If-Koubou

Cum să arhivați, copiați și copiați copii de siguranță unui CD sau DVD

Cum să arhivați, copiați și copiați copii de siguranță unui CD sau DVD (Descărcare gratuită de software)

Ca pasionat de tehnologie, de multe ori mă întreb cum să ard sau copia rapid CD-uri, DVD-uri sau discuri Blu-ray gratis. Majoritatea oamenilor au auzit de software cum ar fi Roxio, Sonic sau Nero, dar nici unul dintre ei nu este gratuit și ei sunt, de obicei, atât de umflați cu extras încât computerul dvs. începe de fapt să ruleze mult mai lent după ce le instalați! Din fericire, am petrecut o mulțime de timp încercând să găsesc instrumente gratuite și utilități care fac același lucru, dar fără toate prostiile.

Un program foarte ușor de utilizat, cu funcții complete și fără resurse, pe care le folosesc pentru a inscripționa CD-uri și DVD-uri, este ImgBurn. ImgBurn are câteva moduri care îl fac foarte ușor de utilizat: Citiți, Construiți, Scrieți, Verificați și Descoperă. Singurul lucru pe care trebuie să-l urmăriți cu ImgBurn este atunci când îl instalați, veți vedea două locuri în care vă va cere să instalați pachetul software. Trebuie să faceți clic pe Instalare personalizată apoi asigurați-vă că debifați caseta pentru instalarea software-ului.

În Citit , puteți pune un disc în unitatea CD / DVD și copiați discul într-un fișier imagine de pe computer. Aceasta este o modalitate excelentă de a crea copii de rezervă pentru orice CD-uri de software pe care le-ați putea găsi, cum ar fi CD-ul Windows Operating System, CD-urile Microsoft Office sau alt software important. Dacă pierdeți vreodată acele discuri, nu este o afacere mare pentru că puteți folosi pur și simplu ImgBurn Scrie mod pentru a inscripționa imaginea într-un nou CD / DVD. Cel mai bun lucru despre ImgBurn este că suportă chiar și Blu-ray!

Versiunea mai recentă a lui ImgBurn are un ecran simplu de pornire care afișează toate funcțiile importante cu câteva butoane. Dacă sunteți familiarizat cu software-ul și doriți doar să intrați într-un anumit mod, faceți clic pe mod în partea de sus și apoi alegeți modul dorit.

După cum puteți vedea din graficul de mai jos, sunt în prezent în Citit Mod. Am plasat un film DVD în unitatea mea și ImgBurn alege automat destinația pe baza carei unități are cel mai liber spațiu pe hard disk și tipul de fișier, în acest caz ISO. Pentru a începe copierea, faceți clic pe imaginea CD-ului cu săgeata verde / albastră din partea de jos.

Odată ce ați salvat fișierul imagine pe computerul dvs., puteți să inscripționați cât mai multe copii după cum doriți Scrie Mod. Aici alegeți fișierul imagine, dacă doriți să verificați după ardere și numărul de copii. Unele dintre caracteristicile avansate sunt faptul că ImgBurn acceptă nume de fișiere și foldere Unicode, deci nu veți avea probleme cu seturile de caractere internaționale sau nume lungi de fișiere. După cum puteți vedea mai jos, sursa este acum imaginea ISO, iar destinația este unitatea CD / DVD.

ImgBurn acceptă, de asemenea, un număr de formate de imagine, altele decât ISO, pe care le poate arde, inclusiv BIN, DI, DVD, GI, IMG, MDS, NRG și PDI. ImgBurn susține, de asemenea, joburi DVD cu două straturi.

Deci s-ar putea să te întrebi acum: "Pot să-mi convertesc CD-urile și DVD-urile în imagini pentru copiere de rezervă și pot arde imagini pe CD / DVD, dar dacă aș vrea să ard niște fișiere de pe calculatorul meu?" Construi Mod. Modul de construire vă permite să alegeți pur și simplu fișierele și folderele de pe computer pentru a fi scrise pe disc. Pentru a adăuga fișiere sau foldere, utilizați butoanele mici de sub semnul verde +. Implicit, va inscripționa fișierele într-o imagine ISO, dar puteți modifica ieșirea pe unitatea DVD, făcând clic pe butonul de ieșire a comutatorului mic din partea stângă jos.

Odată ce adăugați unele fișiere și foldere, trebuie să faceți clic pe butonul mic de calculator din dreapta jos pentru a calcula cantitatea de spațiu care va fi utilizată pe CD / DVD. ImgBurn are, de asemenea, o mulțime de opțiuni avansate pentru cei care doresc mai mult decât elementele de bază, dar în caz contrar este gata de utilizare imediat din cutie. Acesta ruleaza pe aproape orice versiune de Windows de la Windows 95 la Windows 8 (inclusiv toate versiunile pe 64 de biți).

ImgBurn este convenabil, ușor și ușor de folosit, deci verificați dacă sunteți bolnav de Roxio, Sonic și Nero întotdeauna prăbușind sau consumând resurse. În afară de software-ul enervant inclus, menționat mai sus, programul funcționează excelent. Bucurați-vă!