If-Koubou

Cum se instalează Microsoft PowerShell pe Linux sau OS X

Cum se instalează Microsoft PowerShell pe Linux sau OS X (Cum să)

PowerShell este acum open source și este disponibil pentru Linux și Mac. Puteți descărca pachete oficiale de la Microsoft pentru versiunile pe 64 de biți ale Ubuntu 16.04, Ubuntu 14.04, CentOS 7, Red Hat Enterprise Linux 7 și Mac OS X 10.11.

Descărcați pachetele de la Microsoft

Accesați pagina de lansări a proiectului PowerShell de pe GitHub pentru a găsi pachetele. Descărcați cea potrivită pentru sistemul dvs. de operare:

  • Ubuntu 16.04: Descărcați pachetul care se încheie cu "16.04.1_amd64.deb".
  • Ubuntu 14.04: Descărcați pachetul care se termină în "14.04.1_amd64.deb".
  • CentOS 7 și Red Hat Enterprise Linux 7: Descărcați pachetul care se termină în "el7.centos.x86_64.rpm".
  • Mac: Descărcați pachetul care se termină în ".pkg".

Cum se instalează PowerShell pe Linux

Cu pachetul descărcat, lansați o fereastră de terminal pe desktop-ul Linux. Acum trebuie să instalați dependențele pachetului și pachetul propriu-zis.

În Ubuntu 16.04, executați următoarele comenzi:

sudo apt-get instalare libunwind8 libicu55 sudo dpkg -i /path/to/powershell.deb

Deci, dacă ați descărcat pachetul "powershell_6.0.0-alpha.9-1ubuntu1.16.04.1_amd64.deb" în dosarul Descărcări din dosarul dvs. de domiciliu, ați rula următoarele comenzi:

sudo apt-get instalare libunwind8 libicu55 sudo dpkg -i ~ / Downloads / powershell_6.0.0-alpha.9-1ubuntu1.16.04.1_amd64.deb

Rețineți că puteți utiliza finalizarea filei pentru a accelera acest proces. De exemplu, dacă fișierul se afla în dosarul Descărcări, tastați ~ / Downloads / powershell și apoi apăsați Tab. Bash va completa automat numele fișierului dacă este singurul fișier care începe cu "powershell" în acel director.

În Ubuntu 14.04, executați următoarele comenzi:

sudo apt-get instalare libunwind8 libicu52 sudo dpkg -i /path/to/powershell.deb

La CentOS 7, executați următoarele comenzi:

sudo yum install /path/to/powershell.rpm

Dacă totul merge bine, PowerShell ar trebui acum instalat pe sistem.

Cum se instalează PowerShell pe un Mac

Pentru a instala PowerShell pe un Mac, faceți dublu clic pe fișierul .pkg descărcat. Acesta va lansa un pachet de instalare și va instala PowerShell ca orice altă aplicație.

În prezent, pachetul nu pare să fie semnat, deci va trebui să o ocoliți pe Gatekeeper pentru al instala. Pentru a face acest lucru, dați clic dreapta sau Ctrl pe fișierul .pkg, selectați "Deschidere" și acceptați să rulați programul de instalare.

Cum se lansează PowerShell pe Linux sau Mac

Deschideți un terminal și rulați comanda "powershell" pentru a accesa un mediu shell shell PowerShell. Acest lucru funcționează atât pe Linux cât și pe Mac - oricare dintre acestea este utilizat.

Veți vedea un prompt PowerShell care începe cu "PS", și puteți executa cmdlet-uri PowerShell la fel ca în Windows.

Pentru a părăsi promptul PowerShell, tastați "ieșire" și apăsați Enter sau închideți fereastra terminalului.

Pentru informații mai detaliate, vizitați pagina GitHub a proiectului PowerShell. Puteți să descărcați codul sursă, să raportați probleme și să vizualizați mai multe documente oficiale acolo.