If-Koubou

De ce Microsoft percepe 100 de dolari pentru criptare atunci când toți ceilalți îl dau?

De ce Microsoft percepe 100 de dolari pentru criptare atunci când toți ceilalți îl dau? (Cum să)

Fiecare altă platformă - Mac, iOS, Android, Chrome OS și Linux - oferă criptare full disk. Dar, dacă PC-ul dvs. nu este livrat cu criptare, veți avea nevoie de versiunea Professional a Windows 10 - un upgrade de 100 $ din Windows Home.

De ce se discută despre criptare pe disc

Criptarea pe disc este extrem de importantă, în special pentru laptopuri. Chiar dacă cineva ți-a furat laptopul sau ai greșit undeva, oamenii nu îți pot vedea datele private fără permisiune atâta timp cât discul tău este criptat.

Nu este vorba despre oprirea guvernului de a vă spiona. Este vorba de protejarea oricăror informații sensibile pe care le-ați putea avea pe un laptop împotriva hoților și a altor amenințări. Utilizatorii de calculatoare obișnuiți pot avea date financiare delicate, documente comerciale, parole salvate sau doar comunicații private și fotografii pe PC-urile lor. Criptarea împiedică pe cineva care își ia mâinile pe laptopul de la snooping pe acele date.

Microsoft a adăugat o caracteristică de criptare a discurilor numită "BitLocker" în Windows cu mult timp în urmă, dar dacă utilizați ediția Home Windows, sunteți destul de mult noroc. Dacă, desigur, nu sunteți dispus să faceți upgrade la ediția Professional.

Numai Windows Professional include BitLocker și costă 100 $

Caracteristica BitLocker a făcut parte din ediția Professional a Windows de când a fost introdusă cu Windows Vista. PC-urile tipice pe care le cumperi vin cu Windows 10 Home și Microsoft percepe 99,99 dolari pentru upgrade la Windows 10 Professional.

Microsoft dorește să perceapă mai mult pentru funcțiile de afaceri, și asta este bine. Utilizatorii medii de acasă nu au nevoie de mașini virtuale Hyper-V, de un server de la distanță sau de un domeniu. Cu toate acestea, BitLocker este neobișnuit printre funcțiile numai profesionale. Este ceva pe care fiecare utilizator Windows ar beneficia.

Este deosebit de proastă faptul că BitLocker este o caracteristică Pro-only, când Windows 10 face chiar stocarea de unități de stocare disponibile pentru utilizatorii Home. Acasă Utilizatorii de Windows pot să oglindească date pe mai multe discuri fizice (o caracteristică arguably mai concentrată asupra afacerii), dar nu pot activa criptarea.

Unele (dar nu toate) PC-uri noi au criptare dispozitiv

Un purtător de cuvânt al Microsoft ne-a spus că "Windows 10 oferă criptare automată a dispozitivelor BitLocker pe toate SKU-urile, inclusiv pe Home, cu condiția ca hardware-ul lor să poată susține acest lucru". Documentația Microsoft este foarte confuză cu privire la acest subiect. De exemplu, această pagină de asistență Microsoft susține că Windows 10 Home nu oferă funcții de criptare.

Iată ce se întâmplă: Începând cu Windows 8.1, Microsoft a început să ofere "Device Encryption" - care acum a fost redenumit "BitLocker Device Encryption" pe unele PC-uri noi. Dacă aveți un nou computer Windows 10, PC-ul dvs. poate sau nu poate să accepte criptarea dispozitivului. Depinde de producător.

Puteți verifica dacă criptarea dispozitivului este disponibilă pe calculatorul dvs., accesând Setări> Sistem> Despre și căutați o secțiune "Criptare dispozitiv". Dacă nu vedeți nimic despre dispozitivul de criptare, PC-ul dvs. nu îl acceptă.

Este neclar exact ce hardware este necesar pentru ca BitLocker Device Encryption să fie activat pe PC-uri noi. Am achiziționat noi PC-uri Windows 10 care nu au fost activate cu Encryption Device enabled și producătorii și recenzenții nu se deranjează niciodată să spună dacă un PC acceptă Encryption Device. Când cumpărați un nou computer Windows 10, nu există nicio modalitate de a afla dacă este vorba de criptare sau dacă va trebui să cheltuiți 100 $ pe Windows Professional pentru acea caracteristică.

Mai important, toate acele PC-uri mai vechi care au rulat inițial Windows 7 sau 8 nu au acces la criptarea dispozitivului deloc pe Windows 10. Aceasta înseamnă că majoritatea PC-urilor Windows din sălbăticie nu au acces la criptare fără să plătească Microsoft extra .

BitLocker Device Encryption funcționează de fapt puțin diferit decât BitLocker tradițional. Criptarea dispozitivului este fără întreruperi și este utilizată numai dacă vă conectați cu un cont Microsoft sau vă alăturați unui PC unui domeniu, astfel încât un utilizator care își uită parola poate recupera cheia de criptare. De asemenea, nu poate cripta discurile detașabile. Dar, în timp ce nu dispune de toate opțiunile puternice pe care BitLocker-ul obișnuit le oferă, este vorba de criptare solidă a discurilor și nu vom face nimic.

Toți utilizatorii Windows merită criptarea discului

Documentația Microsoft afirmă că "Microsoft se așteaptă ca majoritatea dispozitivelor să treacă peste cerințele de testare" și va sprijini, prin urmare, BitLocker Device Encryption. Asta e încurajator pentru viitor - dar acum?

Același purtător de cuvânt al Microsoft ne-a spus că "Pentru cazurile rare în care dispozitivul unui utilizator nu suportă criptarea automată a dispozitivului BitLocker, aceștia pot beneficia de protecția automatizată robustă pe care Windows 10 o oferă, inclusiv funcții precum Windows Hello, Trusted Boot și multe altele. "

Dar nu este foarte rar - cele mai multe PC-uri Windows care sunt folosite astăzi nu suportă BitLocker's Encryption Device Automatic. Și Microsoft nu ar trebui să rețină criptarea, o caracteristică critică de securitate, de la majoritatea utilizatorilor Windows. Windows Buna este frumos, dar nu are nimic de-a face cu criptarea discului.

Credem că Microsoft ar trebui să actualizeze Windows 10 Home pentru a oferi o formă de criptare a discurilor BitLocker tuturor utilizatorilor de Windows. Da, ar putea fi un pic mai încet și un pic mai greu de configurat, dar utilizatorii de Windows merită să aibă posibilitatea de a-și cripta datele fără să cheltuiască alte 100 de dolari. Microsoft ar fi trebuit să facă acest lucru cu ani în urmă.