If-Koubou

Cum să identificați muzică sau melodii după sunet

Cum să identificați muzică sau melodii după sunet (Descărcare gratuită de software)

Cunoașteți melodia unei melodii, dar nu vă amintiți versurile? În mod normal, aud un cântec la radio sau într-un magazin de cafea și dacă nu-mi dau seama de artist, eu doar Google unele dintre versuri în timp ce acestea sunt proaspete în mintea mea. Am scris câteva luni în urmă cum să găsiți numele sau titlul unei melodii prin versuri, dar acest lucru este util doar dacă știți versurile.

De asemenea, există o mulțime de melodii fără versuri, așa că în aceste cazuri trebuie să identificați cu siguranță melodia după ton sau sunet. Din fericire, există o multitudine de modalități de identificare ușoară a melodiilor cu instrumente online, aplicații desktop și aplicații smartphone. În acest articol, voi lista diferitele metode pe care le puteți utiliza pentru a marca o melodie.

Identificați melodiile online

Dacă stați cu computerul, atunci cel mai simplu mod de a identifica o melodie ar fi să utilizați multe dintre serviciile gratuite online. De-a lungul anilor, ele au devenit destul de avansate și chiar vă permit să zumiți melodia melodiilor pentru a le identifica.

Midomi

Midomi vă va permite să cântați sau să mutați o melodie pentru a identifica o melodie, deci dacă vă place să vă cântați mereu, acest lucru vă va fi perfect. Sunt o cântăreață teribilă, așa că serviciul a avut un timp destul de greu de identificat jumătate din cântecele pe care am încercat să le cânt. Soția mea a trecut și a cântat trei melodii, iar Midomi a identificat toate cele trei. Se pare că capacitatea dvs. de cântare va afecta rezultatele dvs.

Din fericire, bâzâitul câtorva melodii s-au dovedit a oferi rezultate mai bune pentru mine, așa că, dacă cântatul nu funcționează, încercați să fredonați. Precizia nu este atât de grozavă, deci continuați să citiți dacă nu puteți identifica melodia cu Midomi.

AudioTag

Midomi este singurul instrument online pe care l-aș putea găsi, care vă permite să cântați sau să identificați melodii. Totul altceva este fie o aplicație smartphone, fie un software desktop. Celălalt site interesant pe care l-am găsit a fost AudioTag.

Aici puteți încărca o muzică sonoră din melodie și veți încerca să comparați melodia cu baza de date online. Dacă auziți o melodie și puteți înregistra o porțiune din ea utilizând telefonul, atunci puteți încerca norocul încărcându-l pe AudioTag. De asemenea, se poate dovedi util dacă aveți fișiere MP3 fără informații despre artist sau melodie identificabile și trebuie să le etichetați în mod corespunzător.

În plus față de aceste site-uri de etichetare automată, există câteva site-uri care oferă ajutor pentru identificarea muzicii. În principiu, vă încărcați cântecul dvs. sau humming sau muzica parte și oamenii de pe Internet va încerca să vă ajute să-l identificați.

NameMyTune

NameMyTune este un site foarte simplu, cu doar două opțiuni: înregistrați-vă sau ascultați înregistrarea altor persoane pentru a vă ajuta să identificați melodia lor. Doar faceți clic pe Găsiți numele unei melodii și permiteți accesul la microfon. Apăsați butonul de înregistrare și începeți să cântați! Alegeți genul muzicii și despre cât de vechi este, apoi introduceți adresa dvs. de e-mail. Acum, trebuie doar să așteptați și sperăm că cineva va fi capabil să-și dea seama pentru tine.

WatZatSong

WatZatSong are un nume teribil, dar face același lucru ca NameMyTune. Îmi place mai mult NameMyTune, pentru că nu are nevoie să te înscrii așa cum face WatZatSong. Odată ce ați făcut, înregistrați-vă proba audio și stați-vă și relaxați-vă în timp ce altcineva identificați muzica nebună pe care o ascultați!

Identificați melodiile utilizând aplicațiile Smartphone

Opțiunile dvs. sunt foarte extinse dacă puteți utiliza telefonul smartphone pentru a identifica melodii. Probabil ați auzit despre mai multe aplicații înainte, din cauza popularității lor.

Shazam

Shazam este unul dintre cele mai populare instrumente de identificare a muzicii și a altor tipuri de media. Aplicația a dobândit tot mai multe caracteristici de-a lungul anilor și pentru ascultătorii de muzică avid, această aplicație este minunată. Una dintre cele mai bune caracteristici este opțiunea de ascultare automată a fundalului, care vă permite să activați, care va identifica în mod continuu muzică, filme și emisiuni TV fără a fi nevoie să deschideți aplicația.

Ea face o treabă bună de a nu ucide bateria și chiar funcționează. Dacă nu vreți să pierdeți niciodată o melodie pe care ați auzit-o în timpul zilei, atunci Shazam este destul de minunat. De asemenea, are o mulțime de alte caracteristici, cum ar fi versurile în timp real și abilitatea de a viziona videoclipuri muzicale pentru melodiile de pe YouTube.

SoundHound

SoundHound este o altă aplicație pentru toate platformele de smartphone care este destul de similar cu Shazam, dar are, de asemenea, opțiunea suplimentară de a vă asculta cântând un cântec sau zumzet.

Nu am reușit să găsesc nicio altă aplicație smartphone care să vă poată asculta pe voi, cântând sau zgomotoase, deci aceasta este singura voastră alegere dacă doriți să faceți acest lucru în felul acesta. SoundHound are, de asemenea, versuri live și alte caracteristici normale de muzică socială.

Identificați cântecele cu software-ul desktop

Există câteva opțiuni atunci când vine vorba de software-ul desktop, dar nu o mulțime. De asemenea, cu excepția cazului în care nu dețineți un smartphone și nu utilizați mult Internetul, software-ul desktop este probabil ultima dvs. alegere.

Audiggle

Audiggle este o aplicație desktop simplă, care va asculta o melodie de la microfon și va încerca să o identifice. Când îl rulați pentru prima oară, vă va cere să alegeți o intrare de înregistrare și apoi va trebui să vă conectați. Vă puteți înregistra direct de la interfața programului și apoi vă puteți autentifica.

Unul pe care îl autentificați, puteți începe să utilizați programul pentru a identifica melodiile. În ansamblu, a făcut o slujbă decentă de a identifica melodii, dar nimic despre care să scrie despre acasă. Ar fi frumos să aibă doar o versiune web a software-ului, pe care site-ul spune că lucrează la, dar acest lucru nu se poate întâmpla niciodată.

Tunatic

Tunatic este un alt program gratuit, dar e foarte vechi. Potrivit site-ului, se mai spune că a fost proiectat pentru Windows 2000 și Windows XP! Hopa! Din păcate, în realitate nu există alte aplicații desktop pentru identificarea muzicii. După cum am menționat mai devreme, este vorba cel mai mult online sau într-o aplicație smartphone.

Odată instalat, apare o mică fereastră care pare să plutească pe desktop.Începeți să redați melodia și apoi faceți clic pe butonul mic pentru a identifica melodia. Software-ul ia ceva timp, dar pare să funcționeze. Asta nu înseamnă că rezultatele au fost foarte bune. Am încercat să identific câteva cântece mai noi și Tunatic sa întors cu niște rezultate nebune pe care nu le-am auzit niciodată. Cred că e atât de bătrână încât probabil că funcționează doar pentru cântece înainte de anul 2002.

După cum puteți vedea, cele mai bune opțiuni pe care le aveți sunt din aplicațiile smartphone. Ele par a fi cele mai fiabile și cele mai recente în ceea ce privește bazele de date ale cântecelor. Unele site-uri web nu sunt prea rele, dar am avut mult mai mult noroc cu aplicațiile telefonului. Dacă folosiți altceva pentru a identifica muzica, anunțați-ne în comentarii. Bucurați-vă!