If-Koubou

Cum să vizualizați Istoricul locațiilor din Hărți Google

Cum să vizualizați Istoricul locațiilor din Hărți Google (Software-ul Google / Sfaturi)

Dacă sunteți o persoană care utilizează Hărți Google pe un smartphone ca dispozitiv GPS principal, probabil că ați activat Istoricul locațiilor în contul dvs. Google. Indiferent dacă aceasta este o caracteristică utilă sau o altă caracteristică de urmărire de nivel superior, depinde de nivelul dvs. de protejare a confidențialității.

Eu personal nu mă deranjează Google să urmărească locația mea deoarece găsesc că beneficiile sunt mai mari decât cele negative. În orice caz, dacă Istoricul locațiilor este activat, puteți utiliza Google Maps pentru a vă vedea căile de călătorie exacte pentru orice zi pe o hartă, ceea ce este destul de răcoros.

În acest articol, voi vorbi despre modul în care puteți vedea această istorie și despre cum să verificați dacă aveți activat sau dezactivat Istoricul locațiilor. Dacă doriți să aflați cum să vizualizați cronologia, săriți la Vizualizați linia de timp a hărților secțiune.

Activați / dezactivați Istoricul locațiilor

În funcție de dispozitiv, există mai multe moduri de a porni sau de a dezactiva istoricul locațiilor pentru un dispozitiv. Rețineți că fiecare dispozitiv pe care îl dețineți poate avea activat sau dezactivat istoricul locațiilor. Deci, dacă aveți instalat Google Maps pe un dispozitiv Android, un iPhone și o tabletă, fiecare dispozitiv va înregistra istoricul locațiilor și va fi combinat atunci când îl vizualizați utilizând linia temporală.

Spațiul de lucru / laptop

Dacă utilizați un laptop sau un computer desktop, cel mai simplu mod de a schimba aceste setări este să accesați Controlul activității Google.

Derulați în jos până când vedeți Istoricul locațiilor și puteți să faceți clic pe butonul de comutare pentru a activa sau a dezactiva această funcție. Rețineți că acest lucru va activa / dezactiva istoricul locațiilor pentru întregul dvs. cont, indiferent de ce dispozitive a activat istoricul locațiilor.

Doar FYI, acest ecran vă permite de asemenea să controlați o mulțime de alte setări, cum ar fi istoricul căutării și istoricului vizionărilor YouTube, istoricul audio și voce, activitatea pe web și aplicațiile și informațiile despre dispozitive.

Android

Pe dispozitive Android, trebuie să mergeți la Setări app. Atingeți pictograma tuturor aplicațiilor din centru și apoi apăsați Setări.

Derulați în jos până ajungeți la Personal secțiunea și primul element ar trebui să fie Locație. S-ar putea să vezi ceva de genul ON / Precizie mare dacă ați activat-o.

Atingeți această opțiune și acum veți putea să dezactivați istoricul locațiilor pentru acest dispozitiv. Dacă observați, există o altă opțiune numită Istoricul locațiilor Google.

Dacă atingeți această opțiune, veți vedea o listă a tuturor dispozitivelor activate și puteți dezactiva istoricul locațiilor pentru întregul cont.

iPhone

Pe iPhone, există câteva moduri de a schimba această setare. Prima și cea mai ușoară cale este să deschideți pur și simplu Google Maps și apoi să atingeți pictograma hamburgerului din stânga sus.

Apoi apăsați pe Setări spre partea de jos a meniului. Derulați în jos până la Istoricul locațiilor și apăsați pe asta.

Acum puteți schimba setarea aici numai pentru dispozitiv sau pentru întregul cont. Dacă aveți aplicația de căutare Google instalată pe telefon, puteți merge acolo, atingeți e-mailul din partea stângă sus, apoi apăsați pe intimitate, și apoi pe Locație.

Aici puteți gestiona Istoricul locațiilor și Raportarea locației, care sunt două caracteristici diferite.

Vedeți cronologia Hărților Google

OK, deci acum pentru partea distractivă reală! Pentru a vizualiza cronologia dvs., pur și simplu accesați link-ul cronologiei hărților. Ecranul principal vă va oferi o imagine de ansamblu a istoricului locațiilor.

Primul lucru pe care îl veți observa este harta mare din centru cu o grămadă de puncte roșii. Fiecare dintre aceste picături corespunde unei călătorii pe care ați făcut-o. Dacă faceți dublu clic pe punctul roșu, veți fi adus la acea perioadă de timp specifică și veți vedea ruta călătorită.

În exemplul de mai sus, călătorisem de la New Orleans la Gadsden, AL pe 11 septembrie 2014. Aceasta a fost călătoria noastră din casa părinților la casa noastră din Maryland. Am oprit o noapte în Alabama de-a lungul drumului.

În partea de jos, puteți face clic pe o anumită zi pentru a vă vedea călătoriile zilnice. Zilele individuale sunt reale, deoarece dacă ați făcut fotografii și le-ați salvat utilizând Google Foto, acestea vor apărea și în cronologie.

După cum puteți vedea, am parcurs zona lacului în această zi și am făcut niște fotografii la lac, care apar în partea stângă. Este destul de misto! Ea chiar îți spune cât de departe ai mers și cât timp!

Dacă vă întoarceți la ecranul principal, puteți de asemenea să faceți clic pe cele două pictograme mari din partea de jos. Se va spune ceva de genul X Places, vedeți locațiile cele mai vizitate iar celălalt va spune Mai multe excursii. Aceasta este o modalitate rapidă de a vedea cele mai frecvente locuri în care mergeți și de a vedea rapid toate călătoriile / călătoriile importante.

În general, este foarte cool dacă nu vă deranjează faptul că Google știe unde sunteți mereu. Dacă puteți trăi cu asta, puteți vedea unele informații destul de cool despre tine. Merită să rețineți că puteți șterge istoricul locațiilor oricând doriți. De asemenea, consultați articolul meu despre cum să vedeți istoricul căutărilor Google Maps. Bucurați-vă!