If-Koubou

Utilizarea memoriei Google Chrome / problemele de scurgere a memoriei?

Utilizarea memoriei Google Chrome / problemele de scurgere a memoriei? (Software-ul Google / Sfaturi)

Îmi place să folosesc Google Chrome pentru navigarea pe internet și unul dintre motivele principale a fost întotdeauna pentru că este foarte rapid! Nu mi-a plăcut niciodată bloatul Firefox cu toate programele de completare, iar Internet Explorer este simplu lent.

Microsoft Edge este destul de rapid mai rapid decât IE, dar folosesc atât de multe alte servicii Google pe care Chrome mă împiedică înapoi. Firefox noul browser Quantum este chiar mai rapid decât Chrome și m-am gândit cu adevărat la schimbarea.

Când am început să folosesc Chrome, am fost încântat de interfața simplă și de viteza incredibilă de navigare. Cu toate acestea, după câteva luni de utilizare a browserului Chrome foarte greu pe un PC foarte rapid, am observat că filele vor fi goale timp de câteva secunde înainte de a încărca o pagină Web și o altă lentă generală.

Manager de activități Chrome

După ce am făcut o mică încercare, m-am decis să arunc o privire la managerul de sarcini și să văd ce procese rulează pentru Chrome. Iată ce am găsit:

Vacă sfântă! Asta este un proces de 35 Google Chrome! Există o mulțime de procese plus peste 5 GB în utilizarea memoriei. Care sunt toate procesele Chrome? Cu toate acestea, aveam 16 file deschise când am luat captura de ecran de mai sus, dar toate paginile web erau statice, fără a fi redate sau animate. Deci, de ce 35 de procese și GB de memorie?

Puteți afla ce se află în spatele fiecărui proces din Chrome, făcând clic dreapta pe bara de titlu (nu pe o filă) și selectând Gestionar de sarcini.

Aici veți vedea fiecare proces (numit o sarcină) care rulează în Google Chrome. Am fost repede surprins de ceea ce am văzut.

Browserul este un proces, fiecare filă este propriul proces și apoi au fost procesate aplicații web, GPU și pentru fiecare extensie și plug-in pe care le-am activat! Eeeks! Din ceea ce am citit online de la Google, ele separă totul în diferite procese, deoarece fac browserul mai stabil. De exemplu, în cazul în care pluginul Flash se blochează, acesta nu va elimina toate filele sau întregul browser.

Folosind Google Chrome atât de mult, mi-am dat seama că acest lucru este foarte adevărat. Au existat de multe ori când o filă moare și pot să închid filă și să continui să utilizez în mod normal celelalte tab-uri ale mele, sau dacă șocul ar fi atârnat și am ucis acea filă și totul a funcționat bine.

Deci, următorul meu gând a fost dacă toate procesele separate au folosit o memorie suplimentară, spre deosebire de cum a fost mai devreme. Din ceea ce am acumulat online, se pare că, chiar dacă ar exista mai puține procese, plugin-urile și extensiile ar folosi memoria, poate doar puțin mai puțin. Există o ușoară aversiune pentru a crea un nou proces, dar este minor.

S-ar putea să fi observat, de asemenea, mai multe elemente enumerate ca subcadru: https://accounts.google.com. La început, m-am gândit că asta are legătură cu a avea o filă deschisă pentru Gmail, dar a aflat că este altceva în totalitate. Practic, Google pune anumite procese în propriul proces pentru a le izola în mod corespunzător. Așadar, au existat mai multe site-uri Web care se aflau în interiorul acestor sub-cadre, în loc să fie listate propriile lor procese separate.

Deci, există tot ce puteți face pentru a reduce cantitatea de memorie utilizată de Chrome? Pentru mine, am observat o mare diferență atunci când am dezactivat flash pentru toate site-urile, mai degrabă decât lăsându-l pe Întreabă-mă mai întâi setare. Pentru a dezactiva blitz-ul complet, mergeți la Setări, apoi faceți clic pe Avansat în partea de jos și apoi faceți clic pe Setari de continut sub Confidențialitate și securitate. Click pe bliț și apoi asigurați-vă că se spune Blochează site-uri de la executarea Flash.

Asta ma salvat peste 1 GB în utilizarea memoriei. Nu știam, dar mai multe site-uri foloseau Flash. Chiar și cu Flash dezactivat, site-urile au funcționat bine, așa că am păstrat Flash dezactivat. Celălalt mod de a reduce memoria este eliminarea unor extensii, mai ales dacă nu le folosiți. De asemenea, puteți dezactiva o extensie dacă aveți nevoie ocazional și nu doriți să o eliminați complet.

Dezactivarea extensiei va împiedica utilizarea memoriei. În cele din urmă, ați observat a Procesul GPU în Chrome, care ar trebui să fie activat implicit. Dacă hardware-ul dvs. îl acceptă, Chrome va descărca anumite sarcini pe GPU-ul dvs., ceea ce este mai rapid și mai eficient decât procesorul dvs. Aceasta se numește Accelerarea hardware. Dacă doriți, puteți să o dezactivați mergând la Setări și apoi derulând până la sfârșit Sistem.

Dacă dezactivați accelerarea hardware, experiența dvs. în Chrome va fi puțin mai lentă, deci țineți minte acest lucru.

Deci, dacă credeți că Chrome ocupă prea multă memorie RAM, verificați Managerul de activități și încercați să dezactivați extensia care utilizează o cantitate excesivă de memorie. Pentru mine, am avut o extensie care mi-a plăcut, dar nu a fost actualizată din 2013, de aceea ar fi putut folosi atât de multă memorie. Dacă nu aveți nevoie de o extensie de accesare a resurselor, dezactivați-o și veți avea o experiență mai bună de navigare. De asemenea, dezactivați Flash dacă nu aveți nevoie de ea. Bucurați-vă!