If-Koubou

Cum de a face propriile dvs. Philips Hue LightStrips pentru ieftine

Cum de a face propriile dvs. Philips Hue LightStrips pentru ieftine (Cum să)

Opțiunile inteligente ale luminii de la Philips Hue sunt destul de scumpe, dar, probabil, nimic nu este la fel de scump precum Hue LightStrips. Vestea bună este că puteți economisi destul bani prin punerea în comun a unor benzi ușoare compatibile cu Hue.

Kitul Hue LightStrip costă un sunet de 90 de dolari și vine cu benzi de lumină de două metri. Puteți adăuga la extensii de un metru câte 30 USD fiecare. Pentru a obține cinci metri în valoare de Hue LightStrips, va trebui să cheltuiți 170 USD. Cu toate acestea, dacă sunteți dispus să faceți doar un pic de asamblare singur (nu sunt necesare abilități de fantezie), puteți obține aceeași lungime de fâșii de lumină LED compatibile cu Hue pentru doar puțin peste 40 de dolari.

Singurele dezavantaje sunt că banda dvs. de lumină nu va funcționa cu HomeKit sau Hue Sync, dar dacă sunteți în continuare interesat să economisiți o mulțime de bani, continuați să citiți.

Ce ai nevoie

Pentru a crea benzi cu LED-uri compatibile cu Hue, veți avea nevoie de trei componente principale: benzile cu LED-uri, modulul de comandă și o sursă de alimentare. Din nefericire, puteți găsi modulul de control adecvat pe Aliexpress, deci fiți pregătit să așteptați câteva săptămâni, deoarece vapoarele din China.

Iată ce veți avea nevoie:

  • Controler LED Gledopto ZigBee RGB + CCT: Acest controler vă permite să schimbați culorile, precum și temperatura de culoare a spectrului alb.
  • Cinci LEDuri de lumină cu LED-uri: Puteți să le tăiați până la o lungime mai scurtă dacă este nevoie sau puteți cumpăra mai mult dacă doriți ceva mai mult (prin utilizarea conectorilor).
  • 12V 3A Alimentare: Trei amperi vor face treaba pentru cinci metri de benzi de lumină sau mai puține. Dacă adăugați mai mult, veți dori să mergeți cu o sursă de alimentare de 5A.

În total, toate acestea mi-au costat doar 43,90 USD. Același tip de instalare, folosind sistemul oficial Hue LightStrips, ar costa 170 de dolari, și asta nu include impozitul pe vânzări.

Asamblarea tuturor lucrurilor împreună

Nu este nevoie de o mulțime de lucruri pentru a face totul în mișcare și este nevoie de aproximativ cinci minute pentru a pune împreună totul.

Pentru a începe, luați cele șase fire de la capătul benzii de lumină LED și conectați-le în sloturile respective de pe modulul de comandă. Pentru aceasta, utilizați un stilou sau o șurubelniță mică pentru a apăsa terminalul, glisați cablul în slot și eliberați terminalul pentru a bloca firul în poziție.

Iată o fotografie a ceea ce arată conexiunile, astfel încât să o puteți potrivi cu a ta. Rețineți că firul alb nu se conectează de fapt la slotul "W", ci mai degrabă în slotul "V +". De asemenea, există două fire roșii - cel de lângă firul albastru se conectează în slotul "R". Celălalt fir roșu se introduce în slotul "W".

Odată ce ați realizat toate conexiunile, conectați sursa de alimentare la modulul de comandă. Conectați celălalt capăt la o priză.

Banda de lumină LED trebuie să se aprindă imediat. Dacă nu, asigurați-vă că lumina verde a controlerului este aprinsă. Dacă indicatorul luminos este aprins, verificați conexiunile cablurilor. De asemenea, asigurați-vă că tăiați celălalt capăt al benzii de lumină, astfel încât vârful firelor să nu se atingă unul de celălalt. În cazul în care acestea ating, nu va scurta lumina, dar va duce la afișarea de culori diferite decât ceea ce ați ales.

Odată ce banda dvs. de lumină funcționează corect, este timpul să vă conectați la podul Hue și să îl controlați de pe telefon!

Conectarea la Hue

Conectarea benzii luminoase la podul Hue și controlul acesteia de pe telefon este aceeași cu adăugarea oricărei alte lumini Hue. Începeți prin deschiderea aplicației Hue și atingând fila "Setări" din partea de jos.

Selectați "Light Setup" din lista opțiunilor.

Apăsați pe "Add Light" în colțul din stânga sus al ecranului.

Apăsați "Căutare" în partea inferioară.

Aplicația va începe să caute lumini noi. În cele din urmă, va găsi noua bandă de lumină, care va fi numită ceva de genul "Lumină de culoare extinsă".

De acolo, du-te înapoi și adăugați noua lumină într-o cameră, sub opțiunea "Room Setup". Acest lucru vă permite să controlați lumina și să o includeți cu celelalte lumini de tip Hue din acea cameră.

În acest moment, banda dvs. de lumină DIY acționează ca orice altă lumină Hue, și nu ați ști niciodată diferența altfel din cadrul aplicației.

Din nou, dezavantajul este că nu va funcționa cu HomeKit sau Hue Sync și am observat că tranzițiile sunt mai degrabă bruște atunci când luminează sau luminează și se opresc, cel puțin în comparație cu tranzițiile netede ale unei lumini oficiale Hue. Asta nu este o afacere uriașă, totuși, mai ales când salvezi o grămadă de bani.