If-Koubou

Sfaturi generale de securitate pentru utilizatorii Windows

Sfaturi generale de securitate pentru utilizatorii Windows (Cum să)

Am ajuns la ultima lecție din seria How-To Geek School. Am acoperit toate instrumentele de securitate care sunt construite în Windows și acum ne-ar plăcea să prezentăm câteva sfaturi generale care vor îmbunătăți securitatea experienței dvs. de calcul.

ȘCOALĂ NAVIGAȚIE
  1. Asigurarea conturilor de utilizator și a parolelor în Windows
  2. Prevenirea dezastrelor cu controlul contului de utilizator
  3. Windows Defender și un sistem fără malware
  4. Paravanul de protecție Windows: sistemul dvs. de apărare cel mai bun
  5. Utilizarea paravanului de protecție Windows cu securitate avansată
  6. Folosirea filtrului SmartScreen pentru a afișa site-uri și aplicații suspecte
  7. Utilizarea Centrului de acțiune pentru securitate suplimentară și întreținere
  8. Păstrați sistemul actualizat pentru securitate și stabilitate
  9. Dincolo de Defender: produse de securitate terță parte în Windows
  10. Sfaturi generale de securitate pentru utilizatorii Windows

Vom începe prin a împărtăși câteva recomandări cu privire la modalitatea de partajare a folderelor în rețeaua dvs. de domiciliu într-un mod sigur, astfel încât persoanele din afară care obțin acces la rețea să nu aibă acces ușor la resursele dvs. partajate.

Vă vom arăta apoi cum să îmbunătățiți securitatea sistemului dvs. făcând o simplă schimbare: setarea Windows pentru a solicita o parolă atunci când reluați din somn, astfel încât persoanele care vă fură laptopul sau tableta Windows să nu se poată loga fără parolă.

O altă recomandare pe care o vom împărtăși este folosirea serverelor VPN atunci când vă conectăm la WiFi public și vă vom arăta, de asemenea, cum să creați conexiuni VPN în Windows. Vom trece mai departe la subiectul despre "crapware", cum să-l evităm și cum să-l eliminăm atunci când reușește să se strecoare în dispozitivul dvs. Windows.

Nu în ultimul rând, vă vom arăta cum să rezolvați fișierele de suspiciuni și să obțineți oa doua opinie de la diferite motoare antivirus înainte de a le rula. Vom vorbi și despre beneficiile de a rula astfel de fișiere într-un mediu virtualizat, astfel încât sistemul dvs. de operare să fie în siguranță, în cazul în care suspiciunile dvs. se dovedesc a fi bine întemeiate.

Opriți partajarea folderelor fără o parolă

În cadrul Școlii How-To Geek despre Windows Networking am discutat în detaliu modul în care funcționează partajarea în rețea în Windows. Cu toate acestea, am lăsat discuția despre securitate în această serie. Dacă există un lucru pe care ar trebui să-l amintiți despre partajarea în siguranță a rețelei, este acesta: nu dezactivați partajarea protejată prin parolă. Forțați toți utilizatorii de rețea care doresc să acceseze ceea ce partajați pentru a utiliza grupul de domiciliu sau un nume de utilizator și o parolă. În acest fel, dacă un oaspete nedorit are acces la rețeaua dvs., datele dvs. partajate sunt sigure de ochii curioși.

De asemenea, când partajați ceva în rețea, utilizând Expertul partajare sau alte instrumente care au fost acoperite în clasa Windows Networking, evitați partajarea cu utilizatorul "Toată lumea". Acest utilizator înseamnă orice persoană cu sau fără un cont de utilizator pe computerul dvs. Dosarele partajate cu acest cont de utilizator sunt accesate cu ușurință de oricine din rețeaua dvs., inclusiv de invitații nedorite care au primit sau au obținut acces.

Dacă doriți să aveți o experiență sigură, precum și o modalitate ușoară de a partaja foldere în rețeaua dvs. de domiciliu, este mai bine să utilizați caracteristica Grupul de acasă. Cu ajutorul acestuia puteți să distribuiți rapid despre orice, iar resursele partajate sunt accesate numai de computerele care cunosc parola grupului de domiciliu și care s-au alăturat grupului de domiciliu. Persoanele nedorite sunt lăsate în întuneric, cu excepția cazului în care sparg parola grupului de acasă și se vor alătura, de asemenea.

Pentru a afla mai multe despre Grupul de acasă și modul în care funcționează, citiți Școala noastră How-To Geek despre Windows Networking.

Secure Windows prin solicitarea unei parole când se trezește din somn

Dacă utilizați un laptop sau o tabletă cu Windows, vă recomandăm să setați Windows să solicite o parolă atunci când se trezește din somn. Dacă dispozitivul dvs. este furat sau este folosit temporar de cineva care nu ar fi trebuit să aibă acces la el în primul rând, setarea acestuia vă va asigura că acești oameni nu obțin acces facil la datele dvs. Vă recomandăm să configurați acest lucru chiar și pe computerele pe care doriți să vă asigurați că aveți acces numai la el, cum ar fi computerul de lucru.

Puteți modifica această setare atât din Panoul de control, cât și din Setările PC-ului dacă utilizați Windows 8.x. Dacă doriți să utilizați Panoul de control, deschideți-l și mergeți la "Hardware și sunet" și de acolo faceți clic pe "Opțiuni de alimentare".

În coloana din stânga, căutați legătura care spune "Solicitați o parolă la trezire" și dați clic pe ea.

Fereastra Setări de sistem este acum deschisă. Setările sale nu pot fi editate la început, deoarece necesită permisiuni de administrator pentru a fi modificate. Toate conturile de utilizatori au permisiunea de a le vizualiza în mod implicit. Dacă sunteți conectat (ă) ca administrator, faceți clic pe link-ul de mai jos, "Modificați setările care în prezent nu sunt disponibile".

Odată ce lista de setări este editabilă, mergeți la secțiunea "Protecția parolei la trezire" și bifați caseta "Solicitați o parolă", apoi apăsați pe "Salvați modificările".

De acum încolo, Windows va cere o parolă de fiecare dată când revine din somn.

Dacă sunteți utilizator Windows 8.x pe un dispozitiv cu atingere, acest proces va fi mai rapid dacă utilizați setările PC. Deschideți-l și apoi apăsați pe "Conturi".

Accesați secțiunea "Opțiuni de conectare" unde veți găsi mai multe setări legate de modul în care vă conectați la Windows 8.x.

Căutați o setare care să afișeze "Politica privind parolele". Valoarea implicită este "Parola nu este necesară când treziți acest PC din somn".

Dacă acest lucru este valabil pentru dvs., atingeți butonul "Schimbați", iar setarea este modificată la "Parola necesară la trezirea acestui PC din starea de repaus".

Acum puteți închide setările PC-ului deoarece setarea dvs. este salvată automat.

Utilizați VPN atunci când sunteți conectat la WiFi public

Când sunteți conectat la rețele WiFi publice pe care toată lumea le poate accesa, datele pe care le transferați către și de pe Internet pot fi ușor de mirosit de alții. Pentru a vă proteja, este mai bine să utilizați un serviciu VPN și să vă conectați la el.

Serviciile VPN vă protejează traficul de ochii curioși prin crearea unui tunel criptat prin care se transmit informații. Ele pot, de asemenea, să ocolească filtrele și firewall-urile și să vă ofere acces la site-uri web restricționate sau blocate.

Există multe servicii VPN acolo și vă încurajăm să faceți un pic de cercetare și să găsiți un serviciu care să funcționeze cel mai bine pentru dvs. Dacă aveți nevoie de ajutor, echipa noastră utilizează accesul la Internet privat și CyberGhost. Sunt ambele servicii prietenoase, la prețuri rezonabile. CyberGhost are, de asemenea, un plan gratuit pe care îl puteți încerca.

Cele mai multe servicii VPN vin cu propriul client VPN pentru conectarea la acestea. Unele servicii vă pot permite să stabiliți o conexiune VPN direct din Windows utilizând experții de conectare care sunt încorporați în sistemul de operare. Dacă utilizați un astfel de serviciu VPN, să vedem cum vă puteți conecta la acesta din Windows.

Ca întotdeauna cu Windows, există două modalități de a face acest lucru: dacă preferați Desktop în Windows 8.x sau dacă utilizați Windows 7, deschideți Panoul de control și mergeți la "Rețea și Internet" și apoi "Rețea și partajare Centru."

În "Centrul de rețea și distribuire", faceți clic pe link-ul "Setarea unei noi conexiuni sau a unei rețele."

Aceasta deschide expertul "Setare o conexiune sau rețea". Selectați "Conectați-vă la un loc de muncă" și apăsați "Următorul".

Acum sunteți întrebat cum doriți să vă conectați. Selectați "Utilizați conexiunea la Internet (VPN)".

Vi se solicită să introduceți adresa de Internet a serverului VPN la care doriți să vă conectați și un nume pentru conexiunea VPN. De asemenea, puteți seta dacă doriți ca Windows să își amintească acreditările sau să permită altor persoane (conturi de utilizator) să utilizeze această conexiune. Când ați terminat activarea lucrurilor pe care le doriți, apăsați "Creare".

În acest pas, Windows 8.x creează conexiunea VPN, iar expertul "Conectare la un loc de muncă" este închis. Puteți trece la pasul următor de conectare la VPN. Va trebui să introduceți un nume de utilizator și o parolă pentru a vă conecta la acesta.

Pagina următoare: Configurarea VPN în alte versiuni și înfășurarea în sus