If-Koubou

Înțelegeți setările de confidențialitate și securitate din sistemul OS X pentru a vă menține datele în siguranță

Înțelegeți setările de confidențialitate și securitate din sistemul OS X pentru a vă menține datele în siguranță (Cum să)

Dacă utilizați sistemul de operare OS X, probabil că ați mai perceput preferințele de securitate în mai multe rânduri. Aceste preferințe sunt destul de simple, dar există câteva trăsături notabile despre ele care merită explorări ulterioare.

Securitatea sistemului ar trebui să fie întotdeauna una dintre preocupările principale ale unui utilizator. Nu vorbim doar despre parole puternice și firewall-uri, există și alte considerații pe care doriți să le faceți, cum ar fi criptarea hard disk-ului dvs., care servicii pot să vă afle locația și ce aplicații puteți instala.

Gama de preocupări legate de securitate pe sistemele moderne este destul de vastă și largă, din fericire majoritatea producătorilor de sisteme de operare au dezvoltat modalități de ao face destul de ușor și fără durere pentru utilizatori. Android, de exemplu, a îmbunătățit modul în care se afișează notificările, astfel încât să puteți ascunde conținutul de notificare sensibil pe ecranul de blocare. Între timp, utilizatorii iPhone și iPad își pot debloca fără efort dispozitivele cu ajutorul amprentelor digitale.

Cu aceste îmbunătățiri și îmbunătățiri, securitatea dispozitivelor și confidențialitatea utilizatorilor sunt o preocupare importantă, fără a fi oneroase și a fi în cale, și poate fi chiar un fel de distracție.

OS X nu este diferit, și pentru că Mac-ul dvs. este la fel de probabil ca un candidat pentru hacking, spionaj și alte tipuri de atacuri, este o idee bună să înțelegeți complet ce opțiuni oferă în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea.

Ce fac opțiunile generale

Pentru a accesa preferințele dvs. "Securitate și confidențialitate", faceți acest lucru deschizând mai întâi Preferințele de sistem din Dock sau utilizând Spotlight pentru ao căuta. Odată ce ați deschis preferințele "Securitate și confidențialitate", veți vedea că există patru file pe ea.

Preferințele "Securitate și confidențialitate" trebuie deblocate mai întâi cu parola de sistem pentru a accesa majoritatea opțiunilor.

Pentru a efectua majoritatea modificărilor, va trebui mai întâi să faceți clic pe pictograma de blocare și să introduceți parola.

Opțiunile "Generale" oferă utilizatorilor puterea de a-și schimba parolele și de a seta intervalul de timp când este necesar să deblocați aparatul după ce computerul doarme sau dacă se activează economizorul de ecran.

Secțiunea de mai jos este foarte importantă deoarece vă permite să dictați ce aplicații pot fi instalate. Puteți să-l constrângeți numai în aplicațiile Mac App Store, App Store și Apple aprobate de "dezvoltatori identificați" sau aplicații de oriunde.

Vă recomandăm să nu setați acest lucru la "Oriunde". Opțiunea de mijloc este de obicei cel mai bun compromis între securitatea sistemului și comoditatea utilizatorului.

În cele din urmă, în partea de jos este un buton persistent "Advanced ...".

Fiecare utilizator Mac ar trebui să știe cel puțin despre existența acestor opțiuni avansate. Există șanse ca caracteristica de blocare a parolei să fie suficientă, dar dacă partajați o mașină și uitați să vă deconectați, atunci cel puțin alți utilizatori nu trebuie să aștepte să vă deblocați și să vă deconectați, astfel încât să o poată utiliza.

Acestea sunt opțiuni bune pentru a ști cel puțin, chiar dacă nu le folosiți niciodată.

După cum am spus, aceste opțiuni avansate sunt persistente, ceea ce înseamnă că ele vor apărea în partea de jos a preferințelor "Securitate și confidențialitate", indiferent de tab-ul pe care îl utilizați.

Criptarea previne toate sortimentele de probleme

Apelul de a cripta hard disk-ul practic se reduce la acest lucru: în cazul în care laptop-ul este pierdut sau furat, cineva ar putea conceivably încă citi datele pe ea. Criptarea înseamnă că nimeni nu poate accesa aceste date decât dacă cunosc parola pentru ao decripta. Evident, punctul slab este puterea reală a parolei, dar criptarea oferă o umbrelă protectoare împotriva tuturor hoților, dar cei mai hotărâți și mai calificați.

Funcția de criptare a sistemului OS X se numește FileVault și poate fi activată în fila "FileVault".

Criptarea discului de sistem nu este necesară, însă ar trebui să o luați în considerare dacă luați în serios securitatea.

Criptarea hard disk-ului Mac este un proces destul de simplu și, dacă nu ați făcut-o încă, vă recomandăm să faceți acest lucru cât mai curând posibil.

Păstrați intrușii cu Firewall-ul

Un firewall este esențial pentru a evita apariția atacurilor externe. Cu firewall-ul activat, orice "aplicații, programe și servicii neautorizate" va fi interzis să accepte conexiunile primite.

Dacă faceți clic pe butonul "Opțiuni Firewall ...", vă veți permite să "Blocați toate conexiunile primite" sau să dictați ce aplicații și servicii sunt în mod specific permise sau blocate.

Dacă încă nu sunteți sigur dacă trebuie sau nu să activați paravanul de protecție pe calculatorul dvs. Mac, puteți afla mai multe despre acesta și cum funcționează acesta și deci lua o decizie în cunoștință de cauză.

Opțiunile de confidențialitate foarte importante

În sfârșit ajungem la carnea problemei, fila "Confidențialitate". Există câteva elemente importante pe care doriți să le acordați atenție, deci hai să mergem direct.

Pentru a începe, "Serviciile de localizare" pot fi dezactivate complet sau puteți dezactiva selectiv anumite aplicații care o utilizează.

Faceți clic pe butonul "Detalii ..." de lângă "Servicii de sistem" pentru a dezactiva sugestiile Spotlight bazate pe locație. De asemenea, puteți afișa pictograma barei de meniu când serviciile de sistem solicită locația dvs.

Dacă lăsați "Sugestii Spotlight" activate, rezultatele bazate pe locație vor apărea în căutările Spotlight.

Dacă doriți să limitați ce aplicații au acces la persoanele dvs. de contact, atunci va trebui să faceți acest lucru în secțiunea "Persoane de contact". Deconectați toate aplicațiile pe care doriți să le blocați.

Asigurați-vă, de asemenea, că vă uitați la opțiunile "Diagnosticare & Utilizare", în cazul cărora puteți alege sau refuza să trimiteți datele de eroare, diagnosticare și utilizare Apple.

Probabil că veți dori să stați puțin pe opțiunile "Confidențialitate" doar pentru a vă asigura că ați blocat totul așa cum doriți. Nu fiți timizi să treceți prin toate celelalte categorii și să vedeți ce acțiuni puteți întreprinde pentru a vă proteja identitatea.

Luând în serios securitatea și confidențialitatea, chiar și pe un sistem notoriu sigur, cum ar fi OS X, va fi întotdeauna la vârful celor mai bune practici de calcul. Cel puțin atunci, chiar dacă nu intenționați să folosiți firewall-ul OS X sau să criptați unitatea de sistem, opțiunile generale și de confidențialitate pe care le-am discutat cu siguranță merită o atenție deosebită.

Nu uitați, prețuim comentariile, întrebările și sugestiile dvs., dacă aveți orice feedback pe care doriți să îl părăsiți, vă rugăm să discutați în forumul nostru de discuții.