If-Koubou

Este încărcarea wireless mai slabă decât încărcarea prin cablu?

Este încărcarea wireless mai slabă decât încărcarea prin cablu? (Cum să)

Uite, Apple face reîncărcarea fără fir cu iPhone 8, 8 Plus și X. Mă bucur! Dar există lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți despre această tehnologie - cum ar fi cât de repede se va încărca telefonul. Știi, lucruri practice.

De exemplu: este încărcarea fără fir la fel de rapidă ca și încărcarea prin cablu? Depinde. Viteza cât de repede se va încărca telefonul fără fir depinde de mai multe variabile - cum ar fi încărcătorul wireless pe care îl utilizați, de ce încărcați telefonul și de ceea ce îl comparăți în ceea ce privește viteza de încărcare. Să vorbim despre asta.

Când vine vorba de încărcarea fără fir, regula generală folosit să fie "da, este mai lent decât încărcarea cu fir". Dar, pe măsură ce timpul a trecut și tehnologia a evoluat, nu estela fel de adevărat. La fel ca încărcarea prin cablu, există o versiune mai rapidă de încărcare fără fir. Deci, așa că suntem clar de la poarta, iată ce avem de a face cu:

  • Încărcarea prin cablu: Încărcare tradițională, găsită pe fiecare telefon de la începutul timpului.
  • Încărcare rapidă / rapidă / rapidă / turbo (prin cablu): Tehnologia mai nouă, care a apărut ca standard, doar cu variații diferite ale numelui. După cum sa sugerat, acest lucru este mult mai rapid decât tarifarea obișnuită prin cablu.
  • Încărcarea fără fir: Forma wireless de încărcare standard, numai mai lent.
  • Încărcare rapidă fără fir: Echivalentul rapid al încărcării fără fir. Nu este disponibil pe toate telefoanele.

Deci, după cum puteți vedea, acest lucru nu este într-adevăr un fel de tăietură și uscat, da sau nu. Cum am spus, depinde. Dacă comparați un telefon mai vechi cu încărcare standard prin cablu pe un telefon modern, cu o încărcare rapidă fără fir, acesta din urmă va fi probabil cel mai rapid sau cel puțin comparabil. Deci, la asta e.

Dar, dacă comparați încărcarea rapidă prin cablu cu orice tip de încărcare fără fir, veți obține cu siguranță o viteză mai lentă acolo. Încărcarea rapidă prin cablu este, fără îndoială, cel mai rapid mod de succare a telefonului ... presupunând că îl acceptă. (IPhone 8 și X suportă încărcarea rapidă prin cablu, dar necesită un cablu special de tip Lightning-to-USB-C și încărcător USB-C. De asemenea, acestea suportă încărcarea fără fir rapid atât timp cât vă actualizați la iOS 11.2.)

Și asta e ceea ce aruncă cu adevărat o cheie în acest răspuns deja nu atât de simplu: nu toate telefoanele suportă toate standardele. Deci, depindechiar mai mult. Pentru a face lucrurile și mai complicate, nu trebuie doar să țineți cont de telefonul pe care îl utilizați, dar și de încărcătorul pe care îl utilizați.

Deoarece, chiar dacă aveți încărcare rapidă fără fir pe telefon, aveți nevoie și de un încărcător fără fir rapid înainte de a funcționa (la fel cum aveți nevoie de un încărcător rapid pentru încărcarea rapidă prin cablu). Și asta aduce și un alt lucru care merită menționat: încărcarea rapidă fără fir este rapidămai tare decât încărcarea regulată fără fir, deoarece devine mai fierbinte, astfel încât aceste încărcătoare au fanii în ele. Este mai mult un "fulger", dar totusi. Îl deranjează pe niște oameni. Unele telefoane vă vor permite să dezactivați încărcarea rapidă fără fir.

Revenind la întrebarea inițială pe care căutam să o răspundem aici, nu există o soluție directă - va depinde mai mult de nimic de combinația de telefon și încărcător.

Iată soluția propusă: Utilizați întotdeauna încărcarea prin cablu atunci când trebuie să vă succiți cât mai repede posibil, deoarece nu puteți merge în neregulă cu asta. Dar pentru încărcarea peste noapte, încărcarea fără fir este calea de parcurs. Este minunat să puteți să stați în pat și să folosiți telefonul, apoi să vă răsturnați și să-l aruncați pe un încărcător, fără a fi nevoie să vă grăbiți cu cablul. Sunt așa.

De asemenea, nu încercați să utilizați ambele în același timp. Nu va funcționa oricum, așa că ... nu. Nu se va încărca de două ori mai repede.

Image credit: Apple