If-Koubou

De ce nu ar trebui să utilizați un Task Killer pe Android

De ce nu ar trebui să utilizați un Task Killer pe Android (Cum să)

Unii oameni cred că ucigașii de sarcină sunt importanți pe Android. Prin închiderea aplicațiilor care rulează în fundal, veți obține performanțe îmbunătățite și durata de viață a bateriei - asta este ideea oricum. În realitate, ucigașii de sarcini vă pot reduce performanța și durata de viață a bateriei.

Task Killers poate forța aplicațiile care rulează în fundal să renunțe la ele, eliminându-le din memorie. Unii ucigători de sarcină fac acest lucru automat. Cu toate acestea, Android poate gestiona inteligent procesele pe cont propriu - nu are nevoie de un ucigas de sarcini.

Android nu gestionează procese ca Windows

Majoritatea utilizatorilor de Android cunosc Windows. Pe Windows, multe programe care rulează simultan - indiferent dacă sunt ferestre de pe desktop sau aplicații din bara de sistem - pot să scadă performanțele computerului. Închiderea aplicațiilor atunci când nu le folosiți poate ajuta la accelerarea calculatorului Windows.

Cu toate acestea, Android nu este Windows și nu gestionează procese precum Windows. Spre deosebire de Windows, unde există o modalitate evidentă de a închide aplicațiile, nu există o modalitate evidentă de a "închide" o aplicație Android. Acest lucru este de design și nu este o problemă. Când părăsiți o aplicație Android, reveniți la ecranul de pornire sau comutați la altă aplicație, aplicația rămâne "difuzată" în fundal. În cele mai multe cazuri, aplicația va fi întreruptă în fundal, fără a prelua resurse CPU sau de rețea. Unele aplicații vor continua să utilizeze resursele CPU și de rețea în fundal, desigur - de exemplu, playere muzicale, programe de descărcare de fișiere sau aplicații care se sincronizează în fundal.

Când vă întoarceți la o aplicație pe care ați folosit-o recent, Android "anulează" aplicația respectivă și reluați unde ați rămas. Acest lucru este rapid, deoarece aplicația este încă stocată în memoria RAM și este gata să fie utilizată din nou.

De ce ucigașii de sarcină sunt răi

Susținătorii criminalilor de sarcini observă că Android utilizează o mulțime de memorie RAM - de fapt, Android stochează o mulțime de aplicații în memoria sa, umplând memoria RAM! Cu toate acestea, nu este un lucru rău. Aplicațiile stocate în memoria RAM pot fi schimbate rapid, fără ca Android să fie încărcat din stocarea mai lentă.

Empty RAM este inutilă. RAM-ul complet este RAM care este pus în aplicare pentru caching aplicații. Dacă Android are nevoie de mai multă memorie, va forța să renunțe la o aplicație pe care nu ați folosit-o într-un timp - toate acestea se întâmplă automat, fără a instala nici un ucigas.

Task Killers cred că știu mai bine decât Android. Ele rulează în fundal, renunțând automat la aplicații și eliminându-le din memoria Android. De asemenea, acestea vă pot permite să forțați-închideți aplicațiile pe cont propriu, dar nu ar trebui să faceți acest lucru.

Task Killers nu sunt doar inutile - ele pot reduce performanța. Dacă un ucigaș de activități elimină o aplicație din memoria RAM și deschide din nou aplicația, aplicația va fi mai lentă pentru încărcare, deoarece Android este obligat să o încarce din spațiul de stocare al dispozitivului. Acest lucru va utiliza, de asemenea, mai multă energie de baterie decât dacă tocmai ați părăsit aplicația în memoria RAM în primul rând. Unele aplicații se vor reporni automat după ce ucigașul de sarcini le va închide, utilizând mai multe resurse CPU și baterie.

Indiferent dacă memoria RAM este goală sau plină, consumă aceeași cantitate de energie - scăderea cantității de aplicații stocate în memoria RAM nu va îmbunătăți puterea bateriei și nu va oferi mai multe cicluri de CPU.

Când ucigașii de sarcină pot ajuta

În acest moment, există probabil unii oameni care se gândesc că acest lucru nu este adevărat - au folosit un ucigaș în trecut și au ajutat la creșterea duratei de viață a bateriei și îmbunătățirea performanței telefonului Android.

Acest lucru ar putea fi adevărat. Dacă aveți o aplicație rău care utilizează CPU și alte resurse în fundal, un ucigaș de sarcini care închide aplicația necorespunzătoare poate îmbunătăți durata de viață a bateriei și poate face telefonul mai rapid.

Cu toate acestea, folosirea unui ucigas de sarcină pentru a rezolva o aplicație defectuoasă este ca și cum ai folosi o pușcă pentru a ucide o muște - poți rezolva problema ta, dar cauți multe alte daune în proces.

În loc să utilizați un ucigas de sarcină în această situație, trebuie să identificați aplicația rău și să o dezinstalați, înlocuindu-o cu o aplicație care funcționează corect. Pentru a identifica aplicația care nu funcționează corect, puteți încerca aplicația Watchdog Task Manager - aceasta vă va arăta ce aplicații utilizează efectiv CPU în fundal, și nu aplicațiile care sunt stocate inofensiv în memorie.

Task Killers poate provoca și alte probleme prin uciderea aplicațiilor pe care doriți să le executați în fundal - de exemplu, dacă utilizați o aplicație pentru ceas deșteptător, puteți găsi că ucigașul dvs. de sarcină a forțat aplicația pentru ceasul alarmei să se închidă, împiedicând alarma să se stingă .

CyanogenMod, popularul Android ROM dezvoltat de comunitate, nu va accepta nici măcar rapoartele de erori de la utilizatorii care folosesc ucigașii de sarcină, spunând că provoacă mai multe probleme decât rezolvă.

În concluzie, nu ar trebui să utilizați un ucigaș de activități - dacă aveți o aplicație necorespunzătoare care risipește resurse în fundal, trebuie să o identificați și să o dezinstalați. Dar nu eliminați doar aplicații din telefonul dvs. sau din memoria RAM a tabletei - ceea ce nu ajută la accelerarea operațiunilor.