If-Koubou

De ce nu trebuie să găzduiți o rețea Wi-Fi deschisă fără o parolă

De ce nu trebuie să găzduiți o rețea Wi-Fi deschisă fără o parolă (Cum să)

Rețelele Wi-Fi de acasă deschise sunt încă prea frecvente. Situația sa îmbunătățit, deoarece producătorii de router-uri wireless au început să livreze parole fără fir activate în mod implicit, dar există încă prea multe rețele Wi-Fi nesigure.

Găzduirea unei rețele Wi-Fi deschise poate provoca o serie de probleme pentru dvs., indiferent dacă încercați să faceți o faptă bună prin partajarea conexiunii sau dacă nu ați stabilit încă o parolă.

Credit de imagine: Matt J Newman pe Flickr

Probleme juridice

Problemele juridice sunt probabil cea mai urâtă consecință posibilă a găzduirii unei rețele fără fir deschise. Nu este probabil ca vei fi arestat sau deservit cu un proces, dar e posibil.

  • arestările: În 2011, un bărbat a fost arestat pentru descărcarea de pornografie infantilă. Nu a descărcat-o niciodată - cineva din apropiere și-a folosit rețeaua Wi-Fi pentru ao face. El a susținut că era nevinovat și, cu siguranță, poliția la lăsat să iasă de pe cârlig trei zile mai târziu. Orice rău făcut în rețeaua Wi-Fi deschisă poate fi urmărit înapoi spre numele dvs.
  • procese: Dacă cineva din apropiere utilizează conexiunea dvs. la Internet pentru a descărca toate cele mai recente filme de la Hollywood prin BitTorrent, este posibil să vi se aducă un proces.

Nici unul dintre acestea nu se poate întâmpla, dar se pot întâmpla. Găzduirea unei rețele Wi-Fi deschise este ca și cum ați juca cu foc.

Credit de imagine: Michael Whitney pe Flickr

Conectări la Internet

Furnizorii de servicii de internet din SUA au anunțat planurile de a participa la un "sistem de alertă privind drepturile de autor". Implementarea acestui sistem continuă să fie amânată, dar este probabil că vom vedea acest lucru în 2013.

Dacă sunteți acuzat că ați pirat ceva, ISP-ul dvs. ar putea afișa alerte care vă acuză de piraterie. Unii ISP-uri au anunțat planurile de a întrerupe accesul la mai multe site-uri web după mai multe acuzații.

Aceasta este, de fapt, o politică mult mai rezonabilă decât unele dintre sistemele existente la nivel internațional, cum ar fi legea "trei greve" în vigoare în Franța. La greva numărul trei, veți pierde accesul la Internet timp de până la un an și sunt listați pe lista neagră de toți ISP-urile pentru perioada respectivă - o consecință severă în economia conectată la Internet de astăzi.

Chiar dacă nu descărcați nimic, alții pot folosi rețeaua Wi-Fi deschisă în aceste scopuri și vă pot face probleme.

Trage cu urechea pe traficul negarantat

Atunci când utilizați o rețea publică Wi-Fi, o mare parte din traficul dvs. de internet călătorește în formă necriptată. Cu excepția cazului în care utilizați un site web HTTPS, utilizatorii pot vizualiza paginile web pe care le vizualizați și monitorizează navigarea pe web.

Dacă aveți o rețea wireless deschisă, oricine din apropiere poate să monitorizeze paginile web pe care le vizitați și să le vizualizați. În felul acesta, automobilele Google Street View au capturat atât de multe date personale de identificare, în timp ce conduc doar prin, inclusiv conținutul e-mailurilor. Mașinile Street View nu au intrat în nicio rețea, ci doar au capturat activitatea de navigare necriptată în rețelele Wi-Fi deschise.

Expunerea la Parolele de fișiere Windows și la serviciile locale

Când vă conectați la o rețea nouă în Windows, Windows vă întreabă dacă vă conectați la o rețea de domiciliu sau o rețea publică. O rețea de domiciliu este mai sigură - Windows permite funcții de partajare a fișierelor care vă permit să partajați fișiere, imprimante, medii și alte dispozitive între computere.

Dacă rețeaua dvs. Wi-Fi de acasă este deschisă, este într-adevăr mai mult o rețea publică în locul unei rețele de acasă. Oricine se poate conecta și poate avea acces la acțiunile de fișiere și la orice alte servicii de rețea locale pe care le-ați activat. În mod normal, parola rețelei dvs. asigură aceste resurse.

Lovituri de conectare și limite de bandă

Chiar și cele mai rapide conexiuni la Internet pot face față atât de mult datelor simultan. Dacă utilizatorii utilizează conexiunea dvs. pentru BitTorrent 24/7, este posibil ca veți vedea că conexiunea dvs. va încetini. Paginile web nu se vor încărca la fel de repede și fișierele nu se vor descărca cât mai repede.

Dacă aveți un furnizor de servicii Internet care limitează cantitatea de lățime de bandă pe care o puteți utiliza (foarte frecvente în unele părți ale lumii), persoanele din rețeaua Wi-Fi deschisă vă pot aduce rapid la limita de bandă - sau peste ea. Cineva care verifică e-mailurile nu va provoca probleme, dar oamenii care descarcă copii Blu-Ray ale ultimelor filme ar putea să vă ajungă la limita de trafic lunar în câteva zile. Acest lucru ar putea duce la costuri suplimentare sau reducerea conexiunii - indiferent de pedeapsa furnizorului dvs. de servicii de internet.

Asigurarea rețelei

Dacă încă utilizați găzduirea unei rețele Wi-Fi deschise, soluția este simplă: activați securitatea WPA pe routerul dvs. wireless și setați o parolă puternică.

Citiți mai multe: Cum să vă asigurați rețeaua Wi-Fi împotriva intruziunilor

Deși ar fi bine ca rețelele Wi-Fi deschise să fie normale și că putem accesa toate rețelele Wi-Fi deschise gratuit peste tot, nu trăim în acea lume perfectă.

Sa spus mai devreme: Găzduirea unei rețele Wi-Fi deschise este ca și cum ați lăsa ușa casei dvs. deblocată. De fapt, este chiar mai rău, deoarece routerul dvs. wireless difuzează constant numele rețelei Wi-Fi și invită conexiuni. Este mai mult ca și cum ai lăsa ușa larg deschisă cu un semn "Veniți unul, veniți pe toți".