If-Koubou

Cum să actualizați un fișier partajat în Google Drive fără a schimba linkul Shareable

Cum să actualizați un fișier partajat în Google Drive fără a schimba linkul Shareable (Cum să)

Când încărcați o versiune nouă a unui fișier partajat în Google Drive, vechiul fișier nu este înlocuit, deoarece Google Drive vă permite să aveți mai multe fișiere cu același nume. Aceasta înseamnă că fișierul nou încărcat va avea o legătură diferită care poate fi partajată, ceea ce reprezintă o problemă dacă doriți ca aceleași persoane să poată accesa acest fișier.

Cu toate acestea, există o modalitate ușoară de a păstra același link pentru fișierul partajat. Conectați-vă la contul dvs. Google Drive într-un browser web. Găsiți fișierul pe care doriți să îl actualizați, faceți clic dreapta pe el și selectați "Gestionați versiunile".

În caseta de dialog Gestionare versiuni, faceți clic pe "Încărcați noua versiune".

Navigați la locația fișierului pe care doriți să îl încărcați, selectați-l și faceți clic pe "Deschidere".

Fiecare versiune a fișierului este listată în caseta de dialog Manage Versions, fișierul pe care tocmai l-ați încărcat fiind etichetat ca versiunea curentă. Aceasta este o altă caracteristică utilă a versiunilor Gestionare. Vă permite să accesați versiunile anterioare ale fișierelor și să le descărcați, să le păstrați pentru totdeauna sau să le ștergeți. Faceți clic pe "Închidere".

Observați că există încă o copie a fișierului în contul Google Drive. Acum, când dați clic dreapta pe fișier și selectați "Obțineți linkul care se poate partaja" ...

... link-ul din caseta de dialog Partajare legătură va fi același link ca și link-ul original partajat.

Funcția Gestionare versiuni este disponibilă numai când accesați contul dvs. Google Drive într-un browser. Dacă lucrați la un fișier partajat direct în dosarul Google Drive de pe computerul dvs. utilizând aplicația desktop Google Drive, fișierul este de asemenea modificat online în contul Google Drive, fără a mai fi nevoie să îl încărcați din nou. Deci, nu este necesar să utilizați funcția de gestionare a versiunilor. Cu toate acestea, această funcție este utilă dacă lucrați la un fișier offline și apoi doriți să îl încărcați și să îl înlocuiți pe vechea versiune fără a pierde legătura originală distribuită.