If-Koubou

Cum se găzduiește un server FTP pe Windows cu FileZilla

Cum se găzduiește un server FTP pe Windows cu FileZilla (Cum să)

În acest ghid vă vom face pașii pentru a configura un folder pe computerul dvs. Windows ca un depozit FTP, utilizând un program gratuit numit FileZilla. FTP poate fi folosit pentru a transfera cu ușurință o mulțime de fișiere între computere; repositoarea FTP poate fi mapată la mai multe computere de pe Internet, astfel încât alte persoane să poată accesa directorul direct din Windows Explorer.

Pentru a începe, va trebui să descărcați serverul FileZilla, disponibil aici.

După descărcarea programului, îl puteți instala cu toate setările implicite. FileZilla va instala un serviciu care rulează ori de câte ori Windows pornește, deci dacă preferați să rulați manual serverul FTP, selectați opțiunea corespunzătoare din meniul derulant din cel de-al treilea ecran:

În afară de această setare, orice altceva poate fi lăsat la valorile implicite pentru scopul acestui tutorial. Odată ce instalarea este finalizată, interfața FileZilla se va deschide. Doar faceți clic pe OK când această fereastră apare imediat după instalare:

Odată ce interfața serverului FTP a fost încărcată, suntem gata să specificăm un director ca un depozit FTP. Dacă directorul pe care doriți să îl utilizați nu este deja creat, minimalizați interfața și creați un folder unde doriți să fie partea de FTP. În acest tutorial, vom folosi folderul "FTP" pe desktop-ul nostru. Locația exactă va fi "C: \ Users \ geek \ Desktop \ FTP".

Dați clic pe Editați și apoi pe Utilizatori.

În partea stângă a ferestrei care apare, faceți clic pe "Dosarele partajate".

Odată ajuns acolo, faceți clic pe "Adăugați" sub "Utilizatori". Introduceți numele de utilizator pentru un cont pe care alt computer îl va utiliza pentru a accesa depozitul pe care îl configuram.

Faceți clic pe OK după ce ați terminat să introduceți numele contului, apoi faceți clic pe "Adăugați" sub secțiunea "Partajări partajate". Odată ce ați făcut acest lucru, va apărea o fereastră ca cea de mai jos, folosiți-o pentru a selecta directorul pe care doriți să-l distribuiți ca un depozit FTP.

Faceți clic pe OK. Acum trebuie să alocăm permisiunile utilizatorului pentru acest depozit. Implicit, utilizatorul pe care l-am creat este capabil să citească fișiere, directoare de liste și subdirectoare listate. Pentru a oferi utilizatorului mai multe permisiuni, cum ar fi abilitatea de a copia fișiere în acest depozit, bifați casetele de sub "Fișiere" și "Directoare".

Faceți clic pe OK după ce terminați setarea permisiunilor utilizatorilor.

Securizarea serverului FTP

Împreună cu configurarea utilizatorilor cu o parolă puternică, există câteva setări în cadrul FileZilla pe care le puteți configura pentru a vă securiza noul server FTP.

Hackerii vor scana în mod constant pe internet pentru gazde ascultând pe portul 21, portul FTP implicit. Pentru a evita detectarea de către mii de hackeri care scanează în mod constant oameni ca tine cu un server FTP, putem schimba portul pe care îl ascultă FileZilla. Mergeți la Editați și apoi pe Setări. În secțiunea "Setări generale", veți vedea "Ascultă pe aceste porturi". Ar trebui să fie în prezent la 21 de ani, dar vă recomandăm să o schimbați la un număr de cinci cifre aleatoriu (nimic peste 65535).

Acest lucru nu este neapărat sigur serverul dvs., dar îl ascunde și îl face mai greu de găsit. Amintiți-vă că cineva hotărât să vă hackeri va găsi în cele din urmă portul pe care îl ascultă serverul dvs. FTP, deci trebuie luate măsuri suplimentare.

Atâta timp cât cunoașteți domeniul IP (sau cel puțin domeniul IP) al computerelor care se conectează la serverul dvs. FTP, puteți seta FileZilla să răspundă numai cererilor de conectare de la acele adrese IP. Sub Editați> Setări, faceți clic pe "Filtru IP".

În prima casetă, puneți un asterisc pentru a bloca toate IP-urile de la conectarea la serverul dvs. În a doua casetă, adăugați excepții de la această regulă (intervalele IP sau de rețea care ar trebui să aibă permisiunea de a se conecta). De exemplu, următoarea captură de ecran prezintă o configurație în care intervalele de adrese 10.1.1.120 și 192.168.1.0/24 (cu alte cuvinte, 192.168.1.1 - 192.168.1.255) IP ar putea să se conecteze:

Împreună cu parolele securizate, ar trebui să fie despre toată securitatea pe care serverul dvs. FTP va avea nevoie. Există o setare implicită Autoban deja configurată în FileZilla, astfel încât oricine încearcă să se conecteze la serverul dvs. de prea multe ori într-o perioadă scurtă va fi blocat pentru un timp. Pentru a modifica această setare, faceți clic pe "Autoban" din meniul Editare> Setări, dar implicit va fi suficient pentru majoritatea persoanelor.

O ultimă notă privind securitatea acestui server FTP: transmisiile sunt în text clar, deci nu utilizați FTP simplu pentru a transfera ceva confidențial. SFTP sau FTPS pot fi folosite pentru criptarea comunicațiilor FTP, dar sunt dincolo de domeniul de aplicare al acestui ghid și vor fi acoperite în articolele viitoare.

Excepție de paravan de protecție Windows

Dacă aveți un program de protecție împotriva terțelor părți sau un program anti-virus, asigurați-vă că portul pe care l-ați ales să îl rulați pe serverul FTP este permis prin acesta. Dacă aveți activat Paravanul de protecție Windows, va trebui să adăugați o excepție pentru port. Accesați meniul Start și tastați Windows Firewall, apoi faceți clic pe "Paravanul de protecție Windows cu securitate avansată".

Faceți clic pe "Reguli de intrare" din coloana din stânga, apoi pe "Noua regulă ..." din coloana din dreapta. Vom permite un port prin firewall, deci selectați Port atunci când asistentul întreabă "Ce tip de regulă doriți să creați" și apoi faceți clic pe Următorul.

Introduceți portul pe care l-ați ales pentru ca serverul dvs. FTP să funcționeze (implicit este 21, dar în acest ghid am ales 54218).

Apăsați de trei ori după ce ați introdus numărul de port. Introduceți un nume și o descriere pentru această excepție, astfel încât să fie ușor de găsit în viitor, apoi faceți clic pe Terminare.

Maparea partajării FTP pe un alt computer

Acum, că serverul FTP este complet configurat, putem avea alți oameni conectați la acesta cu informațiile despre utilizatori pe care le furnizăm (asigurați-vă, de asemenea, că le-ați permis adresa IP). Alții ar putea folosi întotdeauna aplicații GUI, cum ar fi FileZilla, pentru a vă conecta la partajarea FTP, sau ar putea să o hartă pe computerul lor, astfel încât să apară în Explorer.

Deschideți "Computer" și faceți clic dreapta într-o zonă goală, apoi selectați "Adăugați o locație de rețea".

Va apărea programul de asistență "Adăugarea locației de rețea", faceți clic pe următorul număr de două ori. Introduceți adresa IP și portul serverului dvs. FTP și faceți clic pe următorul.

Debifați "Logați anonim" și introduceți numele de utilizator pe care l-ați configurat pentru serverul FTP. Faceți dublu clic de două ori, apoi faceți clic pe terminați. Ar trebui să vă ceară parola, iar apoi veți putea să parcurgeți partajarea FTP ca și cum ar fi un hard disk local.