If-Koubou

De ce nu trebuie să utilizați Verificatorul de driver în Windows 10

De ce nu trebuie să utilizați Verificatorul de driver în Windows 10 (Cum să)

Windows include un instrument "Driver Verifier" care poate stresa testarea driverelor de dispozitiv. Detectează comportamentul rău al șoferului, dar orice problemă găsită declanșează un ecran albastru imediat al morții. Majoritatea utilizatorilor de PC-uri ar trebui să stea departe.

Acest utilitar a fost în jur de la Windows 2000 și XP, și este încă parte din Windows 10 astăzi.

Driver Verifier este în mare parte pentru dezvoltatori

Ca note de documentare ale dezvoltatorilor Microsoft, Driver Verifier este un instrument util pentru dezvoltatorii care creează și testează driverele de dispozitive. Instrumentul ajută dezvoltatorii să găsească probleme de driver și să le repare.

Driver Verifier poate efectua o varietate de teste, pe care Microsoft listează pe site-ul său. De exemplu, Verificatorul șoferului poate aloca majoritatea solicitărilor de memorie pentru driver dintr-un grup de memorie selectat și poate monitoriza această memorie pentru probleme. Driver Verifier poate cauza ca cererile de memorie să nu reușească la întâmplare să verifice dacă driverul funcționează corect în situații de utilizare a resurselor scăzute. Driver Verifier are, de asemenea, teste care pot verifica scurgeri de memorie, vulnerabilități de securitate și alte probleme.

Deși acest lucru este un instrument util pentru dezvoltatori, aproape sigur nu doriți să îl utilizați singur. Acest instrument scanează numai testele software-ului dispozitivului de comandă. Nu accentuează hardware-ul în sine, deci nu poate găsi probleme chiar dacă aveți o componentă hardware care nu reușește.

Driverele PC-ului dvs. sunt probabil bine testate

Pe un sistem Windows modern, aproape sigur folosiți deja drivere care au fost verificate și semnate. Versiunile moderne pe 64 de biți ale Windows 10 necesită drivere semnate. Aceste drivere semnate au trecut prin testarea Windows Hardware Quality Labs (WHQL) și ar trebui să fie destul de stabile.

Când executați Driver Verifier, îl puteți solicita numai pentru a testa șoferii nesignificați. Există o șansă bună Driver de verificare vă va informa că nu aveți drivere nesignificate pe sistemul dvs. dacă faceți acest lucru.

Verificatorul șoferului poate provoca blocări

Dacă computerul dvs. funcționează deja bine, nu există niciun motiv pentru a rula Driver Verifier - dacă nu dezvoltați un driver. Chiar dacă descoperă probleme, întregul punct al Driver Verifier este de a accentua șoferii. Acest tip de testare riguroasă va găsi aproape sigur anumite probleme cu șoferul, dar este puțin probabil ca acestea să provoace probleme reale în utilizarea obișnuită a zilnică a computerului.

Driver Verifier poate de asemenea provoca prăbușirea Windows. Dacă găsește o problemă cu driverul, veți vedea un ecran albastru de moarte. Documentația Microsoft spune că nu ar trebui să rulați acest instrument pe calculatorul dvs. obișnuit, spunând că "trebuie să rulați Verificatorul de driver pe computerele de testare sau pe computerele pe care le testezi și depanați." Nu este o metodă de a ajuta utilizatorii obișnuiți să testeze problemele driverului sisteme de producție.

Dacă setările Verificatorului de driver provoacă un ecran albastru de deces de fiecare dată când boot-ul PC-ului dvs., este posibil să nu puteți încărca în mod normal. Puteți încerca să reporniți în modul de siguranță și să dezactivați Verificatorul de driver.

Când ați putea să executați Verifierul șoferului (Poate)

Dacă aveți accidente de ecran albastru și alte probleme de sistem și bănuiți că un driver buggy ar putea fi problema, puteți rula Driver Verifier pentru mai multe informații. De exemplu, dacă executați Driver Verifier și vedeți un mesaj de eroare de pe ecranul albastru, BSOD vă poate spune numele fișierului driverului, care la rândul său vă indică driverul care a provocat accidentul. Acest driver este potențial driverul care cauzează alte probleme în sistemul dvs.

Cu toate acestea, există două probleme. În primul rând, este un pic de întindere în această epocă de șoferi bine testate. O eroare de sistem este mult mai probabil să fie cauzată de hardware-ul defectuos, de malware sau de corupția sistemului de operare decât de un driver de dispozitiv buggy. În al doilea rând, puteți investiga motivul pentru BSOD inițial care a început întreaga mizerie și probabil vă va conduce la conducătorul defect oricum, dacă există unul.

Dacă ați actualizat recent un anumit șofer și aveți probleme, șoferul ar putea fi cauza. Dar ați putea la fel de ușor să răsturnați șoferul sau să efectuați o Restaurare sistem. Ambele sunt utilizări mai bune ale timpului tău decât să te deranjezi cu Verificatorul șoferului.

Dacă reușiți să identificați un driver rău care vă provoacă probleme, tot ce puteți face este să încercați o altă versiune a driverului de dispozitiv și să sperați că problema driverului este fixă ​​- sau să eliminați dispozitivul hardware asociat de pe PC.

Cum se execută Verifierul șoferului

Avertizare: Înainte de a rula acest instrument, vă recomandăm să creați un punct de restaurare a sistemului. Puteți restabili din acest punct dacă întâmpinați o problemă serioasă.

Dacă chiar vrei să rulați acest instrument - și vă avertizăm, probabil că nu ar trebui - puteți. Pentru a face acest lucru, deschideți o fereastră de comandă sau o fereastră PowerShell ca administrator. În Windows 10, faceți clic dreapta pe butonul Start și selectați "Windows PowerShell (Admin)".

Tip verificator la prompt și apoi apăsați Enter.

(De asemenea, puteți deschide meniul Start din Windows 10, tastați verificator în caseta de căutare din meniul Start și apăsați Enter - dar documentația oficială a Microsoft recomandă să treceți din linia de comandă din anumite motive.)

Selectați "Creați setările standard" și apoi faceți clic pe "Următorul".

Puteți selecta, în schimb, "Creați setările personalizate (pentru dezvoltatorii de coduri)" dacă doriți să alegeți testele individuale care sunt aplicate driverelor.

Selectați driverele pe care doriți să le testați pe stres. "Selectați automat drivere nesignificate" va verifica pentru orice drivere nesemnate pe sistemul dvs. "Selectați automat driverele construite pentru versiunile mai vechi ale Windows" va verifica orice drivere proiectate pentru o versiune mai veche a Windows. O listă a fiecărui tip de driver va fi afișată după ce selectați această opțiune.Pe un PC modern, există o șansă bună ca Windows să spună că nu aveți instalate astfel de drivere.

De asemenea, puteți alege "Selectați numele de conducători dintr-o listă" pentru a vedea o listă a driverelor instalate și a le selecta pe cele individuale.

Pentru testul cel mai extrem, puteți chiar să selectați "Selectați automat toți driverele instalate pe acest computer" pentru a testa totul,

Probabil că nu va trebui să testați niciunul dintre driverele Microsoft incluse în Windows. Pentru a evita driverele Microsoft, selectați "Selectați numele șoferului dintr-o listă" și selectați driverele care nu au fost furnizate de "Microsoft Corporation".

După ce ați selectat driverul sau driverele pe care doriți să faceți testul de stres, dați clic pe "Finalizați". Va trebui să reporniți computerul înainte de a începe testarea.

După repornire, Driver Verifier va începe să testeze driverele în fundal. Unele tipuri de probleme ale driverului vor avea ca rezultat o problemă imediată, în timp ce alții ar putea să nu apară decât după ce ați folosit PC-ul pentru un timp.

Veți ști dacă apare o problemă deoarece calculatorul dvs. se va prăbuși și veți vedea un mesaj de eroare de pe ecranul albastru. Eroarea de pe ecran va afișa probabil mai multe informații despre fișierul șoferului exact care a cauzat problema și puteți găsi, de asemenea, informații despre ecranul albastru, examinând memoria de memorie Windows creată după ce computerul dvs. prezintă un BSOD.

Cum să dezactivați verificatorul de driver

Pentru a dezactiva Verificatorul de driver și pentru a reveni la setările normale, deschideți din nou aplicația Verifierul șoferului, selectați "Ștergeți setările existente", faceți clic pe "Finalizați" și reporniți computerul.

Dacă computerul se blochează de fiecare dată când pornește și nu puteți dezactiva driverul de verificare, încercați să îl porniți în modul de siguranță, lansați driverul de verificare și lăsați-l să ștergă setările existente. Ar trebui să puteți să încărcați PC-ul în mod normal.

Dacă aceasta nu funcționează, este posibil să fiți obligat să bootați de pe un disc de instalare Windows sau unitate de recuperare. De aici, puteți restabili la un punct anterior de restaurare a sistemului sau puteți repara sistemul.