If-Koubou

Cum se inscripționează un fișier ISO utilizând Mac OS X

Cum se inscripționează un fișier ISO utilizând Mac OS X (Mac OS X)

Căutați o modalitate de a arde un fișier de imagine ISO pe un CD sau DVD pe Mac? Din fericire, la fel cum puteți monta și arde fișierele de imagini ISO în Windows 8/10 fără software suplimentar, puteți face același lucru și în OS X.

Există câteva moduri diferite în care puteți inscripționa o imagine ISO în OS X și depinde într-adevăr de versiunea pe care ați instalat-o. În ultimii ani, ați putea folosi utilitarul Disk pentru a monta imaginea ISO și apoi ao arde pe un disc.

Cu toate acestea, cu cea mai recentă versiune de OS X, 10.11 El Capitan, Apple a eliminat funcționalitatea de ardere din Disk Utility. În continuare, puteți să ardeți imagini ISO în El Capitan, dar trebuie să utilizați în schimb Finder. Metoda Finder funcționează și pe versiuni mai vechi ale sistemului OS X.

În cele din urmă, puteți folosi Terminal șihdiutil comanda pentru a arde o imagine ISO pe disc dacă sunteți confortabil folosind instrumentul respectiv. În acest articol, vă voi arăta toate cele trei metode pentru arderea imaginilor ISO în OS X.

Metoda de căutare

Metoda Finder este acum cea mai universală metodă pentru arderea imaginilor ISO în OS X, deoarece este acceptată pe aproape toate versiunile. Este, de asemenea, foarte ușor de făcut. Mai întâi, deschideți o nouă fereastră Finder, navigați la locația fișierului dvs. ISO și apoi faceți un singur clic pe acesta pentru ao selecta.

Acum mergeți mai departe și faceți clic pe Fişier și faceți clic pe Ardeți imaginea discului în partea de jos a listei.

Dacă nu aveți deja un disc în unitatea dvs., vi se va cere să introduceți unul. Apoi, dați clic pe A arde pentru a porni procesul de ardere.

O altă modalitate rapidă de a arde fișierul imagine ISO este doar să faceți clic dreapta pe fișier și să alegeți Ardeți imaginea discului. Atâta timp cât aveți un disc în unitate, procesul de ardere va începe imediat.

Metoda utilitarului de disc

Dacă executați OS X 10.10 sau o versiune ulterioară, puteți utiliza metoda Disk Utility pentru a vă arde imaginea ISO. Deschis Utilitatea discului dând clic pe Reflector pictograma (lupă) din partea dreaptă sus a ecranului și tastați utilitarul discului.

Acum faceți clic pe Fişier și apoi Deschideți imaginea discului.

Imaginea ISO va apărea în partea stângă împreună cu lista hard disk-urilor etc. Faceți clic pe fișierul ISO și apoi faceți clic pe A arde butonul din partea de sus.

Introduceți discul în unitate și faceți clic pe butonul Înregistrare pentru a începe procesul. Așa cum am menționat mai devreme, acest lucru nu mai funcționează pe OS X 10.11 El Capitan.

Metoda terminalelor

În cele din urmă, dacă vă place să utilizați Terminalul, puteți introduce o comandă simplă pentru a inscripționa fișierul imagine ISO.

hdiutil arde ~ / PathToYourISO / filename.iso

V-aș sugera copierea fișierului într-o locație ușoară ca desktopul și redenumirea fișierului la ceva scurt. În cazul meu, am copiat fișierul pe desktop-ul meu și l-am redenumit doar la ubuntu.iso. Am navigat pe desktop introducând Desktop-ul CD și apoi introdus hdiutil arde ubuntu.iso.

Dacă aveți un disc în unitate înainte de a rula comanda, procesul de ardere va porni automat. În caz contrar, vă va cere să introduceți un disc. Acestea sunt toate modurile în care vă puteți arde imaginea ISO pe un Mac fără software terț! Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!