If-Koubou

Mapați un dosar la o literă de disc în Windows

Mapați un dosar la o literă de disc în Windows (Descărcare gratuită de software)

Ați creat vreodată o unitate substituită în Windows înainte? În caz contrar, SUBST comanda în Windows vă permite să cartografiați o cale lungă de fișier la o literă de unitate.

De exemplu, puteți utiliza această comandă pentru a mapa dosarul Outlook stocat laC: \ Documents and Settings \ nume utilizator \ Setări locale \ Application Data \ Microsoft \ Outlook la o literă de unitate ca Z.

Ori de câte ori faceți clic pe unitatea Z din My Computer, veți fi redirecționați în folderul Outlook! Acest lucru poate fi foarte util în multe situații diferite, mai ales atunci când lucrați cu căi mai lungi de 256 de caractere.

Deci, care este problema cu utilizarea SUBST comanda? Nu e persistent! Aceasta înseamnă că atunci când reporniți computerul, unitatea dvs. a dispărut. Trebuie să o creați din nou și nu puteți avea niciun program de pornire să încerce să acceseze unitatea substituită, deoarece va dispărea.

psubst este un mic program minunat pe care îl puteți utiliza pentru a crea o unitate substituită persistentă în Windows, care va rămâne chiar și după repornire.

Crearea unei unități virtuale persistente în Windows utilizând psubst Este foarte ușor. Mai întâi, descărcați arhiva ZIP și extrageți fișierul .BAT. Puteți extrage fișiere în Windows prin simpla clic dreapta pe fișierul ZIP și alegerea Extrage tot.

Mergeți și lăsați-l psubst.bat fișier în dvs. C: \ Windows \ System32 astfel încât să îl puteți rula de oriunde din linia de comandă.

Odată instalat, accesați linia de comandă (start, Alerga, CMD sau doar tastați CMD în caseta de căutare) și începeți să creați unități virtuale. Sintaxa pentru utilizarea psubst este după cum urmează:

Creați un disc:

psubst drive1: drive2: path

Ștergeți un disc:

psubst drive1: / D

Lista discurilor existente:

psubst

Aceasta va folosi comanda standard subst pentru a crea unități virtuale. Dacă doriți să creați unul persistent, doar argumentul / P așa cum este prezentat:

Creați o unitate virtuală persistentă:

psubst drive1: drive2: path / P

Ștergeți o unitate virtuală persistentă:

psubst drive1: / D / P

Deci, pentru a crea un hard disk virtual persistent (Z) în dosarul de date Outlook am menționat mai sus, aș emite următoarea comandă:

psubst z: "C: \ Documente și setări \ akishore \ Setări locale \ Application Data \ Microsoft \ Outlook" / P

Acum noua unitate va apărea ca un disc local în My Computer:

Clic pe disc va aduce direct în perspectivă pliant. Dacă lipiți fișierele sau folderele de pe litera unității, datele vor fi copiate în dosar.

Când reporniți computerul, unitatea va mai fi acolo. Nu numai că, dar puteți avea alte programe, cum ar fi serviciile etc., accesați unitatea virtuală chiar înainte ca Windows să pornească complet, deoarece unitatea va fi disponibilă. De asemenea, se afișează oriunde este folosit Explorer Deschis dialoguri, Salvează ca dialoguri etc.

În general, maparea unui dosar la o literă de unitate este o modalitate excelentă de a accesa rapid și ușor un dosar foarte profund. Puteți crea, de asemenea, o comandă rapidă pentru desktop în dosarul dvs., dar metoda înlocuită are avantajul de a fi accesibil din orice dialog de Windows care vă permite să navigați pe computer. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!