If-Koubou

Cum să vizualizați metadatele EXIF ​​pentru fotografii pe un iPhone sau iPad

Cum să vizualizați metadatele EXIF ​​pentru fotografii pe un iPhone sau iPad (Cum să)

Dacă doriți să obțineți mai multe informații despre o fotografie pe care ați făcut-o, există o modalitate ușoară de a face acest lucru pe iPhone sau iPad. O aplicație gratuită pentru iOS vă permite să vizualizați rapid și ușor metadatele pentru fotografii.

Ce este metadatele?

Fiecare fotografie pe care o faceți cu un telefon mobil sau cu o cameră digitală conține o multitudine de metadate suplimentare încorporate în fișierul imagine. Afișarea acestor informații vă permite să vedeți unde a fost făcută fotografia (dacă ați activat GPS-ul), ce setări ale camerei au fost utilizate, data și ora la care a fost capturată fotografia și dimensiunea și formatul fișierului imagine. Majoritatea camerelor digitale înregistrează automat aceste date dacă nu le dezactivați în mod special.

Metadatele pot fi utile pentru găsirea fotografiilor dintr-o vacanță recentă sau pentru căutarea în momentul în care a fost făcută fotografia dvs. apus de soare preferată. Cu toate acestea, aceste date pot spune și multe despre obiceiurile dvs. personale și locul în care locuiți. Este o idee bună să editați sau să eliminați metadatele delicate înainte de a partaja fotografii online.

În prezent, iOS nu are o funcție integrată pentru vizualizarea metadatelor, deci va trebui să descărcați o aplicație terță parte.

Cum să vizualizați metadatele foto pe iPhone sau iPad

Există mai multe aplicații de vizualizare a metadatelor, dar ne place Photo Investigator. Este gratuit și ușor de folosit, iar dezvoltatorii de aplicații o actualizează și o îmbunătățesc în permanență. Rețineți că versiunea gratuită vă permite doar vedere metadatele pentru fotografii. Pentru a edita sau a elimina metadatele din fotografiile dvs., va trebui să actualizați versiunea plătită pentru 2,99 USD.

Mai întâi, descărcați aplicația Photo Investigator de la App Store.

După ce ați instalat aplicația, deschideți-o și veți vedea acest ecran. Faceți clic pe pictograma din colțul din stânga jos.

Veți vedea un popup care vă cere să acordați permisiunea Photo Investigator pentru a vă accesa fotografiile. Atingeți butonul "OK".

După ce ați autorizat aplicația pentru a vedea fotografiile dvs., veți vedea o listă a tuturor albumelor dvs. Atingeți un album pentru a vedea conținutul său, apoi selectați o fotografie pentru care doriți să vedeți metadate. Fotografiile cu coordonate GPS au o pictogramă globă afișată în colțul din dreapta sus al imaginii.

 

Atingeți pictogramele verzi din partea de jos a fotografiei pentru a vedea fiecare categorie de metadate. Fila "i" afișează informații generale despre imagine, inclusiv dimensiunea, formatul și numele fișierului. Fila Globe afișează locația pe care a fost realizată fotografia pe o hartă, iar fila ceas indică marca de timp a fotografiei. Fila de cameră afișează setările camerei folosite pentru a realiza fotografia, inclusiv viteza obturatorului, ISO, diafragma și modelul camerei. Și fila cu bule de vorbire afișează legenda fotografiei, dacă are una.

Pentru a vedea o listă completă a metadatelor pentru fotografie, selectați Metadate> Vizualizare toate în partea de jos a ecranului aplicației.

 

Acest ecran vă permite să vedeți toate metadatele într-un singur loc.

De asemenea, puteți sorta și vizualiza fotografiile după locație. Atingeți pictograma hărții din partea de jos a ecranului de pornire al aplicației.

Veți vedea o hartă a tuturor locurilor pe care le-ați efectuat și numărul de fotografii pe care le-ați făcut acolo (cu condiția să fi activat etichetarea locației GPS pe dispozitivul dvs.). Atingeți o pictogramă cu bule numerotate pentru a vizualiza fotografiile din regiunea respectivă.

 

Cum se vizualizează metadatele foto în MacOS sau Windows

Dacă nu doriți să descărcați o aplicație terță parte sau preferați să vizualizați fotografiile pe un computer, puteți, de asemenea, să vedeți metadatele fotografiilor prin importarea fotografiilor pe PC de pe telefonul iPhone sau Android. Atât MacOS cât și Windows au caracteristici de vizualizare a metadatelor.

Credit de imagine: Imilian / Shutterstock