If-Koubou

Are Smartphone-ul dvs. într-adevăr nevoie de un protector de ecran?

Are Smartphone-ul dvs. într-adevăr nevoie de un protector de ecran? (Cum să)

Telefoanele inteligente sunt costisitoare - nu doriți să cheltuiți sute de dolari pe unul și să terminați cu un ecran zgâriat. Mulți oameni cumpără încă protectoare de ecran pentru a proteja aceste ecrane, dar au devenit mai puțin necesare.

Protecția ecranului a fost o dată practic obligatorie, însă avansurile în sticlă și în acoperiri le-au făcut inutile pentru majoritatea oamenilor. Nu trebuie să cumperi un protector de ecran atunci când primești un nou telefon.

Protecția ecranului 101

Un protector de ecran este o foaie de plastic limpede pe care o adera pe ecranul telefonului smartphone. Plasticul este tăiat pentru a se potrivi formei exacte a dispozitivului dvs., împreună cu găuri pentru butoane și difuzor - de aceea cumpărați protectori de ecran pentru diferite dispozitive.

Pentru a aplica un protector de ecran, în general curățați ecranul dispozitivului cu o cârpă din microfibră, aplicați puțină apă de săpun pe dispozitivul de protecție a ecranului și apoi apăsați-l în partea de sus a ecranului. Trebuie să poziționați corect protectorul astfel încât acesta să se potrivească și, de asemenea, trebuie să vă asigurați că protectorul de ecran este aplicat plat pe ecran. Nu v-ar plăcea niciun bule sau crăpături inestetice care să apară sub protector.

Veți ajunge cu un scut plastic pe ecranul dispozitivului. Dacă ecranul dvs. va fi zgâriat, protectorul de ecran va fi zgâriat în schimb. Este mai ușor să înlocuiți plasticul dacă acesta este zgâriat decât să înlocuiți geamul de pe ecranul dispozitivului!

Gorilla Glass Explained

A existat o vreme când protectorii de ecran au fost o idee bună, dar dispozitivele moderne au o protecție avansată a ecranului încorporată. Majoritatea smartphone-urilor pe care le cumperi folosesc sticla Gorilla de Corning. Acesta este un geam dur, cu rezistență mare la zgârieturi. Corning a lansat versiuni noi de Gorilla Glass de-a lungul anilor - Gorilla Glass 3 a fost introdus în 2013, iar Corning sa înmulțit că a fost cu până la 40% mai rezistent la zgârieturi decât Gorilla Glass 2.

Ecranul smartphone-ului dvs. este deja destul de rezistent la zgârieturi - presupunând că aveți un smartphone recent și nu unul de cinci ani.

Dacă utilizați deja un protector de ecran, este posibil să vedeți o zgârietură sau două pe protectorul de ecran și să credeți că face o treabă bună. Acest lucru nu este neapărat adevărat - materialele care ar putea zgâria un protector de ecran din plastic nu vor zgâria neapărat ecranul de sticlă al telefonului.

Chiar și cheile din buzunar nu ar trebui să poată zgâria un ecran modern de sticlă Gorilla. Gorilla Glass este mai greu decât metalul utilizat în chei, monede și alte obiecte obișnuite de uz casnic. Luați chei sau chiar un cuțit de uz casnic pe ecranul modern al unui smartphone din sticlă Gorilla și nu ar trebui să vedeți nici o zgârietură - veți găsi o mulțime de videoclipuri cu oameni care încearcă să-și zgârie ecranele cu cuțite pe YouTube.

Dezavantaje

Protecția ecranului schimbă experiența utilizării ecranului tactil al smartphone-ului dvs. - pot părea mai moi sau mai agresivi. Plasarea unei alte coli de plastic între dvs. și ecran va schimba modul în care arată ecranul dispozitivului dvs., mai ales dacă protectorul de ecran devine decolorat în timp. Un protector de ecran poate ridica zgârieturi inestetice care nu ar fi zgâriat efectiv ecranul telefonului dvs. smartphone.

Toate acestea presupun că aplicați protectorul de ecran în mod corespunzător - dacă nu sunteți atent, este posibil să ajungeți cu bule și fisuri sub protectorul de ecran și este posibil să fie necesar să aplicați unul nou.

Deci, când aveți nevoie de un protector de ecran?

Unele materiale obișnuite pot zgâria geamul Gorilla. Cel mai mare vinovat este nisipul - dacă mergeți la plajă și ajungeți cu niște nisip în buzunar, acest nisip se poate freca de ecranul de sticlă al smartphone-ului și îl poate zgâria. Hard rock-urile functioneaza in mod similar - daca renunti smartphone-ul pe pamant si alunecati de-a lungul betonului sau rocilor, exista o sansa buna ca display-ul sa fie zgariat (printre alte daune). Alte tipuri de sticlă, metale rare și materiale foarte dure precum diamantele pot, de asemenea, să zgârie un ecran de sticlă Gorilla.

Deci, dacă petreceți mult timp la plajă, ați putea dori oricum un protector de ecran.

Ecranele de protectie au, de asemenea, acoperire anti-amprente digitale, dar smartphone-urile moderne au acoperiri "oleofobe" care resping uleiul pe degete, reducand amprentele inestetice. Chiar dacă aveți amprente care se construiesc, trebuie doar să dați ecranului o ștergere rapidă - în mod ideal, cu o cârpă din microfibră.

Protecția ecranului nu mai este un element care trebuie cumpărat. Puteți utiliza în siguranță un smartphone modern cu un ecran "gol" și - chiar dacă îl puneți în același buzunar cu cheile și monedele - ar trebui să fie bine. Desigur, probabil că veți dori să vă păstrați cheile și monedele într-un alt buzunar - există șansa ca ele să poată zgâria o parte din telefon.

Image Credit: William Hook pe Flickr, CalypsoCrystal pe Flickr, Chris Young pe Flickr, Michael Coghlan pe Flickr