If-Koubou

Digital Locker Hollywood vă dorește să utilizați: UltraViolet Explained

Digital Locker Hollywood vă dorește să utilizați: UltraViolet Explained (Cum să)

UltraViolet este o dulap ¨ dudigital ¨ pentru filmele tale create de studiourile mari de film. Este un raspuns la iTunes - studiourile nu doresc ca toti clientii sai sa foloseasca iTunes, Apple fiind singura companie in control.

Majoritatea oamenilor ignoră în general UltraViolet. Nu funcționează bine. Acestea nu sunt doar dureri de stomac, sau cel puțin nu ar trebui să fie - UltraViolet a lansat în 2011. Este acum 2014, astfel încât acest serviciu a avut ani pentru a obține actul său împreună.

Cum a început UltraViolet

Odată la un moment dat, studiourile de film au inclus un "Digital Copy", cu multe DVD-uri și filme Blu-Ray. Cumpărați un disc fizic și veți primi un cod gratuit pentru a răscumpăra copia digitală pe iTunes, economisind astfel necazul de a rupe DVD-ul (care este ilegal sub DMCA în SUA). Acest lucru v-a încurajat, de asemenea, să cumpărați un disc fizic și să obțineți o copie digitală în loc să cumpărați doar o copie digitală pe iTunes. A ajutat la susținerea vânzărilor DVD și Blu-Ray.

Studiourile de film nu erau nebunești în legătură cu acest sistem. Acestea au împuternicit Apple și iTunes, care au concurat cu vânzările de filme digitale. Industria muzicală a devenit prea confortabilă cu Apple și iTunes a devenit magazinul principal pentru achiziționarea de muzică digitală - industria cinematografică a vrut să evite capcanele în care industria muzicală a căzut. Deci, sa născut UltraViolet.

Ideea UltraVioletului

În opinia lor, studiourile de film nu au decis să creeze fiecare propriile lor concurenți iTunes incompatibili. UltraViolet este de fapt o idee frumoasă - cel puțin în concept. Este un sistem DRM, dar unul care este interoperabil și vă permite să alegeți între mai multe magazine și mai multe servicii pentru stocarea, descărcarea și difuzarea videoclipurilor. Nu sunteți încuiat într-un singur magazin și un singur serviciu - sau, mai rău, un magazin separat și un serviciu separat pentru fiecare studio de film.

Primul lucru pe care trebuie să-l folosiți este UltraViolet, un dulap digital pentru stocarea filmelor dvs. De exemplu, vă puteți înscrie pentru un cont Flixster gratuit. Apoi, puteți utiliza aplicațiile Flixster pentru redarea sau descărcarea filmelor și emisiunilor TV în contul dvs. UltraViolet.

Dacă achiziționați discuri Blu-Ray, veți observa probabil că apar coduri UltraViolet. Aceste coduri pot fi răscumpărate pentru copii UltraViolet care pot fi stocate într-un serviciu precum Flixster. Indiferent de studioul de film, copiile lor UltraViolet pot fi stocate în același loc. De asemenea, ați putea cumpăra copii digitale în format UltraViolet din diferite magazine și să le stocați pe toate în dulapul dvs. video digital principal. Aveți posibilitatea să utilizați un serviciu "Äúdisc to digital" care vă va oferi copii digitale ale DVD-urilor fizice sau ale discurilor Blu-Ray pentru o taxă sau cumpărați o copie digitală online.

UltraViolet vă permite să vă partajați biblioteca cu până la cinci persoane și permite trei fluxuri simultane, astfel că oferă chiar și unele caracteristici de partajare frumoase

În teorie, aceasta este o idee bună - ar trebui să permită alegerea, concurența și un ecosistem vibrant. În practică, execuția nu a fost foarte ușor de utilizat.

Realitatea UltraVioletului

Majoritatea oamenilor nu par a se deranja cu UltraViolet. UltraViolet a primit recent mai multa atentie publica gratie filmului Veronica Mars, care a oferit suportatorilor sai Kickstarter cu copiile lor digitale printr-un cod de rascumparare UltraViolet. Mulți fani nu au fost mulțumiți de acest lucru și s-au luptat cu UltraViolet și cu aplicațiile sale buggy.

Pentru a răscumpăra acest cod, trebuie să vă înscrieți pentru un serviciu cum ar fi "Flixster" de la Warner Bros, "Vudu" de la Walmart, "Best Buy's CinemaNow" sau "Target's Target Ticket". Apoi, va trebui să vă înscrieți pentru un cont UltraViolet la UVVU.com, să conectați serviciul de rambursare UltraViolet la dulapul dvs. digital și să răscumpărați codul pe serviciu, care îl va pune la dispoziție pe dulapul dvs. digital.

Este posibil să vedeți un mesaj de eroare care spune că serviciul dvs. este "deja conectat la un cont UltraViolet" dacă v-ați înscris vreodată în trecut - de exemplu, pentru a încerca să valorificați un cod UltraViolet livrat împreună cu un disc Blu-Ray. Apoi, va trebui să vă sapați contul uitat sau să creați unul nou.

Aplicațiile asociate serviciilor oferite de UltraViolet par a fi, de asemenea, mai buggier și mai puțin complexe, în funcție de mulți susținători Kickstarter dezamăgit.

Să fim cinstiți aici - studiourile de film au eșuat în scopul de a oferi o alternativă convingătoare la iTunes. Nu au făcut sistemul ușor de înțeles și ușor de utilizat, și nici nu au oferit aplicații convingătoare care să funcționeze, precum iTunes sau chiar serviciul Amazon de filmare digitală. Dacă ar fi avut-o, nu am fi văzut suporterii Veronica Mars Kickstarter inundând Internetul cu plângerile lor. Oamenii ar fi bucuroși să folosească UlraViolet pentru că le-a oferit mai multe posibilități și opțiuni.

Nu există nici un motiv real să căutați UltraViolet. Dacă puteți obține o copie digitală gratuită cu discul Blu-Ray, acesta este un lucru, dar probabil că sunteți mai bine să utilizați iTunes sau Amazon dacă doriți o copie digitală a unui film.

Credit de imagine: brx0 pe Flickr