If-Koubou

Cum se extrag pictogramele din fișierele EXE, DLL, OCX și CPL

Cum se extrag pictogramele din fișierele EXE, DLL, OCX și CPL (Descărcare gratuită de software)

Doriti sa puteti extrage toate pictogramele stocate pe calculatorul dumneavoastra? Te-ai intrebat vreodata unde sunt in realitate toate acele icoane pe care le vezi? Găsirea de pictograme de înaltă calitate pe computer este dificilă și în mare parte deoarece aplicațiile stochează pictogramele lor direct în fișierul EXE (executabil), care ascunde în mod indirect acele pictograme de la dvs.

În acest articol, voi menționa câteva instrumente pe care le puteți utiliza pentru a extrage icoane din aplicațiile deja instalate pe computer. Puteți utiliza aceste programe pentru a salva fișierele icoane ca imagini sau ca fișiere ICO de dimensiuni diferite.

IconsExtract

IconsExtract este o aplicație freeware pe care o puteți utiliza pentru a găsi automat icoane stocate în EXE, DLL, OCX, CPL și alte tipuri de fișiere. Veți fi uimiți de numărul efectiv de pictograme stocate pe computer după ce ați folosit acest program!

Programul este un executabil standalone și nu necesită nici o instalare, ceea ce înseamnă că îl puteți rula pe orice calculator cu ușurință! Puteți de asemenea să filtrați căutarea după pictograme sau cursoare, în funcție de mărimea pictogramei și chiar de adâncimea de culoare.

Aveți două opțiuni principale de căutare atunci când porniți programul:

Scanați pictogramele din fișiere - De exemplu: C: \ Windows \ system32 \ shell32.dll - Aceasta este valoarea implicită când încărcați programul.

Puteți introduce manual numele fișierului în caseta de text sau îl puteți selecta dintr-o casetă de dialog făcând clic pe Cauta fisiere buton. De asemenea, puteți selecta mai multe nume de fișiere utilizând caractere cu majuscule (? Și *).

În plus față de fișierele simple, puteți scana un dosar făcând clic pe Răsfoiți dosarele buton. Dacă bifați Căutați subfoldere , toate subdosarele folderului principal vor fi de asemenea scanate. De exemplu, dacă faceți clic pe parcurgerea dosarelor, selectați C: \ Program Files (x86) \ și apoi bifați caseta de subfoldere, veți putea căuta toate fișierele tuturor programelor instalate pentru pictograme!

Scanați pictogramele în procesele selectate - Aceasta este o opțiune drăguță care listează pur și simplu procesele care rulează în prezent pe computerul dvs. și vă permite să alegeți una dintre ele pentru a extrage icoane din.

După ce căutarea este finalizată, veți găsi pictogramele afișate în fereastra principală a programului. Apoi puteți salva pictogramele în fișiere ICO selectând pe cele pe care doriți să le salvați și apoi alegeți Salvați pictogramele selectate de la Fişier meniul.

De asemenea, puteți copia o singură pictogramă în clipboard și o puteți lipi într-o altă aplicație apăsând combo-ul standard CTRL + C. Aceasta va copia pictograma în dimensiunile standard de 16 × 16 sau 32 × 32. Dacă doriți să copiați o altă dimensiune, faceți dublu clic pe pictogramă și selectați imaginea specifică din fereastra de proprietăți și dați clic pe Copiați imaginea selectată.

BeCylconGrabber

Nu sunteți sigur ce se întâmplă cu numele amuzant, dar BeCylconGrabber este un instrument util pentru a capta pictograme de înaltă calitate din aplicațiile executabile. Îmi place acest program puțin mai bine decât IconsExtract, deoarece are o interfață mai frumoasă și un aspect mai curat. Nu cred că IconsExtract a fost actualizat din 2010, deci este destul de mult timp în urmă.

Oricum, acest program este, de asemenea, portabil și nu necesită o instalare. Doar rulați fișierul EXE și veți obține fereastra programului principal cu trei file din stânga și o fereastră de previzualizare din partea dreaptă.

Sub Director , puteți căuta la un fișier individual și puteți vedea pictogramele pentru DLL sau EXE, etc. Să presupunem că am vrut să obțin o pictogramă frumoasă pentru Google Chrome, căutam doar fișierul chrome.exe.

După cum puteți vedea, fereastra de previzualizare afișează toate dimensiunile diferite pentru pictograma stocată în acel executabil. Pentru a salva pictograma, faceți clic pe ea și apoi faceți clic pe butonul Salvare sau doar faceți dublu clic pe pictograma. Veți obține un dialog personalizat de salvare, unde îl puteți salva ca o pictogramă cu toate mărimile și adâncimile de culoare diferite.

Dacă doriți să îl salvați ca fișier de imagine, faceți clic pe Salvați ca tip și modificați-l în BMP sau PNG și apoi alegeți formatele. Deci, astfel puteți extrage icoane dintr-un anumit fișier. Dacă doriți să scanați toate pictogramele dintr-un anumit director, faceți clic pe Căutare și apoi faceți clic pe O nouă căutare buton.

Alegeți un director și alegeți dacă doriți să căutați în mod recursiv toate subdirectoarele sau nu. Numărul minim de simboluri înseamnă cel mai mic număr de pictograme care trebuie să fie într-un fișier pentru a fi afișat în rezultatele căutării. Max este setat la 10.000 și că într-adevăr ar trebui să fie suficient de mare.

Dacă nu faceți clic pe nimic pe partea stângă, vă va arăta toate pictogramele pentru dimensiunea particulară pe care a găsit-o. De asemenea, puteți să faceți clic pe un anumit fișier din rezultatele căutării și vă va arăta doar acele pictograme din acel fișier. În cele din urmă, puteți selecta o pictogramă, apoi apăsați pe Favorite care îl va adăuga în fila Preferințe, unde puteți accesa cu ușurință, fără a fi nevoie să căutați din nou.

Acestea sunt destul de multe cele două programe cele mai bune obținerea de icoane de bună calitate dintr-un dosar de cerere. Există și alte programe care funcționează, dar vă permit doar să extrageți dimensiunile de 16 × 16 sau 32 × 32, ceea ce este inutil în opinia mea.

Acum, când aveți noile icoane, puteți să o utilizați pentru a crea o pictogramă personalizată pentru unitatea flash. Dacă nu ați putut găsi o pictogramă bună pe computerul dvs., puteți să vă convertiți propriile imagini în icoane și să le utilizați! Bucurați-vă!