If-Koubou

Ce este ctfmon.exe și de ce se execută?

Ce este ctfmon.exe și de ce se execută? (Cum să)

Nu aveți nicio îndoială să citiți acest articol pentru că sunteți frustrați de procesul ctfmon.exe care pur și simplu nu va opri deschiderea indiferent de ceea ce faceți. Îl eliminați din elementele de pornire și reapare doar în mod magic. Deci ce este?

Acest articol face parte din seria noastră în curs de desfășurare, explicând diverse procese găsite în Managerul de activități, cum ar fi svchost.exe, dwm.exe, mDNSResponder.exe, conhost.exe, rundll32.exe, Adobe_Updater.exe și multe altele. Nu știu ce sunt aceste servicii? Mai bine începeți să citiți!

Ctfmon este procesul Microsoft care controlează intrarea alternativă a utilizatorului și bara de limbă Office. Este modul în care puteți controla computerul prin intermediul unui discurs sau al unui comprimat stilou sau utilizând intrările de pe tastatură pe ecran pentru limbile asiatice.

Dacă utilizați oricare dintre cele de mai sus, ar trebui să lăsați activat. Pentru toți ceilalți, vom ajunge la serviciul de dezactivare a acestui serviciu enervant.

În funcție de configurația sistemului dvs., există un număr de pași diferiți pentru al dezactiva. Am încercat să listați toate metodele de mai jos.

Pasul 1: Dezactivarea în Microsoft Office 2003

Putem elimina introducerea alternativă de text din Microsoft Office 2003 prin eliminarea acelei caracteristici din configurare.

Notă: Nu mi-am dat seama unde este setarea echivalentă pentru Office 2007 (dacă există una), dar putem, de asemenea, să o dezactivăm într-un mod diferit de mai jos.

Mergeți la Adăugare / eliminare programe, alegeți Schimbarea instalării Microsoft Office și asigurați-vă că bifați caseta pentru "Alegeți personalizarea avansată a aplicațiilor" înainte de a lovi în continuare.

Găsește "Input Alternative User" în listă și schimbați meniul drop-down la "Not available", astfel încât să arate astfel:

Pasul 2a: Dezactivarea în Windows XP

Există un pas suplimentar pe care îl putem lua pentru a vă asigura că este dezactivat în Windows XP, ceea ce pare să fie cel mai bun răspuns pentru utilizatorii XP.

Deschideți Panoul de control și alegeți opțiunile regionale și lingvistice.

Alegeți fila Limbi și apoi faceți clic pe Detalii în partea de sus.

Acum, în fila Avansat puteți alege să "Dezactivați serviciile text avansate", care ar trebui să închidă imediat ctfmon.

Veți dori, de asemenea, să aruncați o privire la prima fila Setări și asigurați-vă că caseta "Servicii instalate" arată asemănătoare cu aceasta:

Dacă aveți mai mult de un serviciu instalat, atunci ctfmon s-ar putea întoarce ... De exemplu, în sistemul meu a existat o intrare pentru comprimatul meu de desen, pentru a putea fi utilizat ca introducere de text ... pe care nu-mi pasă, așa că am apăsat pe Remove on aceasta.

Pasul 2b: Dezactivarea în Windows Vista

Setarea de mai sus pentru dezactivarea completă a serviciilor de text nu pare să existe în Windows Vista în măsura în care pot spune, dar putem elimina serviciile suplimentare de intrare folosind o metodă similară.

Deschideți Panoul de control, alegeți opțiunile regionale și lingvistice și apoi găsiți "Schimbați tastaturile sau alte metode de introducere".

În fila Tastaturi și limbi, puteți selecta Schimbarea tastaturii.

Acum veți fi în sfârșit pe același ecran ca și în Windows XP. Veți dori din nou să eliminați serviciile suplimentare instalate în listă, altele decât limbajul standard al tastaturii.

Pasul 3: Înlăturați de la pornire

Nu veți dori să faceți acest pas înainte de a le face pe ceilalți, deoarece vor fi suprascrise din nou. Deschideți msconfig.exe prin meniul de pornire sau caseta de căutare, apoi găsiți fila Startup.

Găsiți ctfmon în listă și dezactivați-l debifând caseta. Amintiți-vă că dacă nu ați dezactivat ctfmon prin una din celelalte setări, acest lucru nu vă va ajuta foarte mult.

Pasul 4: Dacă totul eșuează

Puteți să anulați complet înregistrarea dll-urilor care rulează serviciile alternative de intrare prin rularea acestor două comenzi din caseta de derulare (una câte una)

Regsvr32.exe / u msimtf.dll

Regsvr32.exe / u msctf.dll

Dacă efectuați acest pas, ar trebui să utilizați și Pasul 3 pentru a scăpa de intrările de pornire.

Pasul 5: Reporniți

Reporniți computerul și apoi deschideți o aplicație Microsoft Office dacă aveți instalată. Verificați dacă ctfmon.exe nu rulează.

Pentru mai multe informații, citiți articolul Microsoft despre subiect.