If-Koubou

Cum să activați criptarea cu disc complet pe Windows 10

Cum să activați criptarea cu disc complet pe Windows 10 (Cum să)

Windows 10 folosește uneori criptarea în mod implicit și uneori nu este complicată. Iată cum puteți verifica dacă spațiul de stocare al calculatorului Windows 10 este criptat și cum să-l criptați dacă nu este. Criptarea nu înseamnă doar oprirea ANS - este vorba despre protejarea datelor dvs. sensibile în cazul în care pierdeți vreodată PC-ul, ceea ce este ceva de care are nevoie toată lumea.

Spre deosebire de toate celelalte sisteme moderne de operare pentru consumatori - macOS, Chrome OS, iOS și Android-Windows 10 încă nu oferă instrumente integrate de criptare tuturor. Este posibil să trebuiască să plătiți pentru ediția Professional a Windows 10 sau să utilizați o soluție de criptare terță parte.

Dacă computerul dvs. suportă acest lucru: Windows Encryption Device

Multe PC-uri noi care sunt livrate cu Windows 10 vor avea automat "Encryption Device" activat. Această caracteristică a fost introdusă pentru prima dată în Windows 8.1 și există cerințe hardware specifice pentru acest lucru. Nu orice PC va avea această caracteristică, dar unii vor.

Există și o altă limitare - de fapt, aceasta criptează numai unitatea dvs. dacă vă conectați la Windows cu un cont Microsoft. Cheia de recuperare este apoi încărcată pe serverele Microsoft. Acest lucru vă va ajuta să vă recuperați fișierele dacă nu vă puteți conecta la PC. (De aceea FBI-ul probabil nu este prea îngrijorat de această caracteristică, dar doar recomandăm criptarea ca mijloc de a vă proteja datele de hoți de laptop aici. Dacă sunteți îngrijorat de NSA, poate doriți să utilizați o soluție de criptare diferită.)

Criptarea dispozitivului va fi activată și dacă vă conectați la domeniul unei organizații. De exemplu, s-ar putea să vă conectați la un domeniu deținut de angajator sau de școală. Cheia de recuperare va fi apoi încărcată pe serverele de domeniu ale organizației dvs. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică PC-urilor PC-uri ale unei persoane obișnuite care se alătură domeniilor.

Pentru a verifica dacă este activată criptarea dispozitivului, deschideți aplicația Setări, navigați la System> About și căutați setarea "Encryption Device" în partea de jos a panoului Despre. Dacă nu vedeți nimic despre Encryption Device aici, PC-ul dvs. nu acceptă Encryption Device și nu este activat. Dacă este activată Encryptarea dispozitivului - sau dacă o puteți activa prin conectarea cu un cont Microsoft - veți vedea un mesaj care vă spune aici.

Pentru utilizatorii Windows Pro: BitLocker

Dacă nu este activată criptarea dispozitivului - sau dacă doriți o soluție de criptare mai puternică, care poate de asemenea să cripteze unitățile USB detașabile, de exemplu - veți dori să utilizați BitLocker. Instrumentul de criptare BitLocker de la Microsoft a făcut parte din Windows pentru mai multe versiuni de acum, și este în general bine privit. Cu toate acestea, Microsoft încă restricționează edițiile BitLocker la Professional, Enterprise și Education din Windows 10.

BitLocker este cel mai sigur pe un computer care conține hardware Trusted Platform Module (TPM), pe care îl fac cele mai moderne PC-uri. Puteți verifica rapid dacă PC-ul dvs. are hardware TPM din Windows sau consultați producătorul computerului dacă nu sunteți sigur (ă). Dacă ați construit propriul PC, puteți adăuga un cip TPM la acesta. Căutați un cip TPM care este vândut ca modul de adăugare. Veți avea nevoie de unul care să sprijine placa de bază exactă din interiorul PC-ului.

În mod normal, Windows spune că BitLocker necesită un TPM, dar există o opțiune ascunsă care vă permite să activați BitLocker fără TPM. Va trebui să utilizați o unitate flash USB ca o "cheie de pornire" care trebuie să fie prezentă la fiecare încărcare dacă activați această opțiune.

Dacă aveți deja o ediție profesională Windows 10 instalată pe PC, puteți căuta "BitLocker" din meniul Start și utilizați panoul de control BitLocker pentru al activa. Dacă ați făcut upgrade gratuit de la Windows 7 Professional sau Windows 8.1 Professional, ar trebui să aveți Windows 10 Professional.

Dacă nu aveți o ediție profesională Windows 10, puteți plăti 99 RON pentru a face upgrade Windows 10 Home la Windows 10 Professional. Doar deschideți aplicația Setări, navigați la Actualizare și securitate> Activare și faceți clic pe butonul "Du-te la magazin". Veți obține acces la BitLocker și alte caracteristici pe care le include Windows 10 Professional.

Expertul în securitate, Bruce Schneier, îi place, de asemenea, un instrument de criptare full-disk proprietar pentru Windows numit BestCrypt. Este pe deplin funcțional pe Windows 10 cu hardware modern. Cu toate acestea, acest instrument costă 99 $ - același preț ca și un upgrade la Windows 10 Professional - deci actualizarea Windows pentru a profita de BitLocker poate fi o alegere mai bună.

Pentru toți ceilalți: VeraCrypt

Cheltuielile de alte 99 de dolari doar pentru a vă cripta hard disk-ul pentru o anumită securitate suplimentară pot fi o veste dificilă atunci când PC-urile moderne de Windows au costat doar câteva sute de dolari, în primul rând. Nu trebuie să plătiți banii în plus pentru criptare, deoarece BitLocker nu este singura opțiune. BitLocker este opțiunea cea mai integrată, bine susținută - dar există și alte instrumente de criptare pe care le puteți utiliza.

Venerabilul TrueCrypt, un instrument de criptare open-source open-source, care nu mai este în curs de dezvoltare, are unele probleme cu PC-urile Windows 10. Nu poate cripta partițiile de sistem GPT și le poate boot-e folosind UEFI, o configurație care utilizează cele mai multe Windows 10 PC-uri. Cu toate acestea, VeraCrypt - un instrument de criptare full-disk cu sursă deschisă bazat pe codul sursă TrueCrypt - nu suportă criptarea partițiilor de sistem EFI la versiunile 1.18a și 1.19.

Cu alte cuvinte, VeraCrypt ar trebui să vă permită să criptați gratuit partiția sistemului Windows 10 PC.

Dezvoltatorii programului TrueCrypt au închis în mod special dezvoltarea și au declarat că TrueCrypt este vulnerabil și nesigur pentru utilizare, dar juriul nu mai are în vedere dacă este adevărat. O mare parte din discuțiile din jurul acestui centru se concentrează asupra faptului dacă ANS și alte agenții de securitate au o modalitate de a sparge această criptare cu sursă deschisă. Dacă doar criptați hard diskul, astfel încât hoții nu vă pot accesa fișierele personale dacă vă fure laptopul, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu acest lucru.TrueCrypt ar trebui să fie mai mult decât suficient de sigur. Proiectul VeraCrypt a făcut de asemenea îmbunătățiri de securitate și ar trebui să fie mai sigur decât TrueCrypt. Fie că criptați doar câteva fișiere sau întreaga partiție de sistem, este ceea ce vă recomandăm.

Ne-ar plăcea să vedem Microsoft să dea mai multor utilizatori Windows 10 în BitLocker - sau cel puțin să extindă criptarea dispozitivului, astfel încât să poată fi activată pe mai multe PC-uri. Computerele moderne Windows ar trebui să aibă instrumente de criptare încorporate, la fel ca toate celelalte sisteme moderne de operare pentru consumatori. Utilizatorii din Windows 10 nu ar trebui să plătească suplimentar sau să vâneze software terță parte pentru a-și proteja datele importante dacă laptopurile lor sunt pierdute sau furate.