If-Koubou

Rezolvați "Problema bara de spațiu" a YouTube cu aceste scurtături de tastatură

Rezolvați "Problema bara de spațiu" a YouTube cu aceste scurtături de tastatură (Cum să)

Sună familiar? Începeți să vizionați un videoclip pe YouTube și doriți să îl întrerupeți. Deci, apăsați bara de spațiu de pe tastatură, dar mai degrabă decât să întrerupeți videoclipul, ci săriți în mod aleatoriu pagina în schimb.

Dacă sunteți ca mine, atunci probabil că veți găsi acest lucru foarte agravant. După cum se dovedește, YouTube are propriile comenzi rapide de la tastatură care rezolvă această problemă - deși puțin cam dezordonată. Dar să începem să vorbim despre bara de spațiu enervantă.

De ce apasă bara de spațiu sări în pagină?

În esență, ați fost programat să utilizați bara de spațiu printr-o formă graduală și probabil accidentală de Inginerie comportamentală. Cele mai multe, dacă nu toate, playere media disponibile astăzi, inclusiv servicii de streaming video precum Netflix și Amazon Instant Video, utilizează bara de spațiu ca comandă rapidă pentru redarea și întreruperea mediilor. Este greu să spun unde a început asta, dar în cercetarea mea am găsit referințe atât la RealPlayer, cât și la QuickTime încă din 2001. În acel moment, alți jucători media foloseau Ctrl + P ca metodă pentru a controla această funcție, dar în cele din urmă practic toate playerele media au adoptat convenția pentru bara spațială.

Ca și alte playere media, YouTube vă permite, de asemenea, să apăsați pe bara de spațiu pentru redare / pauză, pentru că asta fac ceilalți. Există o captură, totuși: apăsarea barei de spațiu se oprește numai atunci când playerul este focalizat sau pe ecran complet.

Dacă playerul nu este focalizat, va utiliza comportamentul implicit al browserului dvs. de spațiu: deplasarea în jos a paginii. De ce browserele folosesc bara de spațiu ca o comandă rapidă standard pentru derularea paginilor, mai degrabă decât folosind tastele săgeți? Opinia ta este la fel de bună ca a mea, dar este o scurtătură standard în aproape toate browserele. YouTube tocmai o respectă.

Din fericire, nu ar trebui să folosiți niciodată bara de spațiu pentru a controla YouTube: are propriile comenzi rapide speciale de la tastatură încorporate.

Modurile diferite ale YouTube: pagini focalizate, jucător focalizat și ecran complet

Iată unde lucrurile devin dezordonate: YouTube folosește comenzi rapide diferite în funcție de modul în care ați interacționat cu pagina. YouTube în mod esențial are trei "moduri": Modul Pagină focalizată (1) este atunci când vizionați un videoclip pe YouTube, dar nu ați interacționat direct cu playerul video. Modul focalizat pe jucător (2) devine activat când faceți clic pe unul dintre comenzile de pe player. După cum v-ați aștepta, modul Full Screen (3) este activat atunci când ecranul video este complet afișat.

Modul focalizat pe pagină este modul cel mai limitat pentru comenzile rapide, pentru a nu interfera cu comenzile normale ale browserului. (De aceea, bara de spațiu sare pe pagină în loc să întrerupă videoclipul). Modul pe ecran complet și modul Focalizat de jucător pot utiliza întreaga gamă de comenzi rapide YouTube.

Din păcate, YouTube nu facilitează descoperirea diverselor comenzi rapide sau chiar indicarea modului în care vă aflați. Dar noi v-ați acoperit.

Comenzi rapide de la tastatură pentru modul focalizat pe pagină

Dacă vizionați un videoclip, dar nu ați interacționat încă cu playerul, sunt disponibile următoarele comenzi rapide de la tastatură:

scurtătură Acțiune
K Redați & Pauză (comutați)
J Derulați înapoi 10 secunde
L Derulați înainte cu 10 secunde
M Dezactivați sunetul
F Ecran complet (comutare)
> Măriți viteza de redare
< Reduceți viteza de redare
Shift + N Următorul videoclip din lista de redare
Shift + P Videoclipul anterior din playlist

Comenzi rapide de la tastatură pentru modul focalizat pe Player și pe ecran complet

Dacă ați interacționat cu playerul video sau ați vizualizat în întregime videoclipul dvs., veți putea utiliza un set mai mare de comenzi rapide, inclusiv toate comenzile rapide pentru modul Pagină focalizată:

scurtătură Acțiune
K sau Bara de spațiu Redați & Pauză (comutați)
* Notă: bara de spațiu necesită interacțiunea mouse-ului pentru activare
J Derulați înapoi 10 secunde
L Doar înainte 10 secunde
M Dezactivați sunetul
F Ecran complet (comutare)
> Măriți viteza de redare
< Reduceți viteza de redare
Shift + N Următorul videoclip din lista de redare
Shift + P Videoclipul anterior din playlist
Tasta săgeată stânga Reveniți la 5 secunde
Tasta Săgeată dreapta Salt înainte cu 5 secunde
Tasta săgeată sus Creșteți volumul (cu 5%)
Cheia în jos a săgeții Micșorați volumul (cu 5%)
C Subtitrări închise / subtitrări (comutați)
B Modifică elementele vizuale ale textului cu subtitrări închise.
(repetați pentru a explora toate opțiunile disponibile)
+ sau = Măriți dimensiunea fontului subtitrării închise
(disponibilă numai în browserele Blink și Webkit)
- sau _ Reduceți dimensiunea fontului subtitrării închise
(disponibilă numai în browserele Blink și Webkit)
Escape sau F Ieșiți din modul ecran complet
Acasă sau 0 Salt la începutul videoclipului
Sfârșit Salt la sfârșitul videoclipului
1 Salt la poziție, 10% din videoclip
2 Salt la poziție, 20% din videoclip
3 Salt la poziție, 30% din videoclip
4 Salt la poziție, 40% din videoclip
5 Salt la poziție, 50% din videoclip
6 Salt la poziție, 60% din videoclip
7 Salt la poziție, 70% din videoclip
8 Salt la poziție, 80% din videoclip
9 Salt la poziție, 90% din videoclip

Aceste comenzi rapide de la tastatură ar trebui să vă ofere o ușurare pentru frustrarea redării video pe YouTube și, în unele moduri, ar putea face YouTube mai plăcută.