If-Koubou

De ce ecranul meu de telefon Android pornește în mod aleatoriu?

De ce ecranul meu de telefon Android pornește în mod aleatoriu? (Cum să)

Dacă ați observat că ecranul telefonului dvs. se aprinde fără să atingeți telefonul - ori de câte ori îl ridicați - este datorat unei funcții (ceva mai) nouă în Android denumită "Ambient Display". Iată ce este și cum să îl opriți.

Ce este afișarea ambientală?

Afișajul Ambient a fost introdus în versiunea Android 5.x Lollipop, deși este un fel de modificare a unei vechi caracteristici Moto X (în momentul în care compania Motorola a fost deținută de Google). Această caracteristică afișează informații de notificare pe ecranul telefonului sau al tabletei atunci când îl ridicați sau primiți o notificare, fără a trebui să activați afișajul.

În timp ce asta sunete ca o caracteristică elegantă, nu este fără propriul său set de ... iritații. De exemplu, telefonul poate detecta mișcarea într-un buzunar sau într-o geantă ca o "ridicare", ceea ce poate duce la apăsarea neintenționată a afișajului și la executarea sarcinilor - cum ar fi cadrele de buzunar, de exemplu. De asemenea, poate fi distractiv dacă lucrați la un birou și primiți mai multe notificări pe zi. De exemplu, dacă aveți un flux constant de e-mailuri, Ambient Display se va activa de fiecare dată primiți un nou e-mail (sau orice altă notificare), care poate fi extrem de enervant.

Din fericire, dezactivarea acestei funcții este rapidă și nedureroasă.

Cum să dezactivați afișarea ambientală

Primul lucru pe care veți dori să-l faceți este să intrați în meniul Setări al dispozitivului dvs. Cea mai ușoară cale de a ajunge acolo este să trageți în jos umbra de notificare, apoi trageți în jos o dată pentru a expune meniul Setări rapide. În colțul din dreapta sus, atingeți pictograma roată.

În meniul Setări, derulați în jos până când vedeți intrarea "Afișare", apoi atingeți.

Puțin în jos în acest meniu, veți vedea o comutare pentru "Afișaj ambianță". Atingeți cursorul pentru al dezactiva.

Acest lucru va dezactiva afișarea Ambientului în sine, ceea ce va împiedica afișarea de la trezire de fiecare dată când primiți notificări. Dar există o altă setare pe care probabil veți dori să o opriți.

Cum să dezactivați ascensorul pentru a verifica telefonul

Începând cu versiunea Android 7.1, Google a separat opțiunea care afișează afișajul de fiecare dată când alegeți dispozitivul. Este acum într-o interfață separată pentru setări, iar dacă doriți să dezactivați Display Ambient, veți dori probabil și acest lucru.

Mergeți înainte și înapoi din intrarea Afișare și derulați în jos până la "Mută".

Această secțiune este nouă în 7.1 și este utilizată practic pentru gesturi. În acest meniu, derulați până la capătul inferior, unde există două opțiuni care folosesc în mod obișnuit Afișajul ambulant: Dublu apăsați pentru a verifica telefonul și a ridica pentru a verifica telefonul. Dacă v-ați întrebat de ce Ecranul Ambient nu va opri afișarea ecranului, chiar dacă opțiunea este dezactivată în meniul de mai sus, este probabil că culprit-Lift pentru a verifica telefonul este activat în mod implicit, astfel încât să îl comutați pe băiatul rău.

Dacă vă place ideea afișării ambientale, dar doriți un control mai mic asupra acesteia, vă recomand să activați opțiunea Double-Tap pentru a verifica telefonul. Acest lucru vă permite în mod substanțial să verificați rapid notificările prin atingerea rapidă a afișajului de câteva ori, ceea ce reprezintă un gest suficient pentru a nu trezi accidental afișarea, cum ar fi Lift to Check.

Ecranul Ambient este o idee bună în teorie, dar în lumea reală mă bucur că există o opțiune de ao opri. Sau, în cazul aplicației Android 7.1+, aveți mai mult control asupra modului în care funcționează.