If-Koubou

Imposibil de șters adaptorul de rețea în Windows 10?

Imposibil de șters adaptorul de rețea în Windows 10? (Sfaturi pentru computer)

Recent, am dezinstalat software-ul VPN de pe sistemul meu pentru că nu îl mai folosesc, dar adaptorul virtual de rețea creat de software nu a fost eliminat automat. Când am încercat să șterg adaptorul de rețea din lista de adaptoare, opțiunea de ștergere a fost lină.

După un pic de depanare, am reușit în cele din urmă să elimină adaptorul de rețea din sistemul meu Windows 10. În acest articol, voi menționa toate metodele diferite pe care le puteți încerca, pornind de la cea mai ușoară și trecând la cele mai tehnice. Dacă aveți nevoie să editați registrul, asigurați-vă că faceți mai întâi copia de siguranță a regiștrilor.

Deci, în mod special, iată problema pe care am avut-o. Am deschis Panoul de Control, m-am dus la Centrul de Rețea și Partajare și am făcut clic Schimbă setările adaptorului. Când am încercat să fac clic dreapta pe adaptorul pe care doream să îl elimin, Șterge nu a fost disponibilă.

Metoda 1 - Utilizați Manager dispozitive

Primul lucru pe care îl puteți încerca este să deschideți Device Manager (faceți clic pe Start și tastați managerul de dispozitive), să extindeți Adaptoare de rețea, apoi faceți clic dreapta pe adaptorul de rețea pe care doriți să-l eliminați.

Aici veți vedea o opțiune numită Dezinstalați dispozitivul. Acest lucru ar trebui să nu fie greu. Dacă este, continuați cu următoarea metodă. Când selectați dispozitivul de dezinstalare, va apărea o altă fereastră care va cere confirmarea dezinstalării.

De asemenea, veți vedea o opțiune pentru ștergerea software-ului de driver pentru dispozitiv. Dacă doriți să eliminați complet adaptorul de rețea, vă recomandăm să selectați această opțiune pentru a elimina și driverul. Dacă totul merge bine, ar trebui să vedeți că adaptorul a fost eliminat atât din Device Manager, cât și din lista de adaptoare de rețea din Panoul de control.

Dacă nu vedeți dispozitivul listat aici, puteți încerca să dați clic pe Vedere și apoi Afișați dispozitive ascunse.

Metoda 2 - Ștergeți profilul rețelei

De asemenea, putem încerca să ștergem profilul rețelei prin linia de comandă și apoi să încercăm metoda Metoda 1 din nou. În primul rând, trebuie să deschideți o comandă de comandă ridicată făcând clic pe Start, tastând CMD apoi faceți clic dreapta pe butonul de comandă și alegeți Rulat ca administrator.

Acum introduceți următoarea comandă pentru a vedea toate adaptoarele cu fir (Ethernet):

netsh lan profiluri de spectacol

Dacă trebuie să eliminați un adaptor fără fir, tastați această comandă:

netsh wlan arată profiluri

Dacă primiți un mesaj de eroare despre Prin cablu sau Serviciul WLAN AutoConfig care nu se execută, apoi faceți clic pe Start, introduceți în services.msc, faceți clic dreapta pe serviciul corespunzător și alegeți start.

Acum când executați comanda, ar trebui să vedeți o listă de profiluri. În cazul meu, am doar un profil pe acest computer.

Apoi tastați următoarea comandă, care va șterge interfața dorită.

netsh lan șterge profil interfață = "InterfaceName"

Din nou, dacă este o interfață fără fir, utilizați wlan in loc de lan. Numele interfeței este afișat în partea de sus a fiecărei rubrici (Profil pe numele interfeței) când ați rulat comanda de afișare a profilurilor. Odată ce profilul a fost șters, reporniți computerul și încercați din nou metoda Metoda 1.

Metoda 3 - Eliminați setările adaptorului prin intermediul registrului

Pe lângă ștergerea profilului de rețea, puteți încerca, de asemenea, să eliminați setările adaptorului prin intermediul registrului. După ce eliminați setările, puteți reveni la metoda 1 și încercați să eliminați adaptorul. Pentru a elimina setările, deschideți editorul de registru (faceți clic pe Start și introduceți în regedit.msc) și navigați la următoarea cheie:

HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Servicii - Tcpip - Parametri - Interfețe

Veți vedea mai multe articole listate cu o serie lungă de numere aleatorii. Dacă faceți clic pe fiecare, veți vedea adresa IP care este atribuită acelui adaptor de rețea.

Puteți confirma care adaptor de rețea corespunde acelei chei de registry deschizând un prompt de comandă (Start și tastați cmd) și tastând ipconfig.

După cum puteți vedea, adaptorul Ethernet este cel care are o adresă IP de 192.168.1.233. Deci, ați șterge cheia sub Interfețele care încep cu 73123f2a-ad10-4f4b-900e .... Dacă faceți clic pe o interfață diferită, una dintre ele va avea IP 192.168.247.1, care corespunde adaptorului de rețea VMWare de pe computer. Din nou, acest lucru șterge numai setările adaptorului, nu adaptorul propriu-zis. Reporniți computerul și încercați metoda din nou.

Metoda 3 - Resetați setările de rețea

În Windows 10, puteți restabili și setările de rețea, care vor șterge toate adaptoarele de rețea și apoi le vor instala din nou. Va trebui să reconfigurați orice setări pentru acești adaptori, dar vă poate ajuta să eliminați adaptoare de rețea vechi sau vechi.

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe Start, apoi pe Setări și apoi faceți clic pe Rețea și Internet.

Click pe stare în meniul din stânga și apoi derulați până la capăt până când vedeți Resetare rețea. Vi se va cere să confirmați și apoi reporniți computerul. În cazul în care adaptorul în cauză este plecat după repornire, atunci grozav! Dacă nu, încercați Metoda 1 din nou.

Metoda 4 - Dezactivați în BIOS

Dacă adaptorul de rețea în cauză este construit pe placa de bază, puteți încerca, de asemenea, să dezactivați adaptorul de rețea din BIOS. Citiți postarea mea anterioară despre cum să accesați BIOS-ul dacă nu sunteți sigur cum.

Odată ce vă aflați în BIOS, va trebui să căutați în secțiunea care vă permite să dezactivați hardware-ul. De obicei, veți vedea ceva asemănător La bordul Gbit sau La bord LAN cu opțiunea de dezactivare.

Sperăm că una dintre aceste metode v-a ajutat să scăpați de un adaptor de rețea vechi sau învechit pe mașina dvs. Windows. Dacă aveți în continuare probleme, nu ezitați să postați un comentariu și voi încerca să vă ajut. Bucurați-vă!