If-Koubou

Google Cloud Print - Un ghid complet

Google Cloud Print - Un ghid complet (Software-ul Google / Sfaturi)

Dacă nu ați auzit de Google Cloud Print, nu este absolut surprinzător. Chiar dacă a fost în jur de la 2011, nu a devenit pe scară largă. Cu toate acestea, este ceva care s-ar putea schimba în următorul an sau cam așa. Spre deosebire de unele servicii Google care se consumă în timpul curățării de primăvară, Google Cloud Print a fost adăugat din ce în ce mai multe funcții.

Deci, în primul rând, ce este Google Cloud Print? Este în principiu o modalitate prin care utilizatorii pot conecta imprimantele (prin cablu sau fără fir) la Internet și au capacitatea de a imprima de pe orice dispozitiv (web, desktop, mobil) de oriunde din lume. Ce este frumos cu Google Cloud Print este că puteți imprima de pe un dispozitiv fără a fi nevoie să instalați drivere de imprimantă în sistem. Acest lucru poate salva o cantitate enormă de timp și de energie.

De exemplu, dacă ați cumpărat un PC nou Windows și l-ați conectat la rețeaua dvs., în mod normal, va trebui să găsiți driverele pentru imprimantele dvs. curente, să încărcați software-ul și să parcurgeți toți pașii pentru ao instala pe acel PC. Acum, doar acest lucru necesită timp și o mulțime de depanare de obicei, de asemenea, încetinește sistemul dvs. cu o mulțime de software / instrumente de imprimantă suplimentare nu aveți nevoie. De aici încolo, mă voi referi la ea ca la GCP.

Cu GCP, instalați doar driverul de imprimantă Google Cloud pe mașina dvs. Windows și acum puteți imprima din orice program direct pe orice imprimantă pe care ați adăugat-o în GCP. Deci GCP este cel mai mare lucru din lume? Ei bine, există câteva avertismente și limitări pe care le voi explica mai jos.

De unde pot tipări?

GCP suna minunat, dar s-ar putea sa te intrebi de unde pot imprima de fapt? Ei bine, acesta este locul în care GCP a făcut salturi mari în ultimul an. La început, puteți să imprimați numai de pe sistemul de operare Chrome, pe Google Chrome pe orice platformă și prin Gmail și Google Docs de pe telefonul mobil. Prima creștere a acestei liste a fost aplicația Cloud Print din Magazinul Google Play pentru dispozitive Android.

Cu această aplicație, utilizatorii pot imprima o varietate de fișiere locale direct în GCP, inclusiv chat-uri, imagini, Facebook, Dropbox, Box, Mail și multe altele. De asemenea, utilizatorii pot să gestioneze imprimantele, să împărtășească imprimante, să gestioneze lucrări de imprimare și multe altele din aplicație. În momentul de față, nu există o aplicație Cloud Print în magazinul Apple App, dar cu înregistrarea excelentă a companiei Google pentru lansarea aplicațiilor Google pentru dispozitivele iOS, există șanse mari să vedem că Cloud Print își face drumul în curând la iPhones și iPads .

Pe 23 iulie 2013, Google a făcut cu adevărat mai utilă GCP, prin introducerea driverului Google Cloud Print. Puteți instala acest lucru pe orice mașină Windows și vă va permite să alegeți Google Cloud Printer când imprimați din orice aplicație Windows.

De asemenea, au lansat serviciul Google Cloud Print în plus față de driverul de imprimare. Serviciul Cloud Print va funcționa ca un serviciu Windows și poate fi utilizat pentru a conecta imprimantele vechi vechi la GCP. Serviciul de tipărire este mai orientat spre întreprinderi și școli.

În cele din urmă, există o listă scurtă de aplicații care lucrează cu GCP și vă permit să imprimați de la acestea. De exemplu, în iOS, puteți descărca PrintCentral Pro, care vă va permite să imprimați mesaje de e-mail, contacte, mesaje text etc. de la un dispozitiv iOS la GCP. În acest moment, Google nu a lansat un driver de imprimare pentru Mac, dar puteți descărca o aplicație numită Imprimanta cloud, care face aproape același lucru.

Acum că înțelegeți de unde puteți să imprimați în prezent, să examinăm conectarea imprimantelor la GCP.

Imprimante imprimate cu imprimeuri versus imprimante clasice

Principalul lucru pe care trebuie să-l înțelegeți despre GCP este modul în care conectați imprimantele la serviciul actual. Există două tipuri de imprimante în lumea GCP: Imprimanta clară și imprimantele clasice. Imprimantele compatibile cu imprimantele sunt cele care vin deja cu serviciul GCP instalat și configurat. Aceasta este de departe cea mai bună metodă de a utiliza GCP, deoarece imprimanta se va înregistra de fapt la serviciul GCP prin rețeaua dvs. și va fi întotdeauna disponibilă pentru imprimare.

Celălalt lucru minunat despre imprimantele compatibile cu tehnologia Cloud Ready este că aceștia își vor actualiza automat firmware-ul și driverele prin Internet, deci nici măcar nu trebuie să vă faceți griji. Din păcate, nu există prea multe imprimante care să susțină în același timp GCP. Puteți vedea întreaga listă de imprimante gata pentru imprimare aici:

https://www.google.com/cloudprint/learn/printers.html

Dacă aveți una dintre imprimantele listate acolo, puteți să faceți clic pe linkul furnizat pentru configurarea acestuia cu GCP. În principiu, trebuie doar să vă înregistrați adresa de e-mail Google cu GCP pe imprimantă.

Următoarele sunt imprimantele clasice. Imprimantele clasice sunt cele pe care majoritatea oamenilor le vor folosi atunci când instalează GCP. Imprimantele clasice sunt fie imprimante care sunt conectate direct la computer prin intermediul unui cablu sau imprimante fără fir instalate pe mașina dvs. Orice imprimantă pe care o puteți imprima de pe computer poate fi adăugată la GCP indiferent de modul în care este conectată.

Acum, diferența majoră dintre o imprimantă Cloud Ready și o imprimantă clasică este că, pentru a imprima pe orice imprimante clasice, trebuie să fie pornit computerul cu imprimantele instalate și trebuie să fiți conectat la Google Chrome. Dacă dezactivați computerul sau vă deconectați de la Chrome și încercați să imprimați la GCP, lucrarea de imprimare va fi adăugată pur și simplu în coada de imprimare. Când computerul pornește din nou și vă conectați la Chrome, atunci va fi tipărită lucrarea de imprimare.

Adăugarea unei imprimante clasice

Adăugarea unei imprimante clasice la GCP este destul de directă. Mai întâi, accesați computerul cu imprimantele deja instalate și deschideți Chrome. Apoi faceți clic pe butonul meniului Chrome (trei linii orizontale) și alegeți Setări.

Derulați în jos și apoi faceți clic pe arata setarile avansate. Derulați mai jos până când vedeți Google Cloud Print.

Mergeți mai departe și faceți clic pe Adăugați imprimante și o casetă pop-up va apărea cu o listă a imprimantelor instalate în prezent.

De asemenea, puteți să înregistrați automat noile imprimante atunci când le conectați la computer. Asta este tot ce trebuie să faceți pentru a adăuga imprimante la GCP. Acum vă va duce la consola de administrare GCP unde ar trebui să vedeți imprimantele dvs. listate.

Încărcarea fișierelor în imprimare

În plus față de diferitele moduri de imprimare menționate mai sus, aveți opțiunea de a încărca un fișier direct în GCP și de a le imprima. De exemplu, dacă sunteți pe un Mac și doriți să imprimați un fișier PDF sau o imagine sau un document Word sau orice altceva, îl puteți încărca. Conectați-vă la consola GCP, faceți clic pe IMPRIMARE apoi faceți clic pe Încărcați fișierul pentru imprimare.

Am încărcat un fișier Excel și a tipărit foarte bine. Din câte vă pot spune, se pare că puteți tipări orice fel de fișier. Am reușit chiar să tipăresc un fișier Adobe Photoshop. Până în prezent, nu am putut să tipăresc ceva, deci este grozav.

Partajarea imprimantelor

O caracteristică clară a GCP este capacitatea de a partaja o imprimantă cu altcineva care are un cont Google. Trebuie să fie una dintre cele mai bune caracteristici ale GCP. Săptămâna trecută, părinții mei au venit în oraș și au fost nevoiți să imprime o pasă de îmbarcare pentru zborul de întoarcere. În mod normal, îmi folosesc calculatorul și tipăresc de acolo, dar de data aceasta am decis să dau un test GCP.

M-am dus la consola GCP, am selectat o imprimantă și am făcut clic pe ea Acțiune.

Apoi am introdus doar adresa de e-mail și am ales-o Poate imprima permisiune.

În contul său Google, ea a primit un e-mail cu un link pentru a adăuga imprimanta.

A făcut clic pe link și apoi a făcut clic pe Accept pentru a adăuga imprimanta în contul Google Cloud Print.

Și asta a fost literalmente! Apoi, ea a tipărit cardul de îmbarcare din Chrome și mi-a ales imprimanta. A fost tipărită în două secunde și am terminat. Nu este nevoie să folosiți calculatorul, nu este nevoie să descărcați driverele de imprimantă pe computerul său. Doar trimiteți un link, faceți clic pe el și tipăriți! Data viitoare când cineva vă vizitează și trebuie să imprime și nu îi doriți pe computer, utilizați GCP dacă au un cont Google! Este pentru prima oara de mult timp am fost impresionat de ceva care functioneaza atat de bine si eficient.

Concluzie

Utilizând Google Cloud Print, puteți consolida toate imprimantele într-un singur loc. De exemplu, dacă aveți o imprimantă fără fir instalată pe o singură mașină, dar aveți oa doua imprimantă conectată prin cablu la oa doua mașină, puteți să adăugați ambele imprimante în Google Cloud Print și să imprimați fie pentru a imprima de pe orice computer sau de pe orice dispozitiv mobil.

În plus, puteți imprima orice fișier pe Google Drive sau direct la o FedEx Office. Abilitatea de a salva în Google Drive face din GCP ca Evernote. Puteți imprima o pagină web pentru o vizualizare ulterioară direct pe Google Drive.

În general, Google Cloud Print a devenit mult mai util în cursul anului. Google va continua să adauge mai multe funcții în GCP, ceea ce va face o modalitate excelentă pentru consumatori de a imprima cu ușurință de oriunde și de la orice dispozitiv. Bucurați-vă!