If-Koubou

De ce nu ar trebui să utilizați (cele mai multe) browsere alternative bazate pe Google Chrome

De ce nu ar trebui să utilizați (cele mai multe) browsere alternative bazate pe Google Chrome (Cum să)

Google Chrome se bazează pe Chromium, un proiect de browser open source. Oricine poate lua codul sursă Chromium și îl folosește pentru a construi propriul browser, redenumirea acestuia și schimbarea a ceea ce-i place. De aceea există atât de multe browsere alternative bazate pe Google Chrome - dar nu doriți să le folosiți în mod necesar pe majoritatea acestora.

Multe site-uri web au recomandat aceste browsere în trecut - inclusiv noi, chiar în acest post. Am redenumit acest articol pentru a discuta problemele cu unele dintre aceste browsere alternative și de ce nu le mai recomandăm să le folosiți - cu câteva excepții.

Dragonul "Secure" Comodo a avut probleme de securitate mari

Comodo Dragon este un browser Chrome, realizat de Comodo, o companie de securitate. Este instalat în mod prestabilit cu Comodo Internet Security.

Credeai că un browser web "sigur" făcut de o companie de software de securitate ar fi ... bine, sigur, dar a avut mari probleme. Google Tavis Ormandy a constatat că browserul a fost livrat cu o problemă serioasă care a distrus securitatea criptării HTTPS. După cum a spus el: "Chromodo este descris drept" cele mai înalte niveluri de viteză, securitate și confidențialitate ", dar dezactivează de fapt toată securitatea web".

Comodo a răspuns printr-o remediere care nu rezolvă problema. Comodo a rezolvat-o în cele din urmă, dar asta nu schimbă faptul că o astfel de problemă de securitate a fost livrată împreună cu browserul. Companiile precum Google, Mozilla, Microsoft și Apple nu au făcut niciodată o astfel de greșeală mare în produsele lor. Comodo nu sună ca o companie pe care dorim să o luăm de la browserul nostru web.

Afirmațiile privind confidențialitatea SRWare Iron sunt exagerate și este lent să le actualizezi

SRWare Iron promite să elimine diferite opțiuni de încălcare a confidențialității din Google Chrome. Dar nu este la fel de bun ca sună.

Chiar în afara bâtului, este ceva ce nu ne place: La 17 martie 2017, cea mai recentă versiune a SRWare Iron a fost versiunea 56.0.2950.1. Cea mai recentă versiune a Chrome a fost versiunea 57.0.2987.110, lansată pe 16 martie. Asta înseamnă că SRWare Iron a pierdut mai mult de 36 de remedii de securitate pe care Chrome le avea de peste o săptămână.

Asta pentru că dezvoltatorii programului SRWare Iron trebuie să facă ceva efort pentru a lansa aceste remedii de securitate ori de câte ori Google a lansat o nouă versiune de Chrome. Nu este instantaneu și aceste proiecte terțe pot dura mult timp pentru a emite actualizări dacă dezvoltatorii lor sunt ocupați.

Dar aici este kicker-ul real: nu aveți prea multă intimitate în afara SRWare Iron. Majoritatea acțiunilor pe care le face SRWare Iron sunt posibile prin intermediul setărilor obișnuite de confidențialitate ale Chrome. Și dacă activați aceste modificări în Chrome, veți primi cele mai recente actualizări de securitate fără să așteptați și să aveți încredere în altă companie.

Chromium nu este pentru utilizatori (cu excepția Linux)

Google nu dorește să utilizați browserul Chromium cu sursă deschisă. Din acest motiv, proiectul Chromium oferă doar "coduri brute" de cod Chromium care "pot fi extrem de bug-uri" pentru Windows. De asemenea, acestea nu includ o caracteristică de actualizare automată, prin urmare trebuie să descărcați manual versiuni noi cu remedierile de securitate și de erori. Aceste versiuni de Chromium sunt instrumente de dezvoltare pentru a verifica dacă problemele sunt fixate în ultimul cod Chromium. Stai departe.

Principala diferență a lui Chromium este că acesta este în întregime open-source, în timp ce Google Chrome include câteva piese cu sursă închisă (cum ar fi Flash). De aceea, Chromium este adesea disponibil prin intermediul repositorelor de pachete pe distribuțiile Linux. Un browser Chrome obținut din depozitele de pachete Linux ar trebui să fie sigur și să primească actualizări de securitate obișnuite din distribuția dvs. Linux. Dar utilizatorii de Windows și Mac ar trebui să instaleze doar Chrome.

Browser-urile bazate pe Chrome merită să utilizați: Opera, Vivaldi și Chrome Portable

Există, desigur, excepții de la fiecare regulă. Unele browsere sunt alternative solide la Chrome, Firefox, Safari, Edge și Internet Explorer.

Opera, de exemplu, sa aflat într-o formă sau alta pentru o lungă perioadă de timp, prima versiune a Opera fiind lansată în 1995. În 2013, compania și-a abandonat vechiul motor de browser, Presto, și Opera, acum pe crom.

Dar Opera nu este doar o clonă Chrome - este un browser unic, cu propriile caracteristici unice, cum ar fi o VPN încorporată care vă poate asigura navigarea pe Internet.

Vivaldi se bazează, de asemenea, pe Chromium, și a fost creat de foști dezvoltatori de operă care nu sunt de acord cu noua direcție a Opera. Lansat în 2016, Vivaldi încearcă să restaureze diferitele funcții "utilizator de putere" pe care proiectul Opera le-a eliminat. De exemplu, Vivaldi vă permite să faceți ca filele să apară ca miniaturi verticale, ceea ce nu este posibil în Chrome. Dezvoltatorii lucrează la adăugarea unui client de e-mail încorporat, o funcție care nu mai este inclusă în cele mai recente versiuni ale Opera.

Atât Opera cât și Vivaldi suportă extensiile Chrome, deoarece se bazează pe aceeași tehnologie de bază. Dacă sunteți în căutarea unui browser nou care utilizează în continuare motorul de randament rapid Chrome și care acceptă aceleași extensii de browser pe care le folosiți în Chrome, aceste browsere sunt opțiuni interesante pe care doriți să le încercați.

În sfârșit, puteți lua în considerare și o versiune portabilă Chrome sau Chromium. Proiectul Chromium Portable, de exemplu, este o construcție personalizată a Chromium proiectată să funcționeze ca o "aplicație portabilă". Dacă plasați fișierele pe o unitate USB sau pe alt dispozitiv media amovibil, o puteți lua între computere, folosind-o pe orice PC fără a instala mai întâi.

Acestea fiind spuse, programul Chromium Portable se bazează pe canalul de lansare instabil "Dev" al Google Chrome, ceea ce înseamnă că acesta este mai instabil decât versiunile tipice stabile ale Google Chrome. Probabil că nu căutați asta.Dacă preferați o versiune stabilă și portabilă a Google Chrome, probabil că doriți să utilizați pachetul portabil Google Chrome de la PortableApps.com. Oricum, ambele sunt versiuni sigure ale browserului Chrome.

De ce sunt suspectați de browserele mai puțin cunoscute?

Există și alte browsere bazate pe Chromium. Dar suntem sceptici față de ei și ar trebui să fii prea.

Iată problema: browserele sunt programe foarte importante. Veți petrece aproape tot timpul conectat la internet într-un browser, așa că are nevoie pentru a fi sigur. O parte din acest lucru înseamnă că actualizările de securitate devin foarte rapide atunci când sunt lansate, iar browserele mai mici pe bază de Chromium nu fac întotdeauna acest lucru. În plus, aveți încredere într-o mică companie sau un grup de dezvoltatori pentru a face modificări în browserul dvs., ceea ce poate introduce probleme intenționate sau nu.

Problemele de securitate ale lui Comodo și întârzierile de actualizare ale SRWare sunt câteva exemple ale problemelor care pot apărea, chiar și atunci când un dezvoltator de browser acționează cu bună-credință. Și dacă un dezvoltator de browser nu este care acționează cu bună-credință, sunteți într-o situație și mai proastă: s-ar putea să se ferească de navigarea pe Internet și să-și abuzeze accesul la computer.

Chiar dacă nu aveți încredere în Google, Google este o companie mare, cu o mulțime de ochi pe ea. Google nu va fura numărul cardului dvs. de credit. Dacă Google face ceva rău sau face o mare greșeală în Chrome, toată lumea va auzi despre asta. Același lucru nu este valabil pentru aceste alternative de Chromium.

Multe dintre caracteristicile promise în diverse browsere terță parte pot fi obținute pur și simplu prin modificarea setărilor Chrome sau prin instalarea de extensii din Magazinul web Chrome. Este mai bine să utilizați Google Chrome și să instalați câteva extensii de browser decât să treceți la o alternativă bazată pe Chrome.