If-Koubou

Rulați Android pe telefonul dvs. Windows Mobile

Rulați Android pe telefonul dvs. Windows Mobile (Cum să)

Interesat de Android, dar credeți că trebuie să cumpărați un nou telefon pentru al încerca? De fapt, telefonul dvs. Windows Mobile poate avea deja capacitatea de a rula Android. Astăzi vă prezentăm modul și tipul de telefon de care veți avea nevoie.

Actualizați: Acest articol a fost scris acum 5 ani și, din câte știm, acest proces nu mai funcționează pe telefoanele moderne. Este cu siguranță posibil că puteți rula Android pe un telefon mobil Windows, dar nu avem o soluție bună pentru a vă oferi. Vă recomandăm să întrebați despre modelul dvs. de telefon specific pe forumurile XDA Developer.

Instalarea aplicației Android

Pentru a rula Android, veți avea nevoie de o cartelă microSD care nu este SDHC (de obicei o cartelă mai mică de 2 GB) și un telefon Windows Mobile acceptat (a se vedea mai jos). Puteți verifica compatibilitatea cu cartele microSD vizionând cardul pentru a vedea dacă acesta afișează eticheta "HC".

Cardul microSD va trebui formatat în FAT32. Conectați cardul microSD în computer și faceți clic dreapta pe el și alegeți formatul.

Notă: Formatarea unei unități microSD va șterge totul de pe acea unitate. Asigurați-vă că ați creat o copie de siguranță a fișierelor importante înainte de ao formata.

Acum, când cardul microSD este formatat, primul pas pentru instalarea Android este găsirea portului Android potrivit pentru telefonul dvs. (vezi mai jos). Va trebui să găsiți portul care funcționează pe telefonul dvs., precum și versiunea Android pe care doriți să o rulați. Versiunile încep de la 1.0, dar de obicei veți găsi porturi pentru versiunea 1.6 sau 2.1.

După ce ați găsit portul potrivit pentru telefonul dvs. și versiunea Android pe care doriți să o utilizați, extrageți fișierele într-un dosar utilizând 7-zip.

După ce fișierele au extras, ar trebui să existe un folder numit "andboot". Du-te în folderul andboot și va exista un alt folder numit "config startup" sau "startup". Deschideți acest dosar și va trebui să găsiți fișierul startup.txt potrivit pentru telefonul dvs. În interiorul fiecărui dosar va fi un singur fișier "startup.txt". Copiați fișierul pentru modelul dvs. de telefon la rădăcina directorului andboot. Acest fișier va indica Android ce tip de hardware aveți, cât de mare este ecranul dvs., cât de multă RAM are telefonul dvs., etc., deci este foarte important să alegeți fișierul potrivit. Dacă sunteți confuz cu privire la aceste nume de telefon, vă rugăm să citiți mai jos despre găsirea modelului dvs. de telefon.

Odată ce ați mutat fișierul startup.txt corect în folderul andboot, copiați întregul dosar andboot la rădăcina cardului microSD nou formatat.

Conectați cardul microSD înapoi în telefon și deschideți browserul de fișiere de pe telefon și căutați pe cartela de memorie. Asigurați-vă că telefonul este conectat la alimentare înainte de următorii pași, deoarece pe unele telefoane care rulează pe baterie poate cauza telefonul să se blocheze.

Deschideți folderul andboot și rulați haret.exe. Dacă fișierul startup.txt este în rădăcina directorului andboot, ar trebui să puteți face clic pe "Executare" și veți primi un ecran de încărcare rapidă în timp ce opriți Windows Mobile și porniți Android.

Ar trebui să obțineți un text scrolling și, probabil, un logo frumos Android în timp ce telefonul se învârtește prima oară.

Notă: Primul boot va dura un timp considerabil mai mare decât cizmele ulterioare. și poate fi necesar să calibrați ecranul în timpul procesului de încărcare, așa că asigurați-vă că îl țineți cont.

Odată ce setările de bază ale Linux sunt terminate, noul dvs. telefon "Android" va porni la un ecran de întâmpinare, astfel încât să puteți urmări restul setărilor, cum ar fi configurarea contului dvs. de e-mail.

Sfat: dacă rulați Android pe un telefon care nu are un plan de date activ, dar are Wi-Fi, puteți accesa ecranul de pornire atingând ecranul de întâmpinare în această ordine: colțul din stânga sus, coltul din dreapta-sus, coltul din dreapta jos, colțul din stânga jos, apoi apăsați pe sigla Android. Puteți apoi să activați Wi-Fi și să vă conectați la o rețea și să vă configurați manual contul Gmail.

De obicei, este recomandat să lăsați telefonul singur în timp ce vă sincronizează informațiile pentru cel puțin 10 minute. Odată ce sincronizarea inițială este terminată, telefonul ar trebui să înceapă să ruleze mai repede și puteți să jucați în jur cu instalarea de aplicații. Dacă nu așteptați sincronizarea completă a telefonului, este posibil să aveți probleme cu prăbușirea prematură a aplicațiilor și deschiderea dialogului de închidere a forței.

Modificați toate setările și instalați toate aplicațiile dorite, acestea vor fi salvate pe cardul dvs. de memorie și vor fi gata pentru următoarea încărcare. Toate telefoanele care rulează Android de pe cardul microSD vor porni automat Windows Mobile când telefonul repornește. Pentru a rula Android din nou, deschideți browserul de fișiere și rulați din nou haret.exe.

Porturile Android

Există câteva porturi Android diferite pentru dispozitivele Windows Mobile și fiecare suportă o altă familie de dispozitive; fiecare familie de dispozitive are o varietate de suport hardware. Majoritatea telefoanelor vor suporta ecranul tactil, butoanele hardware, radioul telefonului mobil și conexiunea de date, dar unele porturi ar putea să nu accepte bluetooth, GPS sau gestionarea alimentării. Aceasta nu este o listă completă de porturi Android disponibile, dar ar trebui să acopere cele mai populare telefoane Windows Mobile.


Aproape toată dezvoltarea Android pe telefoanele Windows Mobile a început cu dezvoltarea pe HTC Touch (cunoscut și ca HTC Vogue și Verizon xv6900). HTC Touch are 100% din caracteristicile hardware care funcționează și chiar unele caracteristici care nu erau disponibile în sistemele oficiale Windows Mobile ROM. Una dintre principalele diferențe dintre Android pentru Touch și Android pentru fiecare alt telefon este tactilul permite ca Android să fie afișat în memoria ROM (memoria NAND) a telefonului. Aceasta a fost o mare pauză pentru dezvoltarea Android și a crescut durata de viață a bateriei și viteza foarte mult. Rularea aplicației Android pe Touch poate fi făcută urmând pașii de mai sus, dar este recomandat să rulați Android prin intermitentă memoria NAND a telefoanelor.Pentru a afla cum să faceți acest lucru, începeți din thread-ul Întrebări frecvente Android Android la dezvoltatorii XDA.
Porturile Android pentru HTC Touch pot fi de asemenea utilizate pe următoarele telefoane cu succes diferite.

 • HTC Nike (Neon)
 • HTC Polaris (Touch Cruise)
 • HTC Kaiser (TyTN II)
 • HTC Titan (Mogul, xv6800)

Notă: telefoanele HTC au toate numele care provin de la HTC și, în multe cazuri, fiecare operator de transport va da telefonului propriul branding și va redenumi telefonul la altceva. De exemplu, HTC Titan a fost numit Mogul pe Sprint și xv6800 pe Verizon. Pentru a găsi portul Android pentru telefonul dvs., începeți să găsiți numele HTC corect al dispozitivului dvs. Începeți de pe site-ul HTC pentru a descoperi numele oficial al dispozitivului dvs..

XDAndroid acceptă cel mai popular ecran tactil HTC Windows Mobile și dacă ați cumpărat un ecran tactil HTC Windows Mobile în ultimul an, este posibil ca acest port să vă suporte telefonul. XDAndroid rulează direct de pe telefoanele de memorie microSD pe următoarele telefoane:

 • Touch Pro (Fuze, RAPH, RAPH800, RAPH500)
 • Touch Diamond (DIAMOND, DIAM500)
 • Atingeți HD (BLACKSTONE)
 • GSM Touch Pro2 (TILT2, RHODIUM, RHOD400, RHOD500)
 • GSM Touch Diamond2 (TOPAZ)

Andromnia este un port Android pentru dispozitive Samsung. În prezent, acest port se află în stadiile pre-alfa și lucrurile precum difuzorul de căști nu funcționează. Dar dacă doriți să-l testați, acesta suportă următoarele telefoane:

 • Samsung i900 (GSM, acceptat în întreaga lume)
 • Samsung i910 (CDMA, folosit de Verizon în SUA)
 • Samsung i780 (Mirage)
 • Samsung i907 (AT & T Epix)

Wing Linux nu este atât de rapid dezvoltat ca XDAndroid, dar ar trebui să-și facă treaba dacă telefonul nu este suportat de nici un alt port. Wing Linux suportă următoarele telefoane în diferite grade:

 • HTC Artemis
 • HTC Elf, HTC Elfin
 • HTC Excalibur, T-Mobile Dash
 • HTC Gene, HTC P3400
 • HTC Herald, T-Mobile Wing
 • HTC Opal, HTC Touch Viva
 • HTC Pharos
 • HTC Profet
 • HTC Startrek
 • HTC Wizard
 • Asus P320, Galaxi Mini

De asemenea, este posibil să doriți să consultați subiecte pentru următoarele telefoane pentru a verifica starea de Android pe aceste telefoane.

Sony Xperia 1

HTC Leo (HD2)

Link-uri suplimentare

Dacă tot nu puteți găsi ceea ce căutați, vă recomandăm să consultați aceste linkuri pentru mai multe informații.

Forum XDA-Developers

Forumul PPCGeeks

Conectează-UPL

HTC Linux