If-Koubou

Samsung Galaxy S8 vs Galaxy S9: Este merită să faceți upgrade?

Samsung Galaxy S8 vs Galaxy S9: Este merită să faceți upgrade? (Cum să)

Galaxy S9 și S9 + sunt oficial oficiale și sunt multe de luat în seamă. Ele par a fi în majoritate actualizări incrementale față de predecesorii lor, așa că întrebarea multora dintre mințile oamenilor: merită să faceți upgrade dacă aveți deja S8?

Designul este mai mult de același, dar mai bun

Știi vechea zicală - dacă nu este ruptă, nu rezolvi. Ei bine, exact ce se întâmplă aici. Dacă te uiți la S9, e greu să-i spui în afară de S8. Aceasta nu este neapărat un lucru rău, deoarece S8 a fost cu ușurință cel mai bun dispozitiv Samsung de până acum, când a fost lansat. A fost un proiect de gândire în perspectivă pentru companie, mai ales cu trecerea de la acel buton de acasă îngrozitor (și teribil de depășit).

S9 este vorba despre rafinarea a ceea ce S8 a inceput. Din moment ce modelul S8 a fost o excepție dramatică față de designul obișnuit al Samsung, au existat câteva ciudățenii care trebuiau rezolvate - cum ar fi plasarea senzorilor de amprente digitale. A fost construit anterior în butonul de acasă, astfel încât să avanseze cu un design mai curat, Samsung a mutat-o ​​în spate.

Poziționarea scanerului dactiloscopului Galaxy S8.

Problema este însă că senzorul de amprente al lui S8 estechiar lângă cameră. Este sincer un loc teribil pentru un cititor de amprente digitale. Este mai greu să găsești și te sfârșești să-ți freci degetul de-a lungul camerei, încercând să atingi senzorul. Deci, cu S9, Samsung a mutat senzorul sub camera, într-un loc unde are sens.

În afară de asta, lucrurile sunt în mare parte aceleași. Dimensiunile afișajului, atât pe dispozitive standard, cât și pe cele plus, rămân aceleași (5,8 inchi și respectiv 6,2 țoli), la fel ca și rezoluția afișajului pe ambele dispozitive (2960 × 1440). Ecranul Super AMOLED este, de asemenea, surprinzător utilizat în S9, de asemenea.

Doar specificații spun doar o parte din poveste

Cu riscul de a ne repeta, specificațiile nu reprezintă factorul definitoriu pentru niciun smartphone în acest moment. Ele contează, da, dar ele nu fac sau rupe adesea un telefon - mai ales la nivelul pilot.

S9 este un upgrade incremental de la S8 în această privință. Procesorul este doar un pas în sus față de anul trecut - un Qualcomm Snapdragon 835 în S8 vs un Snapdragon 845 în S9. Este mai bun pe hârtie? Da. Este tangibil mai bun în utilizarea zilnică? Cine știe.

Situația RAM sa schimbat puțin - în timp ce S9 se lipsește cu "tradițional" 4GB de memorie RAM, S9 + primește bomba la 6GB. Telefonul dvs. va avea mai multă memorie RAM decât a făcut-o computerul dvs. cu doar câțiva ani în urmă. E nebun și destul de minunat.

Hidroizolarea, încărcarea fără fir, slotul pentru carduri SD și altele asemenea sunt tot de-a lungul drumului aici. Are toate clopotele și fluierele lui S8 - inclusiv o mufă pentru căști. Asta e aparent o mare afacere în aceste zile.

Lucrarea reală a fost pusă în cameră

Dacă vizionați videoclipul de lansare Galaxy S9, veți observa un singur lucru: este vorba despre aparatul foto. De ce? Pentru că asta definește smartphone-urile acum.

Înapoi în timpul zilei, a fost vorba despre cât de mult ar putea fi stocat într-un singur dispozitiv sau ce viteză de ceas a fost procesorul. Acum e camera. Dacă un telefon nu are o cameră de criminal, atunci este mort în apă.

Deci, nu este o surpriză faptul că Samsung se concentrează cu adevărat pe cameră, atât pentru S9 cât și pentru S9 +, care au camere diferite. Samsung a preluat conducerea Apple pe această cale, lăsând S9 mai mică cu o singură cameră și stivuind S9 + cu împușcături duale din spate.

Dar nu este vorba doar de numărul de camere pe care le are fiecare telefon, deoarece camera principală are o caracteristică unică cu lentile cu diafragmă dublă. Practic, aceasta înseamnă că aparatul foto are două deschideri: f / 1,5 și f / 2,4. Primul este pentru performanțe mai bune la lumină slabă, în timp ce acesta din urmă este pentru orice altceva.

Folosind setarea Auto, camera decide ce diafragmă este potrivită și comută automat. Dacă iluminarea ambientală este mai mică de 100 de lux, comută la diafragma f / 1,5. Dacă iluminarea este mai strălucitoare decât cea utilizată, aceasta utilizează diafragma implicită f / 2,4.

Cu toate acestea, pentru camera captivantă în rândul dvs., veți putea să utilizați setarea Pro software-ului aparatului foto pentru a controla manual fiecare aspect al camerei - inclusiv diafragma de fotografiere.

Această nouă caracteristică dual aperturi se găsește atât pe camera foto standard a camerei S9, cât și pe camera largă a lui S9 +.

Dar bunele aparate de fotografiat nu se opresc cu imagini excelente. De asemenea, s-au făcut lucrări cu privire la opțiunile video, mai ales atunci când este vorba de încetinire. Galaxy S9 poate înregistra filme cu mișcare lentă, la o viteză de 960 de cadre pe secundă fără precedent, ceea ce face o captură incredibil de impresionantă. Există, desigur, avertismente. Acesta poate captura numai această rată la 720p, și este limitat la 20 de fotografii pe video. Dar, de fapt, asta e, probabil, bine - este puțin probabil să filmați complet filme pe telefon, oricum.

Puteți, de asemenea, să setați aceste filme cu încetinitor ca tapet de fundal pentru lockscreen. Este greu să spunem ce va face asta pentru viața bateriei, dar trebuie să recunoașteți că este destul de răcoros.

Mutarea înainte cu realitatea augmentată

Mergând împreună cu acea cameră este realitatea augmentată - sau AR pe scurt. AR este una dintre caracteristicile mai reci care vor ieși în ultimii ani și unul dintre instrumentele mai utile pe care le vom avea la dispoziție.

Atât de utilă pe cât credem că va fi o zi, Samsung va trăi capabilitățile AR ale lui S9 cu o caracteristică importantă: AR Emoji. Da, emoji care arata ca tine. Toate aceste capacități și potențial neexploatat, dar este vorba de a fi capabil să vă exprimați cu o față de desen animat care arată mai mult ca a ta decât o emoji regulat.

La fel de cinic ca sună, totuși, înțelegem. Animoji sunt prosti pe popularul iPhone X, așa că Samsung a vrut să facă ceva pentru a concura.

Dar nu este vorba despre AR Emoji. Samsung Bixby, de cele mai multe ori-a-a-but-poate-uneori-folosit de către cineva asistent digital, este, de asemenea, atingând unele beneficii AR. Acesta va putea să traducă automat textul din alte limbi, la fel ca Google Translate. De asemenea, identifică obiecte și oferă sugestii, la fel ca Google Lens. Dar artiștii hei-buni copiați, mari artiști fură ... nu?

Deci, ar trebui să cumpărați unul dacă aveți un S8?

Aceasta este întrebarea pe care intenționăm să o răspundem și, ca întotdeauna, este o problemă dificilă de abordat.

Prin majoritatea standardelor, aș spuneNu. Dacă aveți un S8, aveți deja 90% din ceea ce face S9 bun. Cu toate acestea, dacă această cameră nouă pare a fi ceva ce nu puteți trăi fără, cine să vă spunem altfel? Nimeni, asta e cine.

Celălalt grup care ar putea dori să facă upgrade de la S8 sunt oameni care pur și simplu doresc să obțină cel mai mare telefon. Dacă sunteți un utilizator S8 care dorește pentru imobilul suplimentar oferit de S8 +, atunci prin toate mijloacele - scapa de acel S8 și du-te pentru S9 +. Sincer, dacă intenționați să cumpărați un S9, ar recomanda oricum să mergeți cu S9 +.

Dar pentru toți ceilalți, nu credem că merită actualizarea. S8 are deja o cameră excelentă - una dintre cele mai bune pe smartphone-urile de astăzi - și acesta este punctul de vânzare real al lui S9. Deci, dacă nu absolutnevoie o camera mai buna, atunci esti bun.

Întrebarea reală este cât de multe dintre caracteristicile lui S9 vor face drumul spre S8. Din păcate, Samsung a fost extrem de liniștit pe acest front, ceea ce nu este surprinzător deoarece ei doresc ca oamenii să cumpere cele mai noi telefoane. Dar dacă trecutul este vreun indiciu, unele dintre aceste caracteristici se vor schimba.

Credit de imagine: Samsung.com