If-Koubou

Sony PS4 Remote Play la Windows sau Mac Setup & Review

Sony PS4 Remote Play la Windows sau Mac Setup & Review (Gadgeturi)

De când am cumpărat un PlayStation 4 anul trecut ca un cadou pentru mine, am fost foarte încântat să aud despre funcția de redare la distanță venită în actualizarea software-ului 3.50. Am instalat-o imediat și am încercat-o pe Mac și pe PC-ul meu pentru a vedea cât de bine funcționează.

În ansamblu, aș da o funcție de redare la distanță de 4 din 5 stele, andocând o stea pentru rezoluția de 720p mai mică decât cea dorită pe care caracteristica maxes out. Setarea este foarte ușoară și totul a funcționat bine, ceea ce este surprinzător ori de câte ori trebuie să redați ceva într-o rețea.

Doar streaming un film de la meu Synology NAS la televizorul meu HDTV la parter, de obicei, duce la un fel de depanare de partea mea, așa că m-am așteptat să se întâlnească în cel puțin două probleme. Cu toate acestea, totul a funcționat fără probleme.

Voi trece mai întâi cum să configurați redarea la distanță pe un PC Windows și apoi să vorbim despre performanță, depanare etc. Procedura de configurare a fost aproape identică pe Mac. De asemenea, trebuie să știți că redarea de la distanță nu funcționează cu Windows 7, numai cu Windows 8.1 și Windows 10. Pentru Mac, este vorba de OS X Yosemite sau El Capitan.

Instalați redarea PS4 de la distanță

Evident, primul pas este să porniți PS4-ul și să vă asigurați că ați instalat cel mai recent software de sistem, care ar trebui să fie de 3,50 de la momentul acestei scrieri. Pentru a actualiza software-ul de sistem de pe PS4, apăsați în sus pe D-Pad și apoi în dreapta spre dreapta Setări este evidențiată.

Acum derulați până când vedeți Actualizare software sistem și apăsați X pe controler.

Dacă este disponibilă o actualizare, acesta va fi descărcat și instalat automat. Odată ce sistemul dvs. este actualizat, puteți instala acum software-ul Remote Play pe computerul dvs. Windows sau Mac.

Instalarea este simplă și nu necesită alegerea oricăror setări etc. După finalizare, executați programul PS4 Remote Play de pe desktop.

Primul ecran care vă va afișa vă permite să conectați un controler DualShock 4 la computer prin intermediul USB. Odată ce ați conectat controlerul, puteți să faceți clic pe start sau Setări. Vă sugerăm să faceți mai întâi clic pe setări pentru a configura rezoluția și rata cadrelor.

Implicit, rezoluția este setată la 540p și rata cadrelor este setată la Standard. Dacă sunteți streaming jocuri PS4 peste rețeaua dvs. de domiciliu și totul este gigabit, atunci ar trebui să schimbați bine rezoluția la 720p și rata cadrelor la Înalt. Evident, dacă întâmpinați probleme de sunet sau grafică, puteți schimba aceste setări de fiecare dată când executați o redare la distanță.

În prezent, redarea de la distanță nu acceptă rezoluții de 1080p sau mai mare și poate sau nu poate în viitor. Dacă PS4 nu are hardware-ul să se ocupe de 1080p, probabil că vom fi blocați cu 720p până când PS4.5 va ieși.

De asemenea, merită remarcat faptul că redarea de la distanță va funcționa și pe Internet, dar rezultatele vor depinde în mare măsură de vitezele conexiunilor la Internet în ambele locații. Nu am reușit să încerc acest lucru, așa că nu pot comenta cu adevărat cum funcționează.

În sfârșit, odată ce vă configurați setările, faceți clic pe Start și vi se va cere mai întâi să vă conectați la rețeaua PlayStation. Veți avea nevoie în mod evident de un cont PSN și ar trebui să fie același cont pe care este conectat PS4-ul dvs.

Odată ce v-ați conectat, acesta va începe să vă caute automat PS4-ul. Ar putea dura un minut sau două în timp ce caută consola. Dacă nu găsește PS4-ul, poți de asemenea să dai clic pe Înregistrați manual butonul și încercați această metodă.

Dacă totul merge bine, ar trebui să obțineți o fereastră cu aburul dvs. PS4 pe mașina dvs. Windows sau Mac!

După cum am menționat mai sus, performanța și calitatea streaming-ului jocului au fost superbe față de rețeaua locală. Dacă utilizați un afișaj de 1080p, nu veți fi la fel de dezamăgit ca și eu cu rezoluția de 720p. Am un monitor de 2560 × 1440 și astfel fereastra este destul de mică pe ecran. Dacă aveți un monitor de 4K, va fi foarte mic dacă nu aveți totul îmbunătățit.

Sfaturi de depanare

Dacă aveți probleme de a obține tot ce funcționează, conectați-vă la PS4 și verificați câteva setări. În primul rând, du-te la Setări, atunci PlayStation Network / Gestionarea contului și selectați Activează-te ca PS4-ul principal.

Nu trebuie decât să faceți acest lucru dacă aveți mai multe setări în același cont. Puteți redirecționa numai jocuri la redarea de la distanță de pe PS4-ul principal. Odată ce este primar, mergeți la Setări și apoi Setări de conectare la redare la distanță.

Asigura-te ca Activați redarea de la distanță este bifat. În cele din urmă, pentru ca nu mai trebuie să continuați să vă duceți la PS4 și să îl porniți manual înainte de a juca de la distanță, mergeți la Setări, atunci Setări de salvare a energiei și selectați Setați caracteristicile disponibile în modul de odihnă.

Asigura-te ca Rămâneți conectat la Internet și Activați pornirea PS4 din rețea sunt verificate. Chiar dacă PS4-ul este oprit sau în modul de repaus, acesta va porni când porniți o sesiune de redare de la distanță.

Asta e despre asta! În general, funcționează bine și este o caracteristică plăcută de a avea dacă dețineți un sistem PS4. Spre deosebire de Xbox One, PS4 acceptă streaming pentru Mac-uri și peste Internet, care sunt două plusuri excelente. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!