If-Koubou

Treceți la cele mai recente versiuni ale software-ului dvs. preferat Ubuntu cu PPA

Treceți la cele mai recente versiuni ale software-ului dvs. preferat Ubuntu cu PPA (Cum să)

Ubuntu își obține stabilitatea de la testarea puternică a noilor versiuni de software. Cu toate acestea, dacă doriți să riscați o anumită instabilitate și să încercați cele mai recente versiuni ale programelor preferate, vă vom arăta cum!

Folosirea acestor pachete mai noi necesită utilizarea unor surse de programe în afara depozitelor normale de Ubuntu. Din fericire, există sute, iar adăugarea lor la Ubuntu este extrem de ușoară!

Aceste alte surse de software se numesc Arhive de Pachete Personale (PPA). În majoritatea cazurilor, căutarea software-ului pe care doriți să îl actualizați și cuvântul "ppa" vă va duce la o pagină care vă spune numele PPA și câteva detalii suplimentare. Tot ce aveți cu adevărat nevoie este numele PPA.

În exemplul nostru, vom folosi PPA pentru construirea zilnică a Mozilla Firefox. Numele PPA este PPA: ubuntu-mozilla-de zi cu zi / ppa.

Notă: Metoda descrisă mai jos este valabilă numai pentru Ubuntu 9.10 și mai sus. Pentru versiunile anterioare ale Ubuntu, folosiți ghidul nostru anterior pentru adăugarea de depozite suplimentare.

Doar pentru referință, înainte de a adăuga PPA, cu cele mai recente actualizări versiunea noastră de Firefox este 3.6.10.

Deschideți o fereastră terminală (fie Aplicații> Accesorii> Terminal sau Ctrl + Alt + T) și introduceți următoarea linie

sudo add-apt-repository

care, în cazul nostru, este

sudo add-apt-repository ppa: ubuntu-mozilla-daily / ppa

Acum, când deschidem Managerul de Actualizare (Sistem> Administrare> Actualizator Manager) și dă click pe Verifică, primim actualizări pentru Firefox.

Instalarea acestor actualizări ne oferă cea mai recentă versiune de Firefox!

Acest PPA se întâmplă, de asemenea, să includă și alte pachete, inclusiv Firefox 4.0 beta. Cu o repede sudo apt-get instala Firefox-4.0 putem încerca acum cea mai recentă versiune beta a Firefox.

PPA-urile reprezintă o modalitate excelentă de a alege în mod selectiv ce software doriți să riscați să vă actualizați până la cea mai recentă versiune. Ce PPA folosiți? Spuneți-ne în comentariile!