If-Koubou

Ce este ctfmon.exe și aveți nevoie de el?

Ce este ctfmon.exe și aveți nevoie de el? (MS Office Sfaturi)

Vă vedeți un proces numit CTFMON.exe utilizând resursele de pe PC-ul Windows? De cele mai multe ori, acest proces este inofensiv și într-adevăr nu trebuie să vă faceți griji. Cu toate acestea, dacă consumă CPU-ul dvs., s-ar putea să fie nevoie de timp pentru al dezactiva.

Deci, ce este ctfmon.exe? Este un proces care rulează întotdeauna în fundal și care monitorizează programul activ în cazul în care programul are nevoie de suport pentru recunoașterea vorbirii, recunoașterea scrierii de mână sau alte servicii alternative de introducere a utilizatorilor.

Dacă nu utilizați bara de limbă în Windows și nu utilizați niciun fel de dispozitiv de intrare alternativ, cum ar fi un comprimat cu stilou, atunci într-adevăr nu aveți nevoie de acest proces în desfășurare.

Deci, cum puteți să eliminați ctfmon.exe din sistemul dvs.? Puteți ucide întotdeauna procesul, dar nu recomand acest lucru, deoarece este un proces de sistem. De asemenea, puteți încerca debifarea în MSCONFIG, dar va reveni întotdeauna după o repornire. Pentru ao elimina corect, urmați pașii de mai jos.

Rețineți că uneori ctfmon.exe poate fi un virus. O mulțime de programe malware sunt concepute astfel încât să se implice în serviciile Windows încorporate pentru a evita detectarea lor. Dacă nu aveți deja un program anti-virus, vă recomandăm să utilizați Kaspersky sau Bitdefender deoarece acestea au o performanță consistentă în clasamentul AV-Test și AV-Comparatives. O altă opțiune bună este MalwareBytes Anti-Malware.

Eliminați ctfmon.exe pentru utilizatorii Office XP, 2003

Dacă executați Office 2003 sau Office XP, trebuie să îl eliminați din dialogul de configurare Office. Puteți face acest lucru mergând la Panou de control, făcând clic pe Adăugați / eliminați programe apoi faceți clic pe Schimbare lângă intrarea Microsoft Office.

Acum faceți clic pe Adăugați / eliminați caracteristici apoi faceți clic pe Continua. Acum faceți clic pe + lângă Caracteristici comune partajate.

Acum faceți clic pe pictograma de lângă Intrarea alternativă a utilizatorului și alegeți Nu e disponibil. Clic Actualizați a termina.

Eliminați ctfmon.exe pentru utilizatorii Office 2007

Dacă executați Office 2007, veți observa că intrarea alternativă a utilizatorilor nu este o opțiune în cadrul funcțiilor partajate Office. Deci, pentru a scăpa de proces atunci când utilizați Office 2007, trebuie să dezactivați serviciile text avansate. Iată cum faceți asta.

Mai întâi, du-te la Panou de control și alegeți Opțiunile regionale și lingvistice. Acum faceți clic pe Detalii butonul sub Servicii text și limbi de intrare pe Limbile tab.

Acum faceți clic pe Avansat și verificați Dezactivați serviciile text avansate cutie.

Acum faceți clic pe OK și pe OK din nou pentru a salva modificările. În cele din urmă, trebuie să anulați înregistrarea fișierului DLL care este asociat cu intrarea alternativă a utilizatorului. Indiferent de metoda pe care ați utilizat-o mai sus pentru a dezinstala programul ctfmon, trebuie să executați următoarele comenzi accesând Start, Run și tastând mai jos:

Regsvr32.exe / u msimtf.dll Regsvr32.exe / u msctf.dll

Acum, reporniți computerul și nu mai trebuie să vedeți procesul ctfmon.exe rulat în Windows Task Manager.

Windows Vista și Windows 7

Dacă utilizați Windows Vista sau Windows 7, procesul este puțin diferit, deoarece caseta de servicii avansate de text nu există pe acele sisteme de operare. În schimb, trebuie să deschideți panoul de control și să faceți clic pe Regiune si limba.

Apoi faceți clic pe Tastaturi și limbi tab.

Click pe Schimbă tastatura și apoi aruncați o privire la lista de servicii instalate în caseta de jos.

Singurul element care ar trebui să fie acolo dacă nu utilizați nici un stilou sau dispozitiv secundar de intrare este Tastatură - SUA. Orice altceva ar trebui să îl eliminați. În cazul meu, am Ink Correction, care nu este necesar. doar selectați-l și alegeți Elimina.

Eliminați CTFMON utilizând aplicația Freeware

Dacă nici una din aceste lucruri nu a fost rezolvată pentru dvs., există o altă modalitate de a scăpa de acest proces. Cineva a creat un program freeware numit CTFMON Remover, care vă arată dacă este instalat și rulat și vă oferă o modalitate ușoară de ao elimina sau de ao restabili dacă aveți nevoie de ea înapoi mai târziu.

Doar faceți clic pe Dezactivați CTFMON.EXE pentru a începe procesul de eliminare a procesului Windows. Acesta este un program foarte vechi și de aceea funcționează numai pe versiuni mai vechi de Windows cum ar fi Windows XP, Windows 2000 etc. Puteți încerca acest lucru pe Windows Vista și 7, dar este posibil să nu funcționeze.

O altă modalitate de a scăpa de acest proces este să faceți upgrade la o versiune mai nouă a Office, cum ar fi Office 2010 sau o versiune superioară. Dacă sunteți încă blocat în Office 2003 sau Office 2007, este posibil să meritați actualizarea. Dacă aveți întrebări, postați un comentariu. Bucurați-vă!