If-Koubou

Cum sa faci computerul sa vorbeasca / sa spuna ce scrie

Cum sa faci computerul sa vorbeasca / sa spuna ce scrie (Chestii distractive)

Există o facilitate grozavă în Windows, care vă permite să vă vorbiți de calculator sau să vorbiți tot ce spuneți! Această metodă beneficiază de un API încorporat instalat pe Windows XP, Vista, 7, 8 și 10 numit SAPI (Interface de programare a aplicațiilor de vorbire).

API-ul Microsoft Speech este ceea ce este utilizat pentru caracteristica de accesibilitate text-la-vorbire încorporată în Windows. Puteți, de asemenea, să scrieți programe care apelează API-ul, ceea ce vă permite să lăsați aplicațiile să vorbească, dar asta este pentru dezvoltatori.

Doar făcând computerul să spună ceea ce vrei este destul de ușor de fapt! În acest articol, vă voi arăta cum să creați un script VBS care să ia o intrare de text de la un utilizator și apoi să îl vorbească. Voi menționa, de asemenea, cum să codificați greu textul pe care doriți să-l rostiți și apoi să programați acest script să ruleze în anumite evenimente, cum ar fi pornirea Windows sau deconectarea.

Textul de intrare, mesajul de vorbit

Să începem cu un script simplu care va afișa o casetă de dialog în care puteți introduce în ce doriți să vorbească Windows. Mai întâi, deschideți Notepad.

Pasul 1: Inserați următorul text într-un document nou:

Dimică, sapi
message = InputBox ("Introduceți textul pe care doriți să-l rostiți", "Vorbește")
Setați sapi = CreateObject ("sapi.spvoice")
Mesajul sapi.Speak

Rețineți că atunci când copiați textul din browserul dvs. web și îl lipiți în Notepad, citatele vor cauza probleme. Înainte de a salva fișierul, trebuie să treceți și să ștergeți fiecare citat (") și să reintroduceți cotatia. În exemplul de mai jos, există șase citate. Ar trebui să arate ceva asemănător imaginii de mai jos.

Acum, când mergeți să salvați fișierul, dați-i un nume, dar asigurați-vă că tastați și el vbs după nume. Apoi, pentru Salvați ca tip caseta, alegeți Toate filele în loc de Documentele text implicite.

Acum, faceți dublu clic pe fișierul VBS și ar trebui să vedeți o casetă de introducere în care puteți introduce textul dorit! Introduceți ceva și faceți clic pe OK.

Dacă ați făcut totul bine, ar trebui să auziți fie o voce de sex masculin sau de sex feminin vorbesc propoziția ta. Dacă primiți un fel de mesaj de eroare, copiați și lipiți textul din nou și înlocuiți acele citate.

Configurați setările vocale SAPI

Acest lucru este distractiv, dar putem, de asemenea, configuram micul nostru calculator vorbitor cu setări diferite. Putem schimba volumul, cât de repede sau mai lent vorbind vocea și schimbăm sexul între bărbat și femeie. Iată câteva exemple de cod în care am adăugat câteva linii suplimentare.

Dimică, sapi
message = InputBox ("Introduceți textul pe care doriți să-l rostiți", "Vorbește")
Setați sapi = CreateObject ("sapi.spvoice")
Setați sapi.Voice = sapi.GetVoices.Item (1)
sapi.Rate = 0
sapi.volume = 100
Mesajul sapi.Speak

Rata implicită este 0 iar intervalul este de -10 la 10. -10 va avea vocea vorbind foarte lent și 10 vor vorbi foarte repede. Volumul este defaut la 100 și intervalul este de la 0 la 100. Linia care începe cu Setați sapi.Voice vă va permite să treceți la o altă voce, dacă este instalată în sistemul dvs.

Rețineți că numărul de voci de la care puteți alege depinde de sistemul de operare. În Windows 7, există o singură voce, Microsoft Anna.

În Windows 10, există două voci: Microsoft David și Microsoft Zira, după cum se arată mai jos.

Dacă în sistemul dvs. este instalată o singură voce, trebuie să modificați acest lucru sapi.GetVoices.Item (1) la sapi.GetVoices.Item (0), altfel veți primi un mesaj de eroare când încercați să rulați scriptul. Puteți crea, de asemenea, un alt document Notepad și lipiți codul de mai jos, care vă va spune ce voci sunt instalate. Salvați-l ca fișier .VBS așa cum este arătat mai sus și executați-l.

Setați VObj = CreateObject ("SAPI.SpVoice")
Pentru fiecare voce în VObj.getvoices
I = I + 1
msgbox "" & (I - 1) & "-" & Voice.GetDescription
Următor →

Până acum, am folosit acest dialog de tip pop-up pentru a introduce text, dar de asemenea, puteți să introduceți mesajul în fișierul script. Acest lucru ar fi util dacă doriți să programați scriptul să ruleze automat. Evident, acest lucru poate fi folosit pentru a vă bucura de prietenii și familia dvs. și funcționează foarte bine.

Imaginați-vă că cineva pornește calculatorul și aude computerul spunându-i: "Bună, John, sunt foarte somnoros, te rog nu mă mai deranjează azi!", Când te îmbraci! Vă pot promite din experiență, este isterică și ar trebui să o încercați cu siguranță.

Pentru a defini mesajul, schimbați pur și simplu ultima linie la ceva de genul:

sapi.Speak "Bună ziua John, eu sunt foarte obosit astăzi!"

Programați fișierul Script

Acum că ați codificat mesajul pentru ținta dorită, pur și simplu trebuie să o executați când doriți. Dacă sunteți tech-savvy, ați putea folosi un program ca AutoIt, care vă va permite să faceți lucruri extreme cum ar fi rularea fișierului script atunci când un anumit program este deschis sau când un Windows este maximizat sau minimizat.

Nu am timp să intru în acest post, dar, din fericire, Microsoft are o caracteristică încorporată numită Task Scheduler care vă permite să faceți niște lucruri destul de complicate, cu scripturi ușor.

Postarea mea anterioară merge în profunzime cu privire la modul de programare a unui fișier de script pentru a rula atunci când anumite evenimente apar în Windows. Dacă întâmpinați probleme în a vă face scriptul să funcționeze, nu ezitați să postați un comentariu și voi încerca să vă ajut. Bucurați-vă!