If-Koubou

Cum se efectuează o instalare curată a Windows 8.1 cu o cheie Windows 8

Cum se efectuează o instalare curată a Windows 8.1 cu o cheie Windows 8 (Cum să)

Windows 8.1 este un upgrade gratuit la toți utilizatorii Windows 8, dar în mod normal nu puteți instala Windows 8.1 cu o cheie de produs Windows 8. Din fericire, puteți obține această limită dacă doriți într-adevăr o instalare nouă de Windows 8.1.

De asemenea, Microsoft vă permite doar să descărcați mediul de instalare Windows 8.1 cu o cheie Windows 8.1, pentru a vă arăta un alt truc care vă permite să descărcați medii de instalare Windows 8.1 cu o cheie Windows 8 validă.

Actualizați! Microsoft face mai ușoară

Dacă doriți să descărcați doar suportul de instalare pentru reinstalarea proaspătă a Windows 8.1, există o nouă opțiune de la Microsoft care vă permite să descărcați imaginea fără a introduce chiar cheia de produs. Și dacă reinstalați complet un PC Windows 8.0, puteți utiliza acest mediu de instalare 8.1 cu aceeași cheie din Windows 8.0, deci nu există nici un motiv să nu faceți acest lucru. Ea vine chiar cu Update 1 integrat.

Pur și simplu descarcă Instrumentul de creare a mediilor de instalare Windows și apoi selectați detaliile despre versiunea dorită (Windows 8.1 sau 8.1 Pro, etc), apoi urmați prin asistent pentru a crea suportul de încărcare.

Puteți alege să plasați mediul de încărcare direct pe o unitate USB sau puteți să creați un ISO pentru o utilizare ulterioară sau să îl ardeți mai târziu pe un disc.

Problema și modul în care o vom rezolva (versiunea veche)

Problema este că cheile de produs Windows 8.1 sunt diferite de cheile de produs Windows 8. Nu puteți introduce o cheie de produs Windows 8 în programul de instalare Windows 8.1, așa cum nu puteți introduce o cheie de produs Windows 7 în programul de instalare Windows 8. De asemenea, nu puteți instala versiunea originală Windows 8 cu o cheie de produs Windows 8.1.

În mod normal, acest lucru are sens, dar Windows 8.1 nu este o versiune diferită a Windows. Este o actualizare gratuită a fiecărui utilizator Windows 8, deci nu există niciun motiv pentru a introduce un nou sistem de chei de produs.

Microsoft dorește să instalați Windows 8 în mod normal și să utilizați oferta de upgrade Windows 8.1 din Windows Store pentru a obține Windows 8.1. Doar persoanele care achiziționează Windows 8.1 pot instala proaspăt, nu pe cei care au cumpărat Windows 8 inițial.

Aceasta este teoria, oricum. În realitate, există o modalitate prin care putem ajunge în jurul acestei limitări. Instalatorul Windows 8.1 refuză să accepte cheia de produs Windows 8 și nu ne va permite să instalăm Windows 8.1 cu acesta. Cu toate acestea, Windows 8.1 voi acceptați cheia de produs Windows 8 dacă îl introduceți pe desktop după instalarea Windows 8.1 - nu, nu știm de ce funcționează în acest fel. Dacă am avea o metodă de a sări peste promptul cheie de produs în timpul procesului de instalare și de a introduce cheia mai târziu, am putea instala Windows 8.1 proaspăt - din fericire, avem o modalitate de a face asta. Va trebui doar să modificăm puțin media de instalare Windows 8.1.

Actualizați: Am fost informat că introducerea unui singur program de instalare KMS Client Keys de pe site-ul Microsoft în timpul procesului de instalare Windows 8.1 ar trebui să vă permită să instalați în mod normal Windows 8.1. Ar trebui să vă puteți schimba mai târziu cheia de la tasta originală Windows 8 de pe desktop.

Descărcați Windows 8.1 cu o cheie de produs Windows 8

A doua problemă este că Microsoft vă permite doar să descărcați medii de instalare Windows 8.1 cu o cheie de produs Windows 8.1. În mod normal, nu îl puteți descărca cu o cheie de produs Windows 8. Din fericire, există încă un truc confuz, pe care îl putem folosi pentru a obține limitele Microsoft.

Mai întâi, accesați Windows Upgrade numai cu o pagină de chei de produs. Faceți clic pe butonul de instalare Windows 8 pentru a începe descărcarea suportului de instalare Windows 8. Rulați instrumentul descărcat și introduceți cheia de produs. După începerea descărcării, închideți instrumentul de configurare.

Apoi, accesați Upgrade Windows cu o pagină de cheie de produs. Faceți clic pe butonul Instalare Windows 8.1 și executați instrumentul descărcat. Instrumentul de configurare Windows 8.1 nu vă va solicita o cheie, dar va descărca Windows 8.1 în mod normal. Selectați opțiunea Instalare după crearea fișierelor media după ce ați terminat și creați fie suport media de instalare USB, fie fișier ISO. Vom presupune că creați suporturi de instalare USB pentru acest proces, deoarece este cel mai simplu mod de a face acest lucru.

Modificați mediul de instalare Windows 8.1

Dacă încercați să instalați Windows 8.1 cu mediul pe care l-ați creat și cu cheia de produs Windows 8, veți vedea un mesaj de eroare. În schimb, va trebui să modificăm suportul de instalare înainte de a începe procesul de instalare.

Acest lucru este mai ușor dacă ați creat suport de instalare USB, deoarece puteți edita fișierele direct pe unitatea flash USB. Dacă ați creat un fișier ISO, va trebui să modificați fișierele din interiorul acestuia înainte de al inscripționa pe disc.

Deschideți unitatea USB în Windows Explorer sau File Explorer și navigați la dosarul sursă din interiorul acestuia. Faceți clic dreapta în interiorul directorului de surse, creați un nou fișier text și numiți-l ei.cfg. (Asigurați-vă că este numit ei.cfg și nu ei.cfg.txt - aceasta poate necesita asigurarea că extensiile de fișiere sunt afișate.)

Deschideți fișierul ei.cfg în Notepad sau într-un alt editor de text. Copiați-inserați următorul text în fișierul text și apoi salvați-l.

[EditionID]
miez
[Canal]
Cu amănuntul
[VL]
0

Dacă aveți o cheie de produs pentru versiunea Professional a Windows, înlocuiți cuvântul Core cu Professional.

Instalați Windows 8.1 în mod normal și introduceți ulterior cheia produsului

Acum puteți instala Windows 8.1 în mod normal utilizând mediul de instalare pe care l-ați creat. Nu vi se va solicita o cheie de produs în timpul instalării. După finalizarea procesului de instalare, veți vedea o solicitare a cheii de produs. Puteți introduce cheia de produs Windows 8 aici, iar Windows 8.1 o va accepta din anumite motive.

Aveți acum un sistem complet de lucru Windows 8.1 proaspăt instalat, cu o singură cheie de produs Windows 8.Mediile de instalare pe care le-ați creat pot fi utilizate pentru a instala Windows 8.1 pe alte sisteme cu o cheie de produs Windows 8, astfel încât să puteți instala mai repede Windows 8.1 pe mai multe computere.

Da, este ridicol că trebuie chiar să scriem un articol despre asta. Windows 8.1 este practic un pachet service pack pentru Windows 8 și este gratuit pentru toți utilizatorii Windows 8 - Windows 8.1 acceptă chiar și cheile Windows 8 când este instalat, dar nu în timpul procesului de instalare. Nu există niciun motiv pentru a forța utilizatorii Windows - în special cei loiali care au cumpărat Windows 8 la lansare grație ofertei de 40 dolari Microsoft - să sară prin atâtea cercuri.

Mulțumită lui Paul Thurrot pentru demonstrarea modului de a descărca mediul de instalare Windows 8.1 cu o cheie Windows 8 și datorită nate.wages pe Neowin pentru partajarea modului de a instala Windows 8.1 cu acea cheie!

Credit de imagine: KniBaron pe Flickr