăugați o grămadă de opțiuni mai mult la meniul contextual. Puteți adăuga utilitare integrate în meniul contextual care efectuează anumite operații asupra fișierelor și folderelor. Practic, acesta adaugă un singur element la meniul principal cu clic dreapta și că un element poate fi apoi personalizat pentru a avea cât mai multe opțiuni preconfigurate pe care le alegeți.

Iată câteva alte lucruri pe care le puteți face cu fișierele FileMenu care fac ca lucrul în Explorer să fie mai eficient:

  • Abilitatea de a adăuga comenzi personalizate în meniul contextual care vă permit să rulați aplicații externe, să copiați / mutați într-un anumit dosar sau să ștergeți fișierele după un anumit tip de fișier etc.
  • Posibilitatea de a configura opțiunea de trimitere a submeniului Trimitere în Explorer.
  • Abilitatea de a activa / dezactiva comenzile din meniul contextual adăugate de alte aplicații.

Îmi place foarte mult FileMenu Tools pentru că vă permite să realizați unele sarcini destul de complicate care ar fi foarte dificil de completat fără ea! Iată câteva dintre opțiunile pe care le puteți adăuga în meniul contextual:

Sincronizați folderele - Sincronizează două foldere. Este posibil să configurați tipul de sincronizare (unidirecțional, bidirecțional etc.) și tipurile de fișiere pe care doriți să le sincronizați.

Ștergere extinsă - Trebuie să ștergeți toate fișierele PDF pe dvs. imediat? Acest element șterge în mod recursiv anumite tipuri de fișiere dintr-un dosar. Tipurile de fișiere sunt specificate cu metacaractere, de exemplu: * .txt, * .t ??, etc.

Split și Join File - Împărțiți fișierul selectat în diferite părți și apoi reintroduceți părțile care au fost anterior împărțite. Dacă sunteți în căutarea unui splitter de fișiere, puteți obține că plus o tonă mai multe caracteristici folosind acest program! Dacă sunteți în căutarea unui singur lucru divizor de fișiere, puteți verifica un post pe care l-am scris un timp înapoi.

Copiați numele - Îmi place acest utilitar pe măsură ce copiază în clipboard numele tuturor elementelor selectate. Deci, dacă doriți să obțineți o listă a tuturor fișierelor dintr-un dosar într-un fișier text, le puteți selecta pur și simplu, faceți clic dreapta și selectați Copiere nume.

Schimbă timpul - Modifică timpul de creare, ultimul timp de acces și ultimul timp de scriere a elementelor selectate. Dacă este selectat un dosar, este posibil să modificați timpul recursiv pentru toate fișierele și folderele de dedesubt.

Dimensiunea dosarelor - Afișează dimensiunea dosarelor. Afișați rapid cât de mare este un folder care folosește acest utilitar.

Înregistrează fișierele - Vă permite să restrângeți definitiv fișierele selectate, astfel încât este imposibil să recuperați fișierele cu instrumente avansate de recuperare.

Dacă nu aveți nevoie de toate aceste opțiuni în meniul contextual, faceți clic dreapta pe el, puteți să le debifați pur și simplu în interfața programului. Cel mai bine este să jucați mai întâi cu fiecare și să vedeți dacă o veți folosi sau nu. Am doar aproximativ 5 din cele 30 sau 40 de opțiuni pe care le includ, dar le folosesc destul de des pe cele 5. De asemenea, puteți personaliza meniul Trimiteți la și adăuga / elimina comenzi din alte aplicații prin celelalte file, după cum se arată mai jos.

În general, este o aplicație gratuită, care are o mulțime de caracteristici. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de personalizare a meniului clic-dreapta în Explorer, atunci acesta este instrumentul final în acest scop! Acesta combină în esență multe aplicații mai mici într-o singură utilitate integrată all-in-one!

Faceți clic dreapta pe Adder din meniul contextual

Fișierele din meniul fișierelor sunt minunate, însă nu vă permit să adăugați elemente direct în meniul clic-dreapta. În schimb, creează propriul element de meniu principal și apoi adaugă toate celelalte opțiuni din submeniu. Acest lucru nu este neapărat un lucru rău pentru că am văzut că nu provoacă niciodată o problemă de performanță atunci când faceți clic dreapta. Programele care se adaugă direct în meniul contextual pot uneori să facă foarte lent, mai ales dacă adăugați o grămadă de elemente de meniu noi.

Oricum, meniul contextual cu clic dreapta este un utilitar frumos pentru personalizarea meniului principal cu clic dreapta din Windows. Doar descărcați-l și rulați programul, care din fericire nu necesită nici o instalare.

În timp ce File Menu Tools este un instrument mult mai ușor de utilizat, Context Menu Adder este vorba despre a face singur. Nu există opțiuni sau opțiuni preconfigurate de selectat. Trebuie să decideți ce tip de element doriți să adăugați în meniul contextual (program, dosar, adresa web sau altul), să alegeți opțiunile și apoi să le adăugați.

Folosesc acest instrument special pentru abilitatea de a adăuga mai ales dosare și site-uri Web. Am descoperit că este foarte util, deoarece am tendința de a deschide același set de dosare în Explorer tot timpul și asta mă salvează o grămadă de timp. Când adăugați un program, puteți alege dintr-un fișier EXE, MSI sau lot. Dacă aveți scripturi pe care doriți să le executați pe computerul dvs., le puteți adăuga în meniul contextual pentru acces ușor.

În afară de asta, pur și simplu alegeți pictograma, care în mod normal este trasă automat din EXE, alegeți poziția și alegeți textul pe care doriți să-l afișați în meniul contextual. De asemenea, aveți opțiunea de a afișa numai noile opțiuni când apăsați tasta SHIFT și apoi faceți clic dreapta. Am descoperit că această caracteristică este foarte utilă deoarece nu deranjează în mod normal meniul clic-dreapta, dar numai atunci când aveți nevoie de ea.

În cele din urmă, alegeți dacă doriți să apară numai în meniul contextual al desktopului sau în meniul contextual al dosarelor respective.Dacă alegeți a doua opțiune, ori de câte ori faceți clic dreapta pe un spațiu gol în Explorer, veți vedea meniul. Aici am adăugat un dosar aleatoriu și IE în meniul meu de clic dreapta, unul în partea de jos și unul în partea de sus.

Dacă doriți să eliminați ceva, trebuie doar să faceți clic pe fila a doua și veți putea scăpa de tot ce ați adăugat în meniul contextual. În afară de asta, nu există cu adevărat alte opțiuni sau caracteristici ale programului. Funcționează bine pentru ceea ce face și de fapt o folosesc în combinație cu File Menu Tools, deoarece vă permit să faceți diferite lucruri cu meniul contextual.

Meniul Context ușor

Un alt program pe care îmi place să-l recomand tuturor prietenilor este Easy Context Menu. Are o interfață foarte simplă, unde practic verificați tot ceea ce doriți pentru diferitele meniuri de context.

Ceea ce îmi place cu privire la acest program este că într-adevăr sparge opțiunile în jos de aproape orice tip de meniu contextual care există în sistem. Puteți adăuga ceva doar la desktop, faceți clic dreapta, pe Computerul meu, faceți clic dreapta, doar la un folder, faceți clic dreapta, etc.

Deci, iată cum funcționează. Găsiți meniul contextual pe care doriți să-l editați, apoi bifați casetele pe care le vedeți pentru elementele de meniu pe care doriți să le adăugați și apoi faceți clic pe butonul mic al mouse-ului din partea de sus cu semnul plus verde. Aceasta va aplica modificările în registru. Când ați făcut acest lucru, faceți clic pe Unelte în partea de sus și faceți clic pe Reporniți Windows Explorer.

După ce reporniți Explorer, veți vedea că modificările apar imediat după ce faceți clic dreapta. Singurul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este modul în care funcționează cele trei coloane. Pictograma va afișa pur și simplu o pictogramă lângă elementul de meniu din meniul contextual. Shift + Click va fi activat sau dezactivat. Dacă este activată, veți vedea elementul numai când apăsați și țineți apăsată tasta SHIFT. În cele din urmă, poziția este locul în care doriți să apară elementul de meniu. Puteți modifica aceste trei opțiuni pentru fiecare element listat selectând-l și apoi făcând clic pe Editați | × topul.

Veți vedea secțiuni pentru Utilizare pictogramă, Nicio pictogramă, Enable Shift, Dezactivare Shift, Poziție etc. De asemenea, activ înseamnă că elementul este bifat, în timp ce pasiv înseamnă că este pur și simplu necontrolat. Este un fel de setare ciudată, de aceea l-am menționat aici.

Deci, sperăm că unul dintre aceste trei instrumente vă va ajuta să vă configurați meniul contextual cu clic dreapta exact așa cum doriți. Dacă aveți un alt instrument care face o treabă mai bună, anunțați-ne în comentarii. Bucurați-vă!