If-Koubou

Utilizați un smartphone ca telecomandă pentru televizor, set-top box sau consola

Utilizați un smartphone ca telecomandă pentru televizor, set-top box sau consola (Gadgeturi)

Dacă există un lucru pe care îl urăsc acum, este vechea telecomandă. Ai crede că ar fi depășită până acum, dar încă mai trăiește și nu va pleca în curând. Din fericire, dacă aveți un dispozitiv destul de nou (o pereche de ani), puteți utiliza telefonul smartphone pentru al controla.

Vorbesc despre controlul HDTV-urilor, a set-top box-urilor de streaming, a cutiilor de cabluri, a consolelor de joc și a jocurilor asemănătoare. Sunt pur și simplu prea leneș și ieftin să configurez și să cumpăr o telecomandă universală. Funcționează pentru unii oameni, dar nu am reușit niciodată să obțin orice telecomandă universală pentru a controla totul, ceea ce înseamnă că mai am nevoie de mai multe telecomenzi.

De asemenea, am încercat să cumpăr un adaptor care se conectează la telefonul meu, care poate controla mai multe dispozitive IR, dar toate au fost fragile și nu puteau controla toate dispozitivele mele. În cele din urmă, am decis că voi descărca o aplicație pentru fiecare dispozitiv pe care îl am și voi controla lucrurile în acest fel. În mod surprinzător, acest lucru a funcționat bine.

În acest articol, voi vorbi despre diferitele aplicații pe care le puteți utiliza pentru a vă controla toate dispozitivele diferite. Unele aplicații sunt cu siguranță mai bune decât altele, dar toate au aproape aceeași funcționalitate de bază la distanță.

Control HDTV prin Smartphone

Dacă aveți o cutie de televiziune prin cablu, probabil că nu folosiți telecomanda dvs. HDTV decât pentru a comuta intrarea. Dacă aveți un tehnician inteligent care iese în casă când este instalat cablul, ar putea chiar să-l configureze pe telecomanda televizorului prin cablu.

Din fericire, majoritatea producătorilor de televiziune majoră au aplicații de control de la distanță pentru televizoarele HD, ceea ce face ușor să controlați volumul, să schimbați canalul și să comutați intrările. O excepție majoră este Vizio. Ei au o aplicație SmartCast, dar funcționează doar cu un televizor SmartCast HDTV pe care îl vând în 2016. Este ridicol că nu au o aplicație pentru a controla toate celelalte televizoare.

Cu toate acestea, există mulți dezvoltatori terți care au scris aplicații pentru a controla televizoarele care nu au aplicații oficiale de la producătorii de echipamente originale. Voi lista diferitele aplicații pentru unele dintre marcile importante. Dacă aveți un alt televizor, căutați doar magazinul de aplicații pentru producătorul televizorului dvs.

Aplicații Sony:

Aplicația oficială Sony - Google Play, oficială aplicație Sony - iTunes

Remote pentru Sony TV - Google Play, Sonymote - iTunes

Aplicatii Samsung:

Google Play: Remote pentru Samsung TV, telecomanda Samsung (IR)

iTunes: myTifi pentru Samsung, SamRemote, Remotie

Vizio Apps:

Google Play: VizRemote, control de la distanță pentru Vizio

iTunes: Aplicația oficială Vizio SmartCast

Aplicații LG:

Oficial LG App - Google Play

Aplicația oficială LG - iTunes, Smartify Remote

Panasonic Apps:

Google Play: Aplicația oficială Panasonic TV Remote, Panasonic TV Remote 2 App

iTunes: Oficial Panasonic TV Remote 2 App

Control Set-Top și cabluri prin intermediul Smartphone-ului

Aplicațiile pentru televizorul dvs. sunt excelente, dar probabil că vă petreceți cea mai mare parte a timpului folosind o telecomandă pentru un set-top box de streaming sau pentru o cutie de cablu. Din fericire, aplicațiile oficiale pentru aceste dispozitive sunt mult mai bune decât aplicațiile TV pe care tocmai le-am menționat.

Să începem cu set-top-box-uri, cum ar fi Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Nvidia Shield Android TV și Chromecast. Aceste cinci sunt destul de mult cele mai bune set-top box-uri de pe piață.

Apple TV

Dacă dețineți Apple TV, va trebui să o controlați utilizând un iPhone sau iPad, deoarece Apple nu are o aplicație la distanță pentru Android. Aplicația Remote by Apple vă va permite să navigați în jurul meniurilor și să introduceți text pe Apple TV. Dacă aveți cea de-a patra generație Apple TV care rulează tvOS, nu vă va permite să controlați volumul sau să folosiți Siri. De asemenea, nu se poate acționa ca un controler de joc, cum ar fi telecomanda actuală de la Siri.

Roku

Dacă aveți un Roku, aveți mai multe opțiuni atunci când este vorba de controlul jucătorului tău Roku. Aplicația este disponibilă pe aproape toate platformele. Ceea ce îmi place cu privire la aplicația Roku este că vă puteți folosi vocea pentru a căuta conținut. De asemenea, are o funcție Play pe Roku care vă permite să vizualizați fotografiile și videoclipurile de pe telefonul dvs. smartphone pe televizor.

Roku App - Google Play

Roku App - iTunes

Roku App - Magazinul Windows

Amazon Fire TV

Aplicația Fire TV este o aplicație de bază care sa realizat foarte bine. Ea este evaluată destul de înaltă atât în ​​magazinele Google Play și iTunes App. Puteți utiliza vocea pentru a căuta și utilizând această aplicație. În afară de asta, vă permite să controlați Fire TV utilizând telefonul smartphone.

Amazon Fire TV Remote App - Google Play

Amazon Fire TV Remote App - iTunes

Nvidia Shield Android TV

Nvidia Shield este un dispozitiv destul de cool, deoarece este mult mai puternic decât toate celelalte set-top box-uri și vine cu un controler complet pentru jocuri. Oricum, puteți cumpăra și o telecomandă separat dacă doriți. Din fericire, aplicația Android TV Remote Control vă va permite să controlați câteva funcții de bază de pe Nvidia Shield Android TV. Nu există nici o versiune iOS a acestei aplicații.

Chromecast

Chromecastul nu vine chiar cu un controler de orice fel. În mod literal, acesta poate fi controlat numai prin telefonul smartphone! Cu toate acestea, au o aplicație Google Cast, dar într-adevăr nu face prea mult. Cu ajutorul unui Chromecast, deschideți practic aplicații care sunt activate de Chromecast, ceea ce înseamnă că atingeți doar o pictogramă și va transmite conținutul din acea aplicație la Chromecast.

Google Cast - Google Play

Google Cast - iTunes

Dacă sunteți abonat la televiziunea prin cablu, atunci aveți și noroc. Destul de mult, fiecare rețea de cablu are propria aplicație, ceea ce vă permite nu numai să urmăriți conținutul pe telefonul dvs., ci și să controlați caseta TV prin cablu de pe telefon.

Caracteristicile variază în mod sălbatic, în funcție de furnizorul de televiziune pe care îl aveți. De exemplu, am DIRECTV și aplicația este excelentă. Puteți să vă vedeți rapid înregistrările și să le atingeți pentru a le juca pe televizor.Puteți, de asemenea, să răsfoiți ghidul și să apăsați pe un canal sau un canal pentru a începe să îl vizionați pe televizor. Iată legăturile cu cele mai populare aplicații de furnizori de televiziune.

DIRECTV Aplicație telefon

Aplicația XFINITY TV Remote

Aplicația Time Warner Cable TV

Verizon FIOS Mobile App

Dish Network Anywhere App

Cox Communications Contour 2 App

Toate aplicațiile au multe alte caracteristici, dincolo de utilizarea aplicației ca telecomandă. Puteți gestiona înregistrările DVR, achiziționa filme la cerere, etc.

Controlează jocurile prin intermediul smartphone-urilor

În cele din urmă, puteți descărca aplicații dedicate pentru consolele PlayStation și Xbox pentru a le controla nu numai, ci pentru a vizualiza mesajele, statisticile, progresul jocului etc. Aplicația PlayStation este mult inferioară aplicației Xbox SmartGlass, care funcționează mult mai bine, arată mult mai bine și este, în general, mai bună.

Puteți utiliza literalmente aplicația PlayStation pentru a naviga în jurul meniurilor de pe consola dumneavoastră și asta e vorba de ea. Poți să faci mai multe lucruri cu aplicația Xbox.

Aplicația PlayStation

Aplicația Xbox SmartGlass

Deci, dacă sunteți bolnav de a folosi atât de multe telecomenzi diferite pentru a vă controla gadget-urile, verificați toate aplicațiile menționate mai sus, ceea ce face lucrurile mai ușoare, mai ales pentru prietenul sau membrul dvs. de familie, la televizor! Bucurați-vă!