If-Koubou

Cum se efectuează calculele date în calculatorul Windows

Cum se efectuează calculele date în calculatorul Windows (Cum să)

Vrei să știi câte zile ești astăzi? Îți poți spune care va fi data de 78 de zile de acum? Câte zile au rămas până la Crăciun? Câte zile au trecut de la ultima ta zi de naștere? Toate aceste întrebări au răspunsurile lor ascunse în Windows! Curios? Continuați să citiți pentru a vedea cum puteți răspunde la aceste întrebări într-o clipită utilizând utilitarul Windows încorporat numit "Calculator".

Nu Nu. Acesta nu este un ghid care să vă arate cum să efectuați calcule de bază pe calculator. Aceasta este o aplicație a unei caracteristici unice în aplicația Calculator în Windows, iar funcția se numește Calculare date. Cei mai mulți dintre noi nu folosesc cu adevărat calculatorul Windows atât de mult și, atunci când o facem, este doar pentru o clipă (pentru a face calcule mici). Cu toate acestea, este ambalat cu câteva caracteristici interesante, deci vă permite să mergeți înainte și să vedeți cum funcționează Calcularea Datei.

Pentru a începe, deschideți Calculator apăsând butonul winkey și tastați calculul ... (ar fi trebuit să apară până acum, dacă nu, puteți tasta restul "... ator" ca și pentru a fi sigur). Deschidel. Apropo, această funcție de calcul date funcționează atât în ​​Windows 7 cât și în Windows 8.

După ce este deschis, dați clic pe Vizualizare și selectați Data calculației (sau apăsați Ctrl + E).

Acum, aici începe distracția.

Ideea este destul de simplă. Puteți efectua două tipuri de calcule aici:

  • Calcularea diferenței dintre două date
  • Adăugarea sau scăderea unui număr (zile) la o dată

Deoarece ne confruntăm cu date, este ușor să lucrăm cu trecutul, prezentul sau chiar viitorul. Să presupunem că doriți să aflați vârsta curentă în termeni de zile, luni și ani. Faceți clic pe butonul Calendar din Din pentru a selecta data nașterii. Inițial, va fi afișată data curentă. Navigarea prin calendar este ușoară. Faceți clic pe titlu (Lună) și se mări din nou pentru a afișa toate lunile anului, iar titlul este schimbat de la Luna la An (în acest caz, din noiembrie până în 2012). Dați clic din nou pentru a vedea o listă de ani în deceniul actual, iar titlul se schimbă în deceniul pe care îl arată (alternativ, faceți clic pe butoanele din stânga și dreapta pentru a vă deplasa între ani). Faceți din nou clic pe titlu pentru a afișa câteva decenii.

Puteți utiliza butoanele din stânga și din dreapta pentru a naviga în lunile, anii, decenii sau lista de decenii. În cele din urmă, pentru a trece la data curentă, faceți clic pe Astăzi.

Acum că ați învățat cum să navigați prin calendar, puteți selecta cu ușurință data nașterii (să presupunem că este 29 februarie - Geeky, nu-i așa?). De când vom afla ce vârstă sunteți astăzi, astfel încât în La câmp vom folosi data de astăzi făcând clic pe "Astăzi".

(Da, data indicată în câmpul Azi este data la care a fost scris acest post!)

În cele din urmă, faceți clic pe Calculați pentru a obține rezultatul dorit. Diferența rezultată va fi prezentată în termeni de ani, luni și zile, și pur și simplu în zile, de asemenea.

Adăugarea sau scăderea unui număr la o anumită dată este un pic obositoare în viața reală. De exemplu, vedeți acest lucru scris undeva: "43 de zile rămase!" Și vă întrebați: "Care va fi data exactă după ce au trecut 43 de zile"?

Probabil că aș fi abordat astfel - să vedem dacă astăzi este 16 noiembrie și aceasta este o lună de 30 de zile, deci după 40 de zile va fi 26 decembrie și adăugarea a 3-a face 29 decembrie. Dar ce zi va fi? Ei bine, poate ar trebui să încercăm o abordare diferită. Încărcați calculatorul, dați clic pe meniul derulant și selectați "Adăugați sau scadeți zile la o anumită dată."

Acum, există doar un câmp de dată în care trebuie să specificăm data la (sau de la) pe care doriți să adăugați (sau să scăpați) un anumit număr. După ce data este setată, selectați dacă doriți să adăugați sau să scăpați ceva. Vom încerca să adăugăm mai întâi. Selectați Adăugați și introduceți numărul de zile (sau luni / ani) care urmează să fie adăugate la data specificată și apăsați butonul Calculate.

Deci, va fi sambata pe 29 decembrie 2012.

De asemenea, puteți specifica câte zile, luni sau chiar ani urmează să fie adăugate sau scăzute de la data stabilită. Odată ce ați introdus informațiile, faceți clic pe Calculează și vi se va afișa data și data obținute. Să vedem care era data, acum 5 ani, 8 luni și 80 de zile în urmă.

Iată un fapt distractiv. Nu veți putea utiliza calculatorul în sine decât dacă îl activați făcând clic pe ecranul său (doar în cazul în care doriți să transformați zilele în săptămâni sau să faceți orice alt calcul).

Ce calcule de date interesante poți să faci? Spuneți-ne în comentariile!

Iata unul pentru tine: Windows 8 a fost lansat cate zile dupa lansarea Windows 1.0? Primul pentru a calcula devine un virtual virtual de cinci!