If-Koubou

Utilizați Format Painter în Word pentru a copia și lipi formatarea

Utilizați Format Painter în Word pentru a copia și lipi formatarea (MS Office Sfaturi)

Cuvântul are atâtea caracteristici pe care le folosesc rar, este destul de uimitor. Cu toate acestea, atunci când intri într-o instanță în care trebuie să faci ceva neobișnuit, aceste caracteristici ascunse vin într-adevăr la îndemână. De exemplu, a trebuit să fac unele cercetări pentru una dintre clasele mele online, ceea ce mi-a cerut să copiez și să introduc conținut diferit într-un document Word.

Singura problemă a fost că tot textul avea distanțe diferite, dimensiuni ale fontului, culori etc. și am uitat să lipesc ca text numai când făceam cercetarea. Iată un exemplu despre ceea ce arată documentul meu Word:

Paragraful de sus este ceea ce am vrut să arate tot textul din document, dar, din nefericire, nu a fost cazul. În schimb, un paragraf avea spațierea dublă, evidențierea, cuvintele îndrăznețe etc., iar cealaltă folosea o altă familie de fonturi, dimensiunea fontului, caractere aldine și italice, indentare și multe altele.

De când știam deja Păstrați formatarea sursei și Formatarea formatării destinației (sau Mergeți formatul, așa cum se știe acum, m-am gândit că trebuie să existe o modalitate de a copia și lipi doar formatul în loc de conținutul real.

După ce m-am uitat prin diferite butoane pe diferite panglici, am văzut ceva numit Format Painter. Asta a sunat exact ca ceea ce aveam nevoie.

Nu prea înțeleg cum să o folosesc, așa că mi-am așezat mouse-ul peste buton pentru a vedea instrumentul, care a fost destul de util.

Pentru a utiliza instrumentul, puteți selecta o zonă în care vă place formatarea, apoi faceți clic pe buton și apoi faceți clic pe o altă secțiune pentru a aplica formatarea în acea secțiune. Am constatat că făcând clic pur și simplu nu a fost însă cel mai bun mod de a aplica formatarea.

Din anumite motive, dacă faceți acest lucru, nu se aplică toate setările de formatare la secțiune. De exemplu, am selectat paragraful de sus, am făcut clic pe buton și apoi am făcut clic pe mijlocul paragrafului al treilea. Tot ce a făcut a fost eliminarea indentării!

În schimb, dacă, după ce am făcut clic pe butonul Format Painter, am făcut clic și apoi am tras pentru a selecta întregul paragraf, a funcționat după cum doriți.

În mod evident, puteți selecta mai mult de un paragraf pentru a aplica formatarea în mai multe locuri. În plus, acestea au o opțiune prin care puteți face dublu clic pe butonul Formatator și apoi aplicați formatarea în mai multe secțiuni din document. Acest lucru este util dacă zonele în care doriți să aplicați formatarea nu sunt învecinate.

Merită să rețineți că dacă doriți să copiați numai formatarea textului, nu selectați întregul paragraf. Dacă doriți să copiați textul și formatarea paragrafelor, selectați întregul paragraf, inclusiv marca de paragraf.

Pe lângă text, Format Painter funcționează bine pe anumite tipuri de grafică sau desene. Un exemplu bun este reprezentat de forme. Dacă te duci la Introduce și apoi faceți clic pe forme, puteți adăuga tot felul de forme la documentul dvs. Apoi, puteți să le formatați pentru a arăta complet diferit de aspectul și simțul implicit.

De exemplu, am adăugat o formă de stea și apoi am modificat lățimea liniei, culorile, textul adăugat, umbra, reflexia etc. Cel din partea dreaptă este steaua implicită. Dacă vreau să fac cu ușurință a doua stea ca prima, tot ce trebuie să fac este să faceți clic pe steaua stângă, apoi să faceți clic pe Format Painter și apoi faceți clic pe steaua dreaptă și voila!

Cu excepția textului pe care l-am adăugat și a dimensiunii stelei, totul a fost copiat. Destul de convenabil dacă trebuie să aplicați aceeași formatare într-un document Word foarte mare sau chiar în mai multe documente Word. Am testat acest lucru cu mai multe instanțe de executare a Word și am reușit să copiez și să lipesc formatul în documente diferite.

În general, este o caracteristică mică în comparație cu toate celelalte funcții ale lui Word, dar economisește mult timp când este necesar. Bucurați-vă!