If-Koubou

De ce este dimensiunea e-mail-ului meu mai mare decât fișierele atașate?

De ce este dimensiunea e-mail-ului meu mai mare decât fișierele atașate? (Cum să)

Dacă utilizați un client de e-mail instalat local, este posibil să fi observat că dimensiunea unui e-mail pare să fie un pic mai mare decât fișierele pe care le-ați atașat. De ce este asta și este un motiv de îngrijorare? Postarea de astăzi SuperUser Q & A are răspunsul la o întrebare confuză a cititorului.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Intrebarea

Cititorul superUser arc_lupus vrea să știe de ce dimensiunea e-mail-ului său este mai mare decât fișierele atașate:

Când atașam fișiere la e-mail, am observat că Mozilla Thunderbird calculează dimensiunea totală a e-mailului rezultat ca fiind mult mai mare decât fișierele pe care le-am atașat.

Iată un exemplu recent: două imagini, una la 13 MB și cealaltă la 3.6 MB, aproximativ 17 MB în total, și au existat patru linii de text. Mozilla Thunderbird ma întrebat apoi dacă vreau să trimit un e-mail cu o dimensiune totală de 22 MB.

De unde vine diferența de mărime? Având 5 MB de text sună puțin cam mult.

De ce ar fi dimensiunea unui e-mail mai mare decât fișierele atașate?

Răspunsul

Contribuabilul SuperUser David Schwartz are răspunsul pentru noi:

Datele dvs. au fost de 17 MiB, există 1024 KiB într-un MiB, 1024 B într-un KiB și 8 biți într-un octet. Deci, acesta este un total de 142,606,336 de biți.

Codarea de bază 64 codifică la fiecare 6 biți un octet separat, deci avem nevoie de aproximativ 23.767.722 de octeți. Împărțirea cu 1024 de două ori ne dă un total de 22.67 MiB. De aici vine locul 22 MiB.

E-mailul este o tehnologie destul de veche și nu presupune o țeavă curată pe 8 biți.

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentarii. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.