If-Koubou

Îndepărtați în mod eficient PPA-urile și reveniți la versiuni stabile în Ubuntu

Îndepărtați în mod eficient PPA-urile și reveniți la versiuni stabile în Ubuntu (Cum să)

Dacă ați adăugat un PPA și ați rulat într-un bug urât în ​​software-ul actualizat, ar trebui să reveniți la depozitele Ubuntu. Făcând-o în siguranță poate fi dificilă - din fericire Ubuntu Tweak poate face asta pentru noi.

Eliminați pachetele nedorite

Există câteva chestiuni legate de eliminarea unui PPA. Cel mai simplu este să eliminați toate pachetele care au fost furnizate exclusiv de acel PPA.

De exemplu, dacă am încercat versiunea beta a Firefox 4.0, ar trebui să eliminăm toate pachetele firefox-4.0 înainte de a elimina PPA pe timp de noapte. Pentru a face acest lucru, vom deschide un terminal (Aplicații> Accesorii> Terminal sau Ctrl + Alt + T) și tastați următoarea comandă.

sudo apt-get elimina firefox-4.0 *

Comanda exactă va depinde de pachetele pe care trebuie să le eliminați. Dacă nu vă amintiți toate pachetele furnizate de un anumit PPA, cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să vizitați pagina Launchpad a PPA și să consultați pachetele pe care le oferă.

Actualizați pachetele actualizate

Ubuntu Tweak oferă o modalitate ușoară de a downgrada toate pachetele pe care PPA le-a îmbunătățit - și chiar dacă nu este nevoie să faceți upgrade, vă recomandăm să urmați pașii din această secțiune deoarece va dezactiva PPA.

Primul pas este să instalați Ubuntu Tweak dacă nu aveți deja instalat. Ubuntu Tweak nu se află în depozitele Ubuntu, dar din fericire are PPA propriu: ppa: tualatrix / ppa. Apelați după ghidul nostru mai detaliat pentru a adăuga PPA-uri noi sau pur și simplu deschideți un terminal și introduceți următoarele comenzi.

sudo add-apt-repository ppa: tualatrix / ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get a instala ubuntu-tweak

Odată instalat, puteți găsi Ubuntu Tweak în meniul Applications> System Tools.

Deschideți Ubuntu Tweak și selectați pachetul Cleaner din lista din stânga.

Faceți clic pe butonul Purge PPAs din partea dreaptă. Dacă lista de PPA-uri este gri, faceți clic pe butonul Deblocare și introduceți parola de administrator.

Selectați PPA-urile pe care doriți să le eliminați făcând clic pe caseta de selectare de lângă acestea. Faceți clic pe butonul Curățare după ce ați terminat.

Veți fi solicitat să faceți upgrade la pachetele care au versiuni anterioare în depozitele Ubuntu. În cazul nostru, eliminăm PPA care conține noile build-uri de Mozilla Firefox.

Faceți clic pe Da și Ubuntu Tweak va face downgrade pentru dvs.

Dacă doriți să vă întoarceți sistemul la aceeași stare ca înainte de a instala PPA, puteți utiliza Ubuntu Tweak pentru a elimina propriul PPA și apoi apt-get elimina ubuntu-tweak. Cu toate acestea, vă recomandăm să păstrați Ubuntu Tweak pentru toate celelalte lucruri pe care le face!