If-Koubou

Cum să sincronizați browserul cu marcaje, extensii și alte date între calculatoare

Cum să sincronizați browserul cu marcaje, extensii și alte date între calculatoare (Cum să)

Din ce în ce mai mult, interacțiunile cu calculatoarele depind de browserul dvs. și de webul în ansamblu. Asadar, este incredibil de util ca istoricul browserului si setarile sa te urmeze in jurul altor computere. Diferiții producători ai browserelor tale preferate știu acest lucru și toți aceștia (cu o excepție previzibilă) au instrumente încorporate care să vă ajute experiența web să rămână consecventă.

Google Chrome

Browserul Google Chrome a fost despre acțiunea de sincronizare din prima zi. Când îl instalați pe o mașină nouă, vi se cere să vă autentificați și asta este tot ceea ce trebuie să faceți: va sincroniza automat istoricul, marcajele, numele de utilizator și parolele, motoarele de căutare personalizate și setările din toate instalațiile. De asemenea, va descărca extensiile dvs. din Magazinul web Chrome, însă țineți cont de faptul că majoritatea nu includ spațiu de stocare web pentru setări, prin urmare trebuie să faceți o privire asupra paginii cu setări de extensii dacă le-ați personalizat în orice măsură .

Pentru a schimba anumite porțiuni ale Chrome, sincronizate, faceți clic pe butonul de meniu din colțul din dreapta sus (cele trei puncte verticale), apoi pe "Setări". Faceți clic pe opțiunea "Sincronizare" chiar sub numele dvs. de cont Google. Pe acest ecran puteți alege ce sincronizări ale istoricului browserului dvs.: Aplicații (fel de extensii), date despre completarea automată, marcaje, extensii, istoricul browserului, parole salvate, alte setări, teme și imagini de fundal (imagini de fundal numai pentru sistemul de operare Chrome) , filele deschise și datele Google Payments. Comanda "Sincronizați toate", în mod firesc, activează sau dezactivează toate opțiunile.

Funcțiile de sincronizare Chrome se extind și la Chromebookuri, împreună cu telefoanele și tabletele Android, deși acesta nu acceptă extensii sau motoare de căutare personalizate.

Microsoft Edge și Internet Explorer

Noul browser Microsoft de prim rang strălucește de la instrumentele de sincronizare încorporate în Windows 10, singurul sistem de operare la care este distribuit până acum (cu excepția cazului în care sunteți unul dintre puținii utilizatori Windows Mobile).

Pentru a sincroniza marcajele, istoricul și alte setări, mai întâi asigurați-vă că sunteți conectat (ă) la Windows 10 cu un cont Microsoft, nu doar un cont local. Apoi faceți clic pe butonul Windows, tastați "Sync" și selectați "Sync your settings". Comutatorul principal pentru "Setările sincronizării" trebuie să fie în poziția "On", dar restul opțiunilor pot fi dezactivate. Aici pot fi sincronizate setările Internet Explorer.

Mozilla Firefox

Versiunile ulterioare ale Firefox includ o funcție de sincronizare a browserului în stil Chrome, care va muta setările și extensiile dvs. în cadrul instalațiilor Firefox pe desktop-uri, laptop-uri, telefoane și tablete ale oricărei platforme acceptate. Din fereastra principală a browserului, faceți clic pe butonul Setări din colțul din dreapta sus (cel cu trei bare orizontale), apoi dați clic pe "Conectați-vă la sincronizare".

Creați un cont Firefox dacă nu aveți deja unul sau conectați-vă la un cont existent. Din această pagină, puteți alege ce porțiuni ale browserului să se sincronizeze între mașini: filele deschise, marcajele, extensiile, parolele salvate, istoricul de navigare și alte preferințe. Faceți clic pe "Salvați setările" și sunteți bine să mergeți.

Operă

Opera a fost mai lungă decât oricare alt browser de pe această listă, dacă o puteți crede, și este menținută în viață de un nucleu plin de utilizatori de putere. De asemenea, a avut o caracteristică de sincronizare încorporată pentru cea mai lungă perioadă de timp.

Pentru a sincroniza ultimele versiuni ale browserului, faceți clic pe butonul "Meniu" din colțul din stânga sus, apoi pe "Sincronizați". (Dacă nu vedeți "Sincronizați", atunci sunteți deja conectat (ă) și treceți la paragraful următor.) Faceți clic pe "Creați contul" dacă nu ați făcut-o încă, sau pur și simplu conectați-vă dacă aveți deja un cont Opera.

Faceți clic pe "Alegeți ce să sincronizați". Din acest ecran puteți alege să activați sau să dezactivați sincronizarea pentru marcaje, istoric, file deschise, parole și alte setări ale browserului (dar nu și extensii). De asemenea, puteți să sincronizați doar datele de parolă sau toate datele browserului încărcate pe serverele de sincronizare ale companiei.

Safari

Pe MacOS (și pe extensia iOS), setările Safari, marcajele și alte elemente sincronizate sunt tratate de programul iCloud al Apple. Pentru a activa sincronizarea browserului, faceți clic pe butonul "Preferințe sistem" (uneltele) din doc, apoi pe "Conturi Internet". Faceți clic pe "iCloud" și configurați-l dacă nu îl vedeți deja în coloana din stânga.

Asigurați-vă că ați selectat opțiunea "Safari" și că marcajele, lista de lectură Safari, istoricul navigării și alte setări ale browserului vor fi disponibile pe fiecare Mac și iGadget pe care v-ați conectat cu contul Apple. Numele de utilizator și parolele pentru browser sunt gestionate de opțiunea Keychain, pe care ați putea dori să o activați sau să o dezactivați separat.